Stormende årsdebut?

Skrevet av Birger Christensen,  04.05.2009
Artikkelbilde

Catching the Storm hadde en flott sesong i fjor som toåring. Hyldmo-hoppa var helt klart beste norskoppdrettede i sin årgang, og derfor er det stor spenning foran årsdebuten.

-          Hun har aldri startet på sandbanen, og dette er bare en gjennomkjøring foran Forsommerløpet 21. mai. Jeg sier ikke at hun ikke kan vinne dette, men det er et par raske konkurrenter som jeg har respekt for.

Programmet kan du som vanlig laste ned her:

 

Dessuten har ikke Catching the Storm vist noe ekstraordinært i trening i vinter. Hun bør vinne, men jeg blir ikke sjokkert om hun skulle tape i årsdebuten, sier Are.

-          Hva med Archived, som hadde en god sesong i fjor?

-          Han går stabilt rundt formtallet sist. Mangler dog kanskje litt i finishen, og derfor ble det bare en seier i fjor. Kan nyte godt av lettelsen til Mari Vaadan og vil ganske sikkert være med helt der fremme.

Blant de øvrige hestene til Are, er han ekstra spent på Let’s Do It.

-          Har tullet mye i starten, noe jeg håper vi snart skal få orden på. Spurtet veldig bra sist, og 1600 meter tror jeg ikke hun skal ha problemer med. Men det er nok først og fremst en trippelsjanse, for de beste i dette selskapet er gode hester, konstaterte Are.

 

Pia Høiom holder til i Åsa, ikke så langt fra Gøteborg. Her har hun hatt Tarrjoo siden februar.

-          Jeg har ikke hatt optimale forhold i vinter, så jeg frykter at hestene mine stort sett kommer til å trenge et løp eller to. Når det gjelder Tarrjoo, ser alt bra ut. Hun har et veldig billig løp, men jeg er litt redd for at hun kan tom for luft første gang ut. Med formtall 67 er hun imidlertid svært spillbar om alt går bra, oppsummerer Pia.

Valget av banker var ikke så enkelt. Vi likte Ticmotor så godt i årsdebuten, at vi tror han legger på til to strake.

 

Hatton Flight og William Buick

Hatton Flight og William Buick går fra suksess til suksess. Nå har William ridd Andrew Balding trente Hatton Flight ni ganger og det har endt med hele syv seiere.  Den syvende kom søndag da paret igjen vant et stort handicap løp denne gang på Newmarket. Stan James Heritage Handicap med 31 000 pund til vinneren ble vunnet med en lengde og til åtte i vinnerodds. Hatton Flight er en fem år gammel vallak etter Kayashi som bare blir bedre og bedre.  I tillegg til seieren på Hatton Flight red William annenhesten Casilda i gruppe tre løpet Dahlia Stakes også på Newmarket.

 

Guineas i England

Sea the Stars vant 2000 Guineas på Newmarket ridd av Michael Kinane og trenet av irske J M Oxx. Han vant foran Delegator og avstanden i mål var halvannen lengde. Sea The Start er etter Cape Cross og den fantastiske hoppa Urban Sea som dessverre døde i vinter. 1000 Guineas gikk til Hamdan Al Maktoum eide Ghanaati (e Giant’s Causeway) ridd av Richard Hills og trenet av hans far Barry Hills.