Appel Au Maitre årets hest i Norge

02.03.2009
Artikkelbilde

Kategorien «Årets hest» var en av 15 priser som ble delt ut under Hestegallaen lørdag kveld. Denne prisen er både prestisjetung og spesiell, og vinneren ble til slutt galopphesten Appel au Maitre.

Hestegalla 2009 gikk av stabelen lørdag 28. februar. Dette var første gang hele hestesporten var samlet for å hedre de beste prestasjonene i året som har gått. Hovedorganisasjonene for hestesport i Norge - Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto – hadde gått sammen om å arrangere de firbeintes svar på Idrettsgallaen. Arrangementet ble holdt på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo, med 430 gjester.

Prisen «Årets hest» er både prestisjetung og spesiell, ettersom publikums stemmer teller like mye som fagjuryens. Påtroppende departementsråd i Landbruksdepartementet, Olav Ulleren, og styreformann Mattis Asplin i Norsk Rikstoto, delte ut prisen. Før eierne Bente og Magne Jordanger i Stall Perlen, sammen med trener Wido Neuroth, ble ropt opp som vinnere, slo Ulleren fast:
- Årets hest blir sannsynligvis den neste landbruksminister. Hesten er landbrukets viktigste ambassadør, og derfor er dette et utrolig viktig arrangement. Gratulerer!

- Denne prisen var morsom å få siden det var så mange som hadde stemt. Takk til alle. Jeg vil også takke Wido og Jan-Erik, som tar seg av og trener hesten, samt jockey Fredrik Johansson, sa en tydelig stolt eier Bente Jordanger.
- Det er stort å vinne ”Årets hest”, en klasse der en blant annet kjemper mot hester som har tatt medaljer i de olympiske leker. Jeg vil takke stallpersonalet og min sønn Jan-Erik for den jobben de gjør med Appel au Maitre og de andre hestene på stallen. Jeg håper også at dette arrangementet er med på å sette et positivt lys på hestesporten som næring, avrundet Neuroth på scenen.

 

Her er alle vinnerne under Hestegallaen, i den rekkefølge prisene ble delt ut:

Årets unge lovende galopphest: Handsome Hawk
Årets kaldblods unghest, trav: Ridder Prinsen
Årets spranghest: Bessemeind's Casino
Årets varmblods unghest, trav: First Eleven L.
Årets norskoppdrettede galopphest: Theatrical Award.
Årets sportshest - øvrige grener: Zanko
Årets eldre kaldblods, trav: Mørtvedt Jerkeld
Årets travtrener: Jan Kristian Waaler
Årets galopptrener: Marianne Tveter
Årets ryttertrener: Marianne Heltzen
Årets galopphest: Appel au Maitre
Årets eldre varmblods, trav: Maid For Tag
Årets rytterprestasjon: Lacour