Are vant på målfoto

30.11.2009
Artikkelbilde

Årets tippecup for trenerne, Lufthansa Challenge, ble avsluttet fredag. Etter en meget dramatisk avslutning ble Are Hyldmo vinner, ett poeng foran Annike Bye Nunez. I fjor vant Annike med ett poeng til gode på Are, så man kan trygt si at det har vært tette fighter.

En liten kuriositet viser hvor små marginer det er. I V5-2 ble Tumaco, som trenes av Annike, strøket. Hadde han startet ville Annike vunnet, uansett utfall. Med seier for Tumaco ville Annike slått Are med ett poeng. Uten seier for Tumaco ville hun vært alene om å få V5, da Are fikk inn Northern Pal på V5 som reserve for Tumaco.

Også de øvrige tipperne, Arnfinn Lund, Hallvard Soma og Merete Rønås, var med i striden hele veien. Vi håper det blir like spennende også neste år.

Super helg for Slettemark

Cathrine Witsø Slettemark opplevde en stor helg med sine hester. Fredag tok hun to seire på Øvrevoll, søndag var hun like god på Täby. Både Kleingeld (Espen Ski) og Bonne Geni (Jan-Erik Neuroth) tok knepne, men likevel ganske sikre seire. Vinneroddsene var henholdsvis 6.13 og 4.26 på de to vinnerne, og førstepremiene var på 25 000 og 20 000 svenske kroner. Premie fikk også Hallingdal Blue (3) og Io (5), mens Quint Essentials løp uplassert.

Wido Neuroth og Are Hyldmo mønstret hver sin duo. Det ble andre til Liberty Cash og uplassert for Simian, mens Are fikk tredje med Wood Top og fjerde med Emperor.

 

Cathrine Engebretsen til Mauritius

Søndag 6 desember rir Cathrine Engebretsen Fegentriløp på Mauritius, og deltar dermed i den internasjonale jockey turneringen, som går av stabelen den helgen. Mange kjente jockeyer er på plass til dette arrangementet som også avslutter Fegentrisesongen for jentene. Cathrine ligger på en fjerde plass sammenlagt kun 4 poeng bak tredjeplassen. Det er fortsatt åpent om seieren i årets serie for jentene. Tyske Nadine Gratz leder med 9 poeng på engelske Claire Allen. En seier gir 20 poeng så ingenting er avgjort. Guttene avsluttet sin serie i Baden-Baden i oktober, og 17 år gamle tyske Marian Falk Weissmeier ble tidenes yngste sammenlagtvinner.