Fjerde for Northern Pal

27.11.2009
Artikkelbilde

Northern Pal imponerte med å ta sesongens fjerde seier på Øvrevoll i kvalifisert selskap fredag. Som eneste norskoppdrettede hest i løpet gjorde han ikke skam på hester ”Made in Norway”.

Jeg synes han har hatt en flott sesong. Han går ofte bra sent og tidlig i sesongen, og det er morsomt å se at han holder formen, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Fredagen ble innledet med et toårsløp. Favoritten Home Straight holdt stand helt til målstreken, men Recession Racer ble nærgående på slutten. Dette var karrierens første seier til Home Straight.

 

Cathrine Witsø Slettemark hadde hester til start i to løp fredag og vant begge. Først med Tahayab, som tok sin første seier, deretter i V5-1 med Golden Pool. Hun bekreftet at formen sitter i ved å ta sin andre seier. På de fem siste startene er det blitt to seire og tre annenplasser, en flott fasit.

Hun har bare to tempoer å bevege seg i, enten skritt eller full rulle. Tidligere i uka stakk hun for oss i trening, det gjorde henne tydeligvis bare bra, sa Cathrine. Etter tredje løp var det full fart hjemom, for så å kjøre til Täby sent fredag kveld med fem hester (les mer om dette på annen plass).

Requested har hatt en fin avslutning på sesongen. Nå ble det seier nummer to. Han liker godt å være med i fremre sjikt tidlig, da har det gått best. Gimmelino prøvde å utfordre, men favoritten holdt unna helt til målstreken.

Pilgrim var løpsdagens største V5-favoritt, og folkebankeren innfridde til fulle. Han stakk fra de øvrige med flere lengder på oppløpet og viste at det er mer å hente.

Selv om motstanden ikke var den aller hardeste, var måten han vant på veldig imponerende. Det kan bli mye moro med Pilgrim fremover, sa Roy Arne Kvisla.

Valparaiso tok sin andre strake seier etter en fin fight med Aylar. Dermed ble fasiten for Høiom-hesten over 50 000 i november. Ikke dårlig etter som grunnlaget var 0 før måneden startet.

Grey’s Anatomy ble fredagens siste vinner. Tamara Butenko red sitt livs første vinner, og da hun først vant, ble det med stil.

 

Espen Ski tok tre seire, mens Kim Andersen, Niels Petersen og Cathrine Witsø Slettemark alle ble dobbeltvinnere.

 

HOME STRAIGHT med fremme hele veien. Klar ledelse midt på oppløpet, men det var så vidt båten bar. RECESSION RACER midt i feltet, spurtet flott og var ikke mye slått. RILUM avsluttet også fint og var også med i bildet til tredje. PANNACOTTA holdt fronten til oppløpet, ga seg en del.

 

TAHAYAB fjerde, avsluttet best av alle og tok en sikker seier. MIND THE GAP tredje, opp på annen. Passerte lederen, men kunne ikke stå i mot vinneren. MOHIKAN femte, spurtet brukbart og fikk tredje på det. WOOD TOP og PICTURE PERFECT dannet lederpar en stund, begge holdt brukbart.

 

GOLDEN POOL holdt et godt tempo i front. Hadde ikke de store problemene med å holde unna for konkurrentene. MADAME IF nærmest vinneren hele veien, klar annen. DUNARONI begynte pent, avsluttet bra og tok den siste trippelplassen. MEDALLIC sjette, avanserte til tredje. Holdt denne til kort før mål.

 

NORTHERN PAL fjerde, spurtet meget bra og tok en sikker seier. SUFFOLK COUNTY tet, fikk styre relativt rolig i front. Holdt greit til annen. Bra avslutning innvendig til tredje av AMAZER, mens AL MARADI og HOT MARTA ikke kunne forsvare sine plasser nærmest lederen.

 

REQUESTED tidlig fremme i front. Ble angrepet, men svarte fint opp og vant kontrollert. GIMMELINO frem som fjerde, avsluttet meget bra til klar annen. Bra spurt til tredje av BIT NOBLE, som passerte AARON’S WAY på det siste galoppsteget.

 

PILGRIM tredje, frem til delt tet. Stakk fra de øvrige på oppløpet og vant enkelt. FLYING FALK relativt beskjedent plassert. Avsluttet flott og knep annen på streken. SOFT PEARL i tet, holdt bra etter et litt for høyt tempo tidlig. Grei avslutning av GUCCI PINO.

 

VALPARAISO bra med fremme. Måtte kjempe for seieren, men vant til slutt ganske sikkert. AYLAR frem tidlig på oppløpet. Helt på siden av vinneren, men fikk ikke koblet noe grep. Fin avslutning innvendig av PARTHE CELEBRE til tredje. VAMOS CATALINA ledet til oppløpet, ga seg en del.

 

GREY’S ANATOMY rett til tet. Dro unna i et hardt tempo og vant enkelt. ANDY CAPP nærmest lederen det meste av veien, måtte nøye seg med andre. Fin spurt til tredje av JUNIOR ALE, mens CARNET APACHE og SWEET PRINCESS ga seg noe fra fine posisjoner.