Tredje triumf med Tertullus?

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2009
Artikkelbilde
Tertullus

For niende gang på rad, og tolvte totalt, arrangerer Øvrevoll løp på 17. mai. Etter at barnetoget og de første pølsene og iskremene er konsumert, er det Øvrevoll som gjelder. Ikke bare fordi det er flotte galoppløp, men fordi det er stedet hvor det meste skjer på ettermiddagen på vår nasjonaldag. Her er det lykkehjul, ponniridning, tombola, agility og mye mer. Mulighetene er mange for sultne og tørste sjeler, så vi kan bare anbefale et besøk, og det er selvfølgelig gratis adgang.

Vi skal imidlertid først og fremst ønske velkommen til årets i særklasse flotteste løpsdag så langt. For første gang i fredstid har vi søndagsløp på Øvrevoll på 17. mai. I 1942 falt dagen på en søndag, men da sørget tyskerne for at det ikke ble den store feststemningen.

 Årets Hest i Norge 2008, Appel Au Maitre

Hovedoppslaget er selvsagt Walter Nilsens Minneløp, som i år er et strålende løp. Appel au Maitre, som ble kåret til årets hest i Norge for sesongen 2008 uansett hestetype, blir nok klar favoritt. Minuset er at han mangler løp i kroppen. Wido Neuroth valgte å stryke sin stjerne fra den stipulerte årsdebuten i Danmark på grunn av den harde banen. Derfor tror vi at Tertullus og Dan Tucket, kanskje også et par andre, kan by på seriøs motstand. Vi har tatt en prat med Rune Haugen, som har vunnet Walter Nilsens Minneløp med Alpino Chileno og Mick Jerome. Blir det tredje seier på fem forsøk, Rune?

Jeg synes absolutt at det skal være en god sjanse. Tertullus var veldig god i årsdebuten på Klampenborg. Vant riktignok ikke med mye, men det var sikrere enn det kunne se ut som. Hvis værmeldingen har rett, betyr det at vi får en bane på den raske siden, og det er nok en fordel for oss. Har også god tro på at Alpino Chileno skal gjøre en fin figur. Struttet av løsglede i Danmark, men jeg har mer tro på Tertullus.

Du har flere andre spennende kort til start, Rune?

Ja, dette er en løpsdag jeg gleder meg til. Al Ghoutir (1. løp) og Theoderich (8.løp) er to Derbyhester som kommer til å levere sterke innsatser. Sistnevnte er halvbror til Tertullus og blir meget spennende å følge. Ellers tror jeg Working Class Hero kommer til å gå et godt løp. Brøt ut av svingen på Klampenborg og tapte løpet på det. Motstanden er hard, men jeg tror på at det i det minste blir en trippelplass. Ellers vil jeg gjøre spillerne oppmerksomme på Greco Tom. Fikk for vid sving på Täby søndag, noe han tapte mye på. Står nok lenger løp enn vi først trodde, så kanskje kan 1350 meter være litt snaut, avrunder en spent Rune Haugen.

 

Den største sportslige godbiten ved siden av Walter Nilsens Minneløp, er treårsløpet som avslutter feiringen. Handsome Hawk gjør årsdebut, og fjorårets suverent beste toåring blir selvsagt favoritt. Men her dukker det opp navn vi tror vil sette farge på 09-sesongen. Buen Rumbero og Working Class Hero har allerede vist seg frem. Vi er like spente på Chicken Momo og Monte Zuma, som begge gjør sitt første løp på Øvrevoll. I niende løp søndag ser vi hester som kommer til å dominere den klassiske årgangen, det føler vi oss sikre på.

Vi gleder oss også til å se de første gressløpene for sesongen. Intet vondt sagt om sandbanen, men galopp i det grønne er nå litt ekstra, da. Vi tar også med en supersprint hvor det går unna og Blomsterprinsessens løp for mange av våre beste sprintere/milere.

 

Blir været også slik vi håper, ligger alt til rette for en topp ettermiddag på vår vakre galoppbane. Vel møtt.