Half Pint Bill vant Øvrevoll Mile Cup for annen gang.

Skrevet av Morten Friis,  21.05.2009
Artikkelbilde
Half Pint Bill

Øvrevoll Mile Cup ble som ventet en spennende affære med flere involverte i tetkampen helt til mål var passert. Best av dem all var vinneren 2007 Half Pint Bill som kom langt bakfra og snappet seieren på streken. Arabian Word ble annenhest og Dalmeny tredje. Josephine Chini red et perfekt løp på vinneren som trenes av Dennis Persson: - Half Pint Bill er en fin type som møtte mer passende selskap i dag enn sist da han møtte eliten. På sitt beste rekker han et stykke og jeg er litt sugen på å starte ham i Valley Chappel Memorial, fortalte en fornøyd trener etter løpet.

Tradisjonsrike Forsommerløp for 3-åringer med 75 000 kroner til vinneren hadde Catching The Storm som stor favoritt. Hun ledet lenge, men på slutten kom outsideren Handsome Broker stormende og snøt favoritten for konfekten. Wibecke Jegard eier Oktan-sønnen som nå trenes av Niels Petersen.

- Vi har vært fornøyd med han i trening og jeg var ikke så veldig overasket over at vi rakk frem sa Espen Ski som red et fint løp på vinneren.

Handsome Broker

 

Pål Jørgen Nordbye-trente Tom Fix er i hysterisk form for tiden. I Hesteguiden.com Amatørløp tok han sin tredje strake seier etter et velberegnet ritt av svenske Johanna Grindal.

Tom Fix

 

Paveroc var stor favoritt i Noviseløpet og han innfridde da også lekende lett under Jan-Erik Neuroth. Debuterende Match Point holdt strålende til annen etter å ha ledet lenge. Stall Sandy eier vinneren som trenes av Cathrine Erichsen.

Paveroc

 

Fun Trip Racing’s Salontyre er en fin 3-åring som er i kanonform om dagen. Også han tok sin tredje strake seier da han spurtet inn til sikker triumf for Luis Santos. Rune Haugen trener vinneren: -Han begynner å vise at han er en bra hest. Og enda bedre tror jeg det blir når han kommer ut på lengre distanse, fortalte Rune etter løpet.

Salontyre

 

Supergill har så langt i karrieren ikke vist seg som en vinnerhest. Det rettet han opp i da han som åttendevalg i V5-spillet spurtet inn til en sikker seier foran storfavoritten Mizar. Hans Petter Tholfsen, kjent travtrener, både eier og trener vinneren: - Jeg har fått mye hjelp av Arnfinn Lund etter den dårlige årsdebuten. Nå fungerte han bra og dette var veldig moro, sa han etter løpet.

Supergill

 

Dark Pride var et klart førstevalg i V5-3 og hun innfridde etter å ha nedkjempet førende Oro 100 meter ute. Rafael De Oliveira red et godt løp på vinneren som trenes av Ragnar Sørhaug i Andebu.

Dark Pride

TOM FIX annen-tredje. Stakk frem på oppløpet til sikker seier. SHOTGUN CHARLIE femte i siste sving. Prøvde seg med et angrep på vinneren, men måtte nøye seg med annen. ESPOCITIO med fremme hele veien, holdt greit til tredje. Positiv årsdebut av HILTON LADY, som var med fremme hele veien.

 

PAVEROC annen, opp utvendig leder. Dro fra til enkel seier, blir spennende å følge. MATCH POINT til tet, svarte opp i kampen om annen. Fin livsdebut. DUNARONI tredje, klarte ikke å ta seg forbi toeren. HANDSOME BOY på det jevne til fjerde.

 

SALONTYRE tredje, litt tilbake. Dog aldri langt bak der det skjedde, gikk frem til lett seier da angrepet ble satt inn. MEDALLIC avventende, spurtet meget bra og knep annen. LOUSIANA tredje i siste sving, tapte kampen om annen etter litt passiv innsats av jockeyen på slutten. PICTURE PERFECT fjerde, holdt bare farten. SKY’S MUSKAT ledet til oppløpet, falt noe tilbake.

 

SUPERGILL fint med som fjerde. Utfordret lederen og tok en knepen, men likevel sikker seier. MIZAR fremme hele veien. Kjempet om seieren helt til målstreken. ACT TWO fint med innvendig. Spurtet bra til tredje og virker å være på gang. ARTISTIC LIGHT bra med i høyt tempo fra start. Holdt godt til fjerde. PARTHE CELEBRE bra med til oppløpet, ga seg mye.

 

DARK PRIDE med i teten hele veien. Mer kampvillig enn på lenge og vant sikkert. CHOPARD åpnet rolig. Kom med en frisk spurt ute i banen og nådde frem til annen. ORO tet sammen med vinneren. Holdt bra til tredje. God avslutning av LAGOA DO PAU til fjerde.

 

HANDSOME BROKER åpnet rolig. Satte inn støtet midt på oppløpet, og den spurten kunne ingen stå i mot. CATCHING THE STORM rett til tet. Holdt unna til vinneren kom farende. SOLAN tidlig fremme, holdt bra til tredje. SHEIKA sen start, avanserte en del, men kunne ikke fullføre angrepet.

 

HALF PINT BILL lenge et godt stykke tilbake. Kom med en flott spurt og nådde frem kort før mål. ARABIAN WORD femte, litt tilbake. Spurtet også meget bra til annen. DALMENY femte i siste sving. Kjempet hele veien og var ikke mye slått. PERFECTIONIST med fremme, holdt bra til fjerde. THEATRICAL AWARD sjette, prøvde et angrep i en luke. Klart godkjent. MASSENZIO ledet til oppløpet, da krevde toppvekten sitt.