Galopp i dobbel dose

Skrevet av Birger Christensen,  25.05.2009
Artikkelbilde
Buen Rumbero

Denne uke er det galopp både torsdag og fredag på Øvrevoll. Når siste løp er gått i mål torsdag kveld, er det kun 18 timer før det igjen ønskes velkommen til en ny løpsdag. Så tett er aldri to løpsdager blitt avviklet på banen, og det kan man jo se på som et spennende forsøk.

Spillemessig er det ingen mangel på utfordringer. Særlig synes vi torsdagens program ser krevende ut, med store felter og vrient å finne holdepunkter. Det bør være interessant for folk med tykkere lommebøker enn vår å gå løs på torsdag og fredag.

 

En som har fått fart på stallen, er Niels Petersen. Seier i 1000 Guineas på Klampenborg i utklassingsstil med Tatoosh, samt gevinst i et rammeløp med Aeroline, var sterke saker. Noen timer senere vant Handsome Broker i Forsommerløpet på Øvrevoll. Kommende torsdag har han flere spennende hester til start.

 

-          Buen Rumbero ser ut til å være i slag igjen etter litt småsykdom før 17. mai. I dette selskapet skal han selvsagt ha en fin sjanse. Madame If er operert siden i fjor og er fit for fight. Hun matches mot Diana (svensk 1000 Guineas), og hun trenger nok dette løpet.

-          Grey’s Anatomy har jeg hatt på stallen i snart en måned. Hun er ok i trening, og i dette selskapet bør det være en mulighet med deleier Tamara Butenko på ryggen.

-          Enmore er jeg veldig spent på. Han har utviklet seg positivt, men jeg er litt usikker på hva som er hans beste distanse. Tror dog at han har en god sjanse til å hevde seg direkte.

-          Northern Pal (fredag) er glad for at feltet er lite. Liker ikke å manøvrere i store felt. Derfor kan dette være en passende oppgave, avslutter Niels vår kjappe gjennomgang.

-           

Da er det bare å sette tydelige merknader i almanakken. Torsdag kl 18.00 og fredag kl. 15.00 er det galopp og Øvrevoll som gjelder. Vi ønsker alle som ønsker å spe på med litt ekstra feriepenger lykke til.

 

 

 

Nyimporter til start torsdag 28. mai:

 

1. løp

1 ENTANGLE (GB) 2006 he Pivotal – Entwine (Primo Dominie)

Kjøpt til Norge for 3.200 gns.

Femte føll. Fullsøster til 3 gode vinnere av til sammen 11 løp over distanser fra 1200 til 1800 meter. Mor ustartet halvsøster til SOAR, vinner av 3 løp, inkl. GR2.

Ustartet. 

 

11 RHYTMIX (FR) 2006 he Linamix – Sarekat (Cadeau Generaux)

Kostet E 45.000 som åring.

Andre føll. Far vinner av 4 løp i Frankrike, inkl. GR1, miler.  Mor ustartet. Halvsøster til 2 vinnere i Frankrike.

Ustartet. Avlet for å stå opp til 1600 meter