Omtaler av hestene til start søndag 17. mai

Skrevet av Birger Christensen,  15.05.2009
Artikkelbilde
Appel Au Maitre, Årets Hest 2008

Her kan du lese litt om de hestene som starter på Øvrevoll søndag 17. mai, vi håper det kanskje kan hjelpe deg å finne riktig vinner og ønsker alle lykke til!

Starthester søndag 17. mai:

 

1.løp:

Touch of Hawk: Gikk sitt beste løp i sin siste start i fjor. Spurtet da strålende til annen bak Handsome Hawk. Må regnes i toppen her. Rose Muwasim: Gikk i England i forfjor, en start i Danmark i forrige uke. Fint formtall, men trenger muligens løpet. Ziwy Skate: Bra årsdebut. Hardt å vinne, men god sjanse på premie. Chief Eric: Bra annen i fjor bak gode Vamp. Har en mulighet på trippel. Al Ghoutir: En av Rune Haugens Derbyhester. Trener bra og må regnes her. Caressing: Har ikke vist noe i sine to starter i Sverige. Kanskje er hun bedre på gress, men uansett blir det tøft å vinne. Dubai Samurai: Starter ikke. Lyonesse: Også en import, som ikke viste så mye i Norges-debuten. Kanskje premie.

 

2.løp:

Raise the Rhythm: Har vist stor fart fra start. Møter gode hester, men er neppe mye slått. Now Look Out: Skal normalt ikke rekke mot så raske motstandere. Kleingeld: God toer i dette løpet i fjor. Er nok med på målfotoet. Royal Hill: Stabil hest. Godt trippelkort. Human Touch: Har vist stor fart, men trøbbel med luftveiene tidligere har skapt problemer. På denne distansen bør det uansett gå bra, og da er hun langt fremme. Curtail: God sprinter. Vrien å vurdere på denne distansen, men trolig er han langt fremme. Scenic Pass: Tre seire i England i fjor. Vrient å si hvor rask hun er på en supersprint. Land Ahoy: Får det trolig litt for tøft her. Ticmosic: Annen på høsten i fjor på denne distansen. En av dem vi tror vil kjempe i fremste rekke. Cavorting: En veldig god sprinter, som hadde vært favoritt på “normal” distanse. Hevder seg nok også her.

 

3.løp:

Red for Danger: Viste litt i nest siste start. Ikke umulig i dette selskapet. Chistosa: Vant suverent i livets første start. Vinner om hun repeterer den formen. Grey’s Anatomy: Et par brukbare løp i fjor høst. Kan vinne om hun står distansen. Fendi: Står litt hardt til, men motstanden er sant å si ikke den skarpeste. Definite Romance: Bra på Øvrevolls åpningsdag. Bør være med helt fremme her. Party Booster: God spurt til seier i siste start i fjor. Kan se ut som om han er litt bedre på gress. Quick Shania: Skuffet litt sist. Bør ha en premiesjanse. Home Made: Har aldri vunnet, blåste tom første starten for året, kanskje er det tid for debut i vinnerpaddocken? Lan Kwai Fong: Et par skapelige løp i fjor høst, har ikke imponert så langt i år. Men motstanden er rett. Desdemona: Litt hardt ute, kan være en premiekandidat. Indian Drive: Viser fremgang. Vi tror han snart er moden for livets første seier. Female Appearance: Har aldri vært på trippel. Det ser hardt ut nå også.

 

 

 

4.løp:

City of London: Ett brukbart løp i fjor. Trenger mest sannsynlig løp i kroppen. Wolver: Fremgang i år. Må ta enda et steg for å kjempe helt i toppen. Onkel Blaa: Meget god årsdebut. Kan komme til å lede fra start til mål. Barg: Synes å være et bra trippelkort i dette selskapet. No More Fuzz: Meget fin sesongstart. Kan fort være med helt i toppen også denne gang. Milliondollarbaby: To strake midt på sommeren i fjor. Årsdebut her, vi tror hun trenger løpet. Red Tsunami: Vant i august i fjor. Kan ikke regnes helt bort, men kan fort trenge et løp til i kroppen. Albinoni: Gjør allerede sin tiende start i år. Jevn hest, som har en fin premiesjanse. My Pal Al: Var langt etter feltet sist, men spurtet forrykende. Bør ha en fin sjanse i dette nokså enkle laget. Topper: Tok fjorårets eneste seier i Danmark i mai. Ni måneders løpspause kan bety at han trenger løpet. Soft Pearl: Brukbar hest, som har slitt med å finne formen. Bedre enn raden og kan være et long-shot. Bonne Geni: Møter riktigere selskap nå. Livets første trippelplass kommer nok innen overskuelig fremtid.

 

5.løp:

East of India: Vant siste gang ut i fjor. Var tidligere best på sprint, nå virker distansen ikke å spille så stor rolle. Firefox: Mange fine løp i Sverige i vinter. Ikke helt borte. Aaron’s Way: Vant i siste start i Danmark. Premiekandidat. Zavann Zaid: God annen bak Patalavaka i fjor høst og ble to på Jægersro torsdag. Ikke sjanseløs. Axe: Tiåring, som etter vår oppfatning er litt bedre på gress. Bit Noble: Bra sist som annen. Kjemper om premie i dette jevne selskapet. Gimmelino: Bra årsdebut. Seriøs trippelkandidat. Evening Rose: Har vært formidabel i år. Ny jockey og høy vekt, men det bør ikke være noe problem. Vår vinner: Dark Pride: Stabil sesongåpning. Kniper fort vekk en trippelplass her. Ask Thalheimer: Kommer ofte litt på etterskudd, men avslutter bra. Finishen gir fort vekk en god premie. Aragorn: Nest flest seire på Øvrevoll i fjor. Må fortsette fremgangen for å vinne her. The Shadow: Viste gode sprinttakter tidlig i karrieren. Lite startet de to siste årene, trenger trolig løpet.

