Fjerde tittel for Espen

01.11.2009
Artikkelbilde

Espen Ski er på vei mot sitt fjerde jockeychampionat på Øvrevoll. Det første tok han i 2005, og kun Carlos Lopez i 2007 har siden den gang hindret Espen i å ta full pott. Med fire titler, for det blir hans fjerde i år, begynner han å få et navn også i historisk sammenheng.

Han kommer à jour med Yvonne Durant, og av norske jockeyer er det kun Ole Svartshoel som har flere titler enn Espen (Ole har fem). Listen toppes av Janos Tandari (8) og Walter Buick (6), og det kjennes ikke urealistisk at Espen om noen år kan være først på den listen.

Fredag rir Espen syv løp. Han har en rekke fine sjanser, og det behøver slett ikke være så dumt å bruke 29-åringen som et utgangspunkt i de forskjellige spilleformer. Vi liker å tippe litt, og derfor sier vi at Espen tar fire seire på Øvrevoll fredag. Her er en kort kommentar om hva han tenker om sine oppsitt:

 

Osorios Trial var fin i seiersløpet. Skuffet litt i kriteriet. Synes han skal ha en veldig fin mulighet i dette løpet.

Lady Morgana er nok min aller beste sjanse på løpsdagen. Har vunnet lett de to siste gangene, og jeg tror helt klart på en tredje seier for henne.

Parthe Celebre avsluttet greit sist. Har ikke vunnet, men har en ok sjanse her i et åpent løp.

Requested: Har ridd ham mye i trening. Viste sist at han kan åpne fra start. Ok sjanse.

Cool Match: Etter to litt skuffende innsatser, tror jeg han er tilbake i toppen. Fin sjanse.

Golden Pool: Jeg har veldig mange gode ritt denne gangen, og Golden Pool hører til den kategorien. Tror på fin mulighet også her.

Harmony Hall: Her ligger jeg litt lavere. Synes det bør være bra med premie i dette selskapet.

 

Som man forstår, mange fine muligheter for Espen fredag. Det blir nok mange som komponerer sine bonger med årets jockeychampion i tankene.