Klassiske kandidater imponerte.

Skrevet av Morten Friis/omtaler Birger Christensen,  28.05.2009
Artikkelbilde
Chicken Momo

Nyimporterte Chicken Momo stakk rett til tet for Pascolina Pinto og siden var ingen av konkurrentene i nærheten av ekvipasjen som tok en lekende lett seier i det innledende 3-årsløpet. Stall Kalas eier vinneren som trenes av Arnfinn Lund: - Det var ikke uventet at han skulle vinne, særlig hvis man ser på den siste starten i England i fjor. Dette er en hest vi fikk forholdsvis billig og vi har ikke sett bunn i ham ennå. Nå matcher vi mot 2000 Guineas og der skal de få ta i for å slå ham, dette er nemlig en forbannet bra hest, fortalte Arnfinn fornøyd etter seieren.

Svenske Tiger Goddess var en annen god 3års-vinner. Per-Anders Gråberg holdt henne hele tiden rett bak teten og på oppløpet stakk paret unna til en lett halvannen lengdes seier. Debuterende Entangle spurtet meget fort til annen og viste at her er det mye å hente fremover.

- Det er en lang reise med kun en hest, men det er jo verdt det når det går så bra som i dag. Neste start blir i 1000 Guineas og nå kjenner hun jo banen, uttalte trener Bodil Hallencreutz.

Tiger Goddess

 

Storfavoritten Onkel Blaa stakk som ventet til tet i den innledende V5-avdelingen og ledet den første runden. Ut på oppløpet var imidlertid favoritten i trøbbel for da kom Head Above Clouds i stor fart og overtok showet. Seiersmarginen lød til slutt på to lette lengder og dette var Head Above Clouds, andre strake seier. Fredrik Johansson red vinneren som trenes av Per Strømberg i Sverige. - Han trives på Øvrevoll og Fredrik rir ham veldig bra. Vi kommer igjen når vi finner et passende løp til ham, sa treneren i vinnerpaddocken.

Head Above Clouds

 

Den tredje strake svenske seieren kom i Amatørløpet da Acafan spurtet inn til sikker seier foran Old Witch. Regjerende Amatørchampion Anna Pilroth har et godt tak på 13-åringen som trenes av rutinerte Lennart Jarven.

Acafan

 

Quint Essentials/Espen Ski og Paveroc/Lennart Hammer-Hansen hadde et rivende oppgjør i eliteløpet. De to løp hode ved hode gjennom hele oppløpet og på det siste steget lykkes det førstnevnte og få nesa foran. - Jeg var litt usikker før start, men det løste seg jo til sist. Quint og Espen trives veldig godt i sammen og dette var kjempegøy, sa trener Cathrine Witsø Slettemark fornøyd etter seieren.

Quint Essentials

 

Vivat var minst markert i V5-spillet og lenge så det ut til at han ikke ville få noe med utfalle å gjøre, men midt i banen spurtet han som en vind og rakk fram til en sikker halvannen lengdes seier under brasilianske Rafael De Oliveira. - Det var litt for kort sist, nå passet det bedre. Han skal ut igjen neste uke og bør han en ny bra sjanse, sa eier og trener Nils Petter Bogen etter løpet.

Vivat

 

Diamondsandpearls og Jan-Erik Neuroth spurtet inn til en knepen triumf i siste løp foran lenge ledende Aragorn. G R Carter eier og Merete McLaughlin trener den seks år gamle hoppa som årsdebuterte med seier.

- Hun imponerte meg i dag. Hun var god første gang ut i fjor og er i grunnen ei god hoppe, fortalte Merete etter seieren.

Diamondsandpearls

 

Det var ikke noe lettløst V5-spill denne gangen, kun en spiller klarte å streke for de fem vinnerne og kunne gå pinsen i møtte med hele 563.850 kroner mer på kontoen.

 

CHICKEN MOMO tidlig til tet. Fremme hele veien til meget enkel seier. Uhyre lovende innsats. MATCH POINT nærmest lederen det meste av veien, sikker annen. MADAME IF tredje, holdt plassen inn i mål. BUEN RUMBERO fint plassert, hadde ikke så mye å sette inn.

 

TIGER GODDESS tredje, annen i siste sving. Fikk et overtak, som hun holdt helt inn til mål. ENTANGLE avventet et stykke bak. Kom strålende innvendig og leverte en flott debut til annen. WINDIANA midt i feltet. Holdt meget bra til tredje. LYONESSE tet, forsvarte seg godt og var ikke langt fra trippel. Positiv innsats også av BIG MASTER, som var fremme hele veien.

 

HEAD ABOVE CLOUDS la seg rolig utenpå lederen. Koblet grepet midt på oppløpet og vant sikkert. ONKEL BLAA sin vane tro til tet. Gikk absolutt godkjent til annen. SOFT PEARL tredje, holdt plassen helt til mål. Det var få skiftninger underveis, MILLIONDOLLARBABY tapte mye fra start.

 

ACAFAN avventet til oppløpet, satte inn et støt og vant sikkert som tenåring. OLD WITCH tredje. Passerte lederne, men kunne ikke svare vinneren. GREY’S ANATOMY så skummel ut i angrep tidlig på oppløpet, kunne dog ikke svare de to fremste. JIM BEAM og IBRAHIM overrasket galopp-Norge med å holde seg fremme lenge.

 

QUINT ESSENTIALS fremme hver meter. Kjempet strålende og holdt unna i en herlig fight. PAVEROC kjempet hele veien med vinneren, imponerte også han. DISTANT STAR femte, opp på tredje midt på oppløpet. CAPTO tredje, kunne ikke avansere videre fremover.

 

VIVAT avventet til midt på oppløpet. Satte inn et seiersgivende støt og holdt sikkert unna. GIPSY HALL tidlig i tet. Holdt fin fart og kom litt tilbake til annen. VAMP i baktroppen. Slet med å få fritt frem, avsluttet bra til tredje. RICHARD DANCER kom med et angrep som så skummelt ut, det ebbet litt ut. GREAT GAMBO og AMAZER fint med, ikke noe ekstra på slutten.  

 

DIAMONDSANDPEARLS tredje i svingen. Spurtet fort midt i banen til sikker seier. ARAGORN raskt i tet. Holdt seg fremme til vinneren kom. ENMORE sjette i svingen, spurtet meget bra til tredje. ANNE’S BIRTHDAY annen, kunne ikke forsvare seg. GIMMELINO på det jevne.

Quint Essentials