 

6.løp:

Simano: Knallgod hest, som nå møter de aller beste. Er muligens et lite hakk bedre på sandbanen. Volo Cat: God hest som gikk fint i årsdebuten. Bør tas med i trippelsammenheng. Tertullus: Sesongåpnet på beste vis. Kan utfordre den klare favoritten. Appel au Maitre: Fjorårets hest I Skandinavia. Mangler løp i kroppen, men har selvsagt en flott sjanse likevel.  Shade of Pale: Suveren vinner av svensk St Leger i fjor host. Grei årsdebut. Først og fremst en premiekandidat. Half Pint Bill: Flott fjorårssesong. En overraskelse om han er med i dette selskapet. Alnitak: Bra hest. Mangler litt på å matche de aller beste. Shareholder: Veldig bra hest, men her møter han nok overmakten. Dan Tucket: Vant både 2000 Guineas og St Leger på to forsøk på Øvrevoll i fjor. Meget mulig at dette er Skandinavias beste fireåring. Bør regnes. Firello: Evigunge Firello kommer alltid tilbake. Toer i dette løpet i forfjor. Alpacco: Knallgod vinner av Valley Chapel Memorial i fjor. God premiekandidat også her. Alpino Chileno: Herlig type, som holder stilen. Kommer til å sørge for tempo i løpet. Vant den første utgaven av dette løpet, og han kan fort få premie igjen. Fricoteiro: Flott tredje i Stockholm Cup i fjor. Kapabel type, men må forbedre seg litt for å være med helt i toppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

7.løp:

Road to Mandalay: Stor kapasitet. Outsider i et meget åpent løp. Lam of Mull: Viser fin form i trening. Er neppe mye slått. Faahem: Gode løp i fjor uten å vinne. Trenger trolig løpet. Archived: Stabilt bra. Finner ofte en eller to som slår ham i spurten. Royal Miswaki: Svak årsdebut. Kan mye bedre og har et riktig løp her. Yorkshire Lad: Blant de beste norskfødte på banen. Passende distanse og underlag. Dooneq: Er ikke sjanseløs i dette jevne selskapet. Hansinger: Har slitt litt med en hovknusning. Kan trenge løpet, men er absolutt en hest å følge. Greco Tom: Veldig kapabel og bra sist på Täby. En mulig vinner om han viser sitt beste. Fair Flair: Vant fjorårets siste løp på gresset. Det kan se litt hardt ut, men hun har overrasket før. Grafitti: Meget god hest i årsdebut. Distansen er nok litt snau, men absolutt en hest å følge fremover. Tumaco: Trolig også litt i korteste laget. Har dog så høy kapasitet at det ikke behøver å være helt umulig.

 

8.løp:

La Zona: Oaks-kandidat på stallen. Trenger trolig et løp. Il Capo: Interessant treåring, som kun har gått ett løp. Det var bra nok til å være med her. Lazy Lord: Avsluttet bra i livsdebuten. Trippelobjekt. Big Master: Satser nok i første rekke på en premie. Windiana: Debuterer. Trener bra og kan overraske. Vladmira: Klart godkjent sist. Bør klare en premie. Omimmi: Bra debut i fjor. Kan kjempe om en av de siste premiene. Theoderich: Viste ikke så mye i fjor, men har trent bra i vinter. Halvbroren til Tertullus får nok en fin sesong. Moon City: Møtte gode hester i fjor. Høyst sannsynlig helt i toppen. Special Summer: Trenger nok et par løp i kroppen før formen sitter. Cool Match: Interessant norskfødt. Trenger nok løpsrutine. Beluga: Matches mot Dansk Derby. Bør da ikke være helt vekk selv i livsdebuten. Valentin: Første totostart. Må nok ha et par løp i kroppen. Flashline: Har åpnet sesongen bra. Ser likevel litt hardt ut å havne helt i toppen. Ivana: Debuterer. Trenger nok rutine for å blande seg inn i fremre rekke.

 

9.løp:

Buen Rumbero: Klar trippelkandidat. Dream Runner: Møter hester han normalt ikke skal slå her. Handsome Hawk: Fjoråerts ener i årgangen. Trolig ubeseiret også etter løpet. Ithica: Starter ikke. Ritano: Første start i Norge. Kan klare en trippelplass. Working Class Hero: God norskfødt treåring. Med i trippelkampen. Aramis: Årsdebut. Først og fremst en premiekandidat. Chicken Momo: Starter ikke. Monte Zuma: Usedvanlig spennende. Slo meget gode Sal Tessio i fjor høst. Kan være hesten som utfordrer favoritten.

 

Portene, tivoli og restauranter åpner kl 15.00.

Stevnestart kl 16.00, første start 16.15

Viktig om totomatene:

Spillestopp V5                               17.05

Spillestopp Dagens Dobbel          18.25

Spillestopp Super Trippel             18.50