Espen dominerte

Skrevet av Morten Friis,  07.05.2009
Artikkelbilde
King vant igjen

Championjockey Espen Ski har hatt en litt treg innledning på sesongen og har bare tatt en seier på de tre første løpsdagene. I dag løsnet det skikkelig og Espen tok med seg tre besøk i vinnerpaddocken. Det begynte med King som vant lett i årsdebuten for en uke siden og gjentok i dag da han tok seg forbi lenge ledende Bit Noble og vant med en halv lengde.

Sist var det Kim Andersen som red, mens denne gangen var det Espen som var pilot. – Han vant lett når han først kom forbi og han var flink i dag, fortalte han etter seieren. Marit Nygård trener vinneren for Jostein Jørgensen.

 

Espen Ski var ikke snauere enn at han la på til to strake da han styrte favoritten Tom Fix inn til sikker seier i V5’s andre avdeling. Gamle gode Onkel Blaa ledet lenge, men måtte gi seg da Tom Fix satt inn spurten. Kaja Svardal Hellstrøm eier vinneren som trenes av Pål Jørgen Nordbye: - Det holdt i dag også, han sto jo fint til nå sa han etter løpet.

Tom Fix vant også for andre uken på rad

Northern Pal spurtet inn til sikker seier i V5-4. Espen Ski red sin tredje seier for dagen etter et avventende løp på ni-oddseren. Suffolk County holdt fint til annet etter et offensivt løpsopplegg.

- Jeg var litt usikker på formen, men han er en ærlig hest som imponerte meg litt i dag. Vi får la ham få lignende løp, bare over litt lenger neste gang fortalte trener Niels Petersen etter seieren.

Northern Pal

 

Salontyre har åpnet sesongen flott. To besøk på Klampenborg har resultert i en første og en annenplass. Nå la den Rune Haugen-trente 3-åringen på til to strake seire etter et flott ritt av trenerens søster Mari Vaadan. – Han har noe å slekte på og han har jo ikke gjort noe feil hittil i år. Kanskje ingen stjerne, men han skal ha lenger distanse og utvikler han seg ytterligere kan det kanskje bli en derbystart på ham, fortalte Rune etter seieren.

Salontyre

 

Vamos Catalina avsluttet fjoråret med seier og åpnet årets sesong på samme måte. Dina Danekilde sendte Troon-sønnen i angrep da feltet kom ut av svingen og siden var det spill mot ett mål. Annike Bye Nunez var naturlig nok fornøyd med første, tredje og fjerdeplass i løpet: - Jeg var litt usikker på formen da jeg har hatt noe sykdom på stallen, men dette var i alle fall bra.

Vamos Catalina

 

Evening Rose var en av fjorårets seiersmaskiner med fire besøk i vinnerpaddocken. I år har hun tatt steget opp en klasse, uten at det ser ut til å affisere henne noe særlig. I årsdebuten måtte hun se seg slått av gode Ticmotor, i dag fikk hun sin revansje på denne og vant sikkert med en lengde, ned til tredjehesten Ticmosic var det hele åtte og en halv lengder. Tina Smith red et godt løp på vinneren som eies av Stall Avant og Solveig B. Tandberg. Sigmund Tandberg trener hoppa: - Vi trodde vi møtte overmakten i dag, men hun viste at hun har den rette innstillingen og at hun ikke gir seg, uttalte han.

Evening Rose

 

Siste løp ble vunnet av Bonne Easter etter et offensivt løpsopplegg. Da Carlos Lopez gav marsjordre til den fem år gamle hoppa forsvant hun i fra til en overlegen seier. Stall Secreto AS eier vinneren. Annike Bye Hansen ble eneste trener med to seirer: - Hun vant veldig greit i dag, og vi får håpe det er litt til å gå på fremover.

Bonne Easter

 

Omtaler av løpene:

 

SALONTYRE fjerde, avanserte til annen i svingen. Koblet grepet midt på oppløpet og vant sikkert. VLADMIRA annen, falt litt tilbake. Kom igjen innvendig til klar annen. THE BISHOP’S JOY førte an, måtte gi fra seg teten mot siste sving. Holdt farten meget bra til tredje. WOOD HILL ledet i siste sving, kunne ikke svare opp. Kan være litt sprinterbetont. LET’S DO IT tapte mindre fra start enn vanlig, hadde likevel ikke noe å by på.

 

VAMOS CATALINA fint med som tredje. Angrep lederen og stakk fra til suveren seier. CATCHING THE STORM tet rett etter start. Fikk etter hvert nok med å forsvare annenplassen. SOLAN annen, ned på tredje. Kun hode bak favoritten.

 

Et løp hvor det nesten ikke var endringer underveis. KING annen, koblet grepet på lederen i en tohesters duell og vant sikkert. BIT NOBLE rask fra start, kunne ikke forsvare seg helt inn. DARK PRIDE tredje-fjerde hele veien, det samme med RAINBOW BARREL.

 

TOM FIX tredje, opp som annen i siste sving. Frem innvendig for lederen og vant til slutt sikkert. ONKEL BLAA fikk teten greit. Tok en meget klar og fin annen i årsdebuten. REACHING NIRVANA femte, avanserte pent fremover. Avsluttet greit til tredje. DESERT FUSE og WISHMASTER på det jevne til de siste premiene.

 

EVENING ROSE flott med i rygg på leder. Fightet strålende til seier etter et godt ritt av Tina Smith. Sterk tid. TICMOTOR også rett bak lederparet. Gikk frem tidlig på oppløpet, men kunne ikke stå i mot vinneren. TICMOSIC rask ut. Holdt greit til tredje, men var mye slått. SOME NIGHT tet. Gikk greit, men det var ni lengder frem til vinneren. Grei årsdebut av THE ONE AND ONLY.

 

NORTHERN PAL i baktroppen. Fant åpning langs railen og spurtet flott til seier. SUFFOLK COUNTY annen, overtok teten til vinneren kom. PAVEROC med som tredje-fjerde, holdt farten greit til mål. DZIUS tet, holdt meget bra til fjerde. Hans beste løp på lenge. LADIES UNIQUE tredje, måtte gi seg litt.

 

BONNE EASTER førte hver meter. Stakk fra til overlegen seier. NO MORE FUZZ frem tidlig på oppløpet, sikker annen. INDIAN DRIVE avsluttet bra til tredje. Knep den plassen fra ESPOCITIO, som hadde ligget der fremme hele veien. CARIUS på det jevne til de siste pengene.