Programtips søndag 17. mai

12.05.2009
Artikkelbilde
Programmets bankerforslag Evening Rose

Velkommen til løp på Øvrevoll Galoppbane søndag 17. mai. Her er programmets tips for løpene, du kan laste ned programmet gratis her.

Viktig om totomatene

Spillestopp V5                          17.05

Spillestopp Dagens Dobbel   18.25

Spillestopp Super Trippel       18.50

 

1. LØP – MAIDENLØP – 2000 GRESS

Touch of Hawk var veldig god annen bak stallkameraten Handsome Hawk i oktober i fjor. I årets første gressløp tror vi på seier. Rose Muwasim har høyt formtall fra England og har sjanse her. Al Ghoutir livsdebuterer i totoen. Kan være verdt å ta på alvor allerede nå.

 

Tips:

1 Touch of Hawk – 2 Rose Muwasim – 4 Chief Eric

Outs: 5 Al Ghoutir

 

2. LØP – SUPERSPRINT – 402 DT

Her kommer det til å gå unna. Starten går nederst på oppløpet på sandbanen, og så er det bare ”full spiker” til mål. Ticmosic var når ved å vinne en supersprint i november i fjor, og Royal Hill er også temmelig kjapp. Kleingeld gikk veldig bra for ett år siden bak Bal de L’ile som annen. Den beste hesten i et vanlig sprintløp er nok Cavorting. Har ikke startet på ett år og er som et par av de utenlandske hestene vriene å beregne. Human Touch har vist fart fra start og kan være en luring.

 

Tips:

9 Ticmosic – 4 Royal Hill – 3 Kleingeld

Outs: 10 Cavorting

 

 

3. LØP – V5 1 – ENCHANTRESS LØP – 1600 DT

En ekstremt vanskelig innledning på V5. Definite Romance var brukbar på åpningsdagen og får et knepent tips. Soma-duoen Party Booster og Home Made kan begge litt, det kan være nok til en fremskutt plass her. Indian Drive fortsetter fremgangen og må også regnes. Dette er imidlertid et felt hvor en liten forbedring kan gi plass helt i toppen. Vi anbefaler mange streker på V5-kupongen.

 

Tips:

5 Definite Romance – 6 Party Booster – 8 Home Made

Outs: 11 Indian Drive

 

 

4. LØP – V5 2 – WORLD TROT CONFERENCE LØP – 2400 DT

Vi nøyer oss med to hester på V5 her. Først setter vi My Pal Al, som spurtet strålende i forrige start. Distanseøkningen burde ikke være noe problem. Onkel Blaa var flink i årsdebuten, dette laget ser ikke verre ut. No More Fuzz kan få sitt rette løpsopplegg her, da kan det ende med seier.

 

Tips:

9 My Pal Al – 3 Onkel Blaa – 4 Barg

Outs: 5 No More Fuzz

 

 

 

 

 

 

5. LØP – V5 3 – EVEN WOOD LØP – 1100 DT

I fjor var Evening Rose ganske treg fra start. Nå har hun forbedret den viktige delen av løpet. De to startene så langt i år har vært voldsomt imponerende, og vi lar Tandberg-hoppa stå alene på forslaget. Bak er det langt mer åpent, så vi vil anbefale en eller mange.

 

Tips:

8 Evening Rose – 6 Bit Noble – 7 Gimmelino

Outs: 10 Ask Thalheimer

 

 

6. LØP – V5 4 – DD 1 – WALTER NILSENS MINNELØP – 2400 GRESS

Som vanlig er Walter Nilsens Minneløp blitt et strålende stayerløp. Mange satser nok på Appel au Maitre, og det er forståelig. Mangel på løp i kroppen gjør at vi velger å gardere med Tertullus, og vi skulle også gjerne hatt råd til å ta med Dan Tucket. Dette er to hester i den skandinaviske eliten, som vi tror kan gi Neuroths stjerne kamp. Sistnevnte vant både 2000 Guineas og St Leger på Øvrevoll i fjor, og de beste fireåringene har allerede vist at de duger i eliten. Alpino Chileno vant den første utgaven av løpet, og tiåringen viser stadig at han er still going og veldig strong.

 

Tips:

4 Appel au Maitre – 3 Tertullus – 12 Alpino Chileno

Outs: 9 Dan Tucket

 

 

7. LØP – V5 5 – DD 2 – BLOMSTERPRINSESSENS LØP – 1350 GRESS

Et flott løp, men veldig vanskelig å tippe. Hansinger hadde en flott sesong i fjor, og han får et knepent tips. Å stryke hester er en krevende jobb, så vi håper å komme gjennom V5 med alle i siste avdeling. Håpet er jo lysegrønt, slikt gresset fremstår på Øvrevoll nå.

 

Tips:

8 Hansinger – 2 Lam of Mull – 5 Royal Miswaki

Outs: 9 Greco Tom

 

8.LØP – MAIDENLØP – 2000 GRESS

Et åpent løp, hvor mange hester har svært få starter bak seg. Moon City leverte et par fine løp i fjor høst og får tipset på det. Theoderich fikk det ikke til i fjor, men Rune Haugen har store forhåpninger foran årsdebuten. Lazy Lord gikk absolutt bra i livsdebuten, og Windiana gikk et godt kval-løp. Men dette er litt uoversiktlig, og det er ikke så enkelt å vurdere.

 

Tips:

9 Moon City – 8 Theoderich – 5 Windiana

Outs: 3 Lazy Lord

 

 

9.LØP – 3-ÅRSLØP – 1750 GRESS

Nasjonaldagen avsluttes med et fantastisk treårsløp. Det er fullt mulig at Derbyvinneren i 2009 befinner seg i dette feltet. Favoritt blir selvsagt Handsome Hawk, fjorårets suverene toåring på Øvrevoll. Mangler løp i kroppen, men vi tror han vinner på klassen. Det er imidlertid klasse over motstanderne også, og vi har plukket ut en tøff kvartett. Buen Rumbero og Working Class Hero leverte begge førsteklasses årsdebuter. Chicken Momo kommer fra England med fine meritter, og Monte Zuma kan utvilsomt veldig mye. Slo Sal Tessio i fjor høst, hesten som er vårens snakkhest i Sverige. Et løp vi gleder oss veldig mye til.

 

Tips:

3 Handsome Hawk – 1 Buen Rumbero – 8 Chicken Momo

Outs: 9 Monte Zuma

 

 

V5-forslag 576 rekker:

1.avd: Alle

2.avd: 9 - 3

3.avd: 8 Evening Rose

4.avd: 4 – 3

5.avd: Alle