Omtaler av hestene til start 7. mai

Skrevet av Birger Christensen,  06.05.2009
Artikkelbilde
Jackie Khan starter i det 7. løpet

Her kan du lese litt om de hestene som starter på Øvrevoll torsdag 7. mai, vi håper det kanskje kan hjelpe deg å finne riktig vinner og ønsker alle lykke til!

1.løp, 1600 dt:

Vladmira: Møter tøff konkurranse. Må trolig nøye seg med premie. The Bishop’s Joy: Møter nok overmakten i dette selskapet. Let’s Do It: Har tullet mye i startboksen. Avsluttet fort sist og er trippelaktuell med grei start. Medallic: Starter ikke. Wood Hill: Gikk flott på sandbanen sist og vant enkelt. Høy vekt, men skal likevel regnes helt fremme. Salontyre: Kommer fra seier i Danmark. Virker å være et solid trippelkort. Fighting Spirit: Sterkt løp 28/9 i fjor. På den formen er det snakk om en plass i toppen. Lady Oakfield: Møter tøffe konkurrenter. Kan bli hardt med noe mer enn en premie.

 

2.løp 1100 dt:

Solan: Har vist en del fart. Bør ikke være umulig i dette selskapet. Gucci Pino: Det ser hardt ut for noe mer enn premie. Vamos Catalina: Avsluttet fjoråret med en suveren seier. Har fart nok til å utfordre favoritten. Delily: Starter ikke. Catching the Storm: Fjorårets beste norske toåring. Blir favoritt, men vi tror at hun må jobbe for seieren. Ylja: Starter ikke. Cold Case: Det ser tøft ut i livsdebuten. Handsome Broker: En trippelplass kan være innen rekkevidde, klart slått av nr 3 i siste løp i fjor.

 

3.løp 1100 dt:

Bit Noble: Ytterspor sist, innvendig nå. Møter et overkommelig selskap og bør regnes. Rainbow Barrel: Virker tøft å vinne. Men en premie er langt fra umulig.  Lucky Flight: Prøver med blinkers. Må forbedre seg en god del for å være med helt fremme her. Hattan: Kom endelig til mål sist etter to uhell. Kan klare en premie. Red for Danger: Relativt jevn. Mangler trolig det lille ekstra for å vinne. Lagoa do Pau: Sterk annen bak Evening Star i fjor høst. Det kan rekke til en fremskutt plass her. Fly Away: Vant sist i et amatørløp fra førstespor. Hevder seg fort vekk i dette laget. King: Vant sist torsdag, også han fra førstespor. Får det trolig litt tøffere her fra spor åtte. Spoon: Treåring, som møtte mange gode hester i fjor. Vrien å vurdere, men synes det ser litt hardt ut å gå helt til topps. Dark Pride: Grei sesongåpning. Står for tur til å vinne, men sporet er ikke det beste.

 

4.løp 2400 dt:

Onkel Blaa: Årsdebutant som liker tet. Kan kanskje få det her, men tiåringer pleier å trenge et løp i kroppen. Tom Fix: Bedre for hver start, seier sist. Starter tett, men ser ut til å tåle det. Desert Fuse: God i august i fjor. Brukbar første løpsdag på Øvrevoll, trippelkandidat. Quick Shania: Har ikke vunnet på et par år. Mest sannsynlig bare en premie. De Luca: Spesialist på fjerdeplasser. Kanskje en ny fjerde på gang? Petit Verdot: Har aldri vært blant de to fremste. Ser litt hardt ut også her. Chopard: Går nok frem i form med løp i kroppen. Får nok sin seier også i år, men det er muligens litt tidlig. Reaching Nirvana: God på åpningsdagen, fikk så en skade. Bør være langt fremme i dette selskapet. Wishmaster: Kun en seier i karrieren. Trenger nok enda et løp før formen melder seg.  Anaada: To seire i oktober i fjor. Har slitt litt med å reprodusere den formen. Rytterbytte, Anaada rides av Cathrine H Engebretsen.

 

 

5.løp 1100 dt:

Some Night: Har fint spor og kan glimte til. Kan være løpets luring. Evening Star: Meget god i fjor i svakere selskap. Viste i årsdebuten at det kan bli et hyggelig år også i 2009. Ticmosic: Liker distanse og underlag. Vant 1. mai i fjor, god trippelkandidat. Desert Rally: Vant i Gøteborg i fjor. Må være forbedret for å hevde seg her. Starter med jernsko. Maria Møy: God i hele fjor. Kanskje litt kort distanse, men bør regnes langt fremme. Ticmotor: Imponerte for to uker siden. Er ikke verre ute nå, enn at det fort kan bli to strake. The One and Only: Tredjeplasser i det norske og svenske kriteriet. Spennende treåring mot eldre hester, vrien å vurdere. Patalavaka: Jevnt bra hest. Klart slått sist, og det blir muligens litt for hardt å rekke helt frem til seier.  Orkan: Har på nytt fått ytterspor. Kjemper trolig om en premie.

 

6.løp 1600 dt:

Vivat: Møter meget gode milere. Dog en klar premiekandidat. Northern Pal: Har ofte gode avslutninger. Trenger nok løp i kroppen for å slå så sterke motstandere. Ladies Unique: Klart positivt sist etter nesten ni måneder uten løp. Vinner hvis han viser beste form fra 2007. Dzius: Debuterte sterkt i fjor, har siden ikke vist sterk nok form til å kjempe i toppen her. Suffolk County: Liker å føre an i løpene. God sjanse for å være med hele veien i dette laget. Rytterbytte, Suffolk County rides av Jan-Erik Neuroht.  Act Two: Har nok gått frem med løp i kroppen, ser likevel litt tøft ut. Paveroc: Spennende nykommer på banen. Skal være veldig god for å vinne her, men umulig er det ikke. Supergill: Flink hest, men selskapet virker litt i tøffeste laget. Amazer: Ute i kortere løp enn vanlig. Synes motstanden virker litt for skarp til å tro på noe mer enn en premie. Archived: Flere gode løp som treåring i fjor. Vinner ikke ofte og er kanskje først og fremst en trippelkandidat.

 

7.løp 1750 dt:

Indian Drive: Klar fremgang sist. Kan være verdt litt oppmerksomhet. Bonne Easter: Fin sesong i fjor. Kan fort blande seg i toppen.  Lucky Fantasia: Prøver med blinkers. Liten luring i et åpent løp. Sky View: Vant på finaledagen i fjor. En av mange som kan være med helt fremme. Carius: Tåler å bære høy vekt. Selskapet er ikke verre enn at dette kan gå bra. Jackie Khan: Vant i norgesdebuten. Blir trolig favoritt, men vi vil ikke anbefale en alenestrek. Motstanden er litt tøffere her. Soft Pearl: Har ikke vist noe på lenge. Må være forbedret for å gå til topps her. Bonne Geni: Har møtt bedre hester enn dette. Må likevel forbedre seg for å få en plass i toppen. Espocitio: Har gjort det best på gress. Sitt beste løp på sanden gikk han første gang ut i fjor. Tarrjoo: På trippel i to klassiske løp i 2007. Skal vinne på en slik form, men det kan tenkes at hun trenger et løp i kroppen. No More Fuzz: Kortere løp denne gang. Har så god form, at han må regnes her. Whisperingline: Trenger trolig et løp i kroppen før formen er på plass.

 

Programendringer oppdateres her