Appel Au Maitre, en sann mester

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2009
Artikkelbilde

Appel au Maitre er et fenomen. Spekulasjonene om at årsdebut og litt rask bane kunne skape problemer, var ugrunnet. Fjorårets hest i Skandinavia har startet på beste vis for å nå samme heder også i år.

Seieren i Walter Nilsens Minneløp ble av det enkle slaget.

RESULTATER

Årets 17. mai ble en stor fest med flott vær, mye folk og stor galoppsport. At Norge vant melodifestivalen med Aleksander Rybak i like suveren stil som Appel au Maitre, dempet heller ikke på stemningen.

-          Utrolig å være tilbake etter langt skadeavbrekk og få ri en slik hest, sa en glad jockey Fredrik Johansson.

-          Har lengtet veldig til dette, og det var godt å få bekreftet at han er så god som jeg håpet, oppsummerte Fredrik.

Heller ikke treneren av Appel au Maitre, Wido Neuroth,  var misfornøyd med at Stall Perlens stjerne var så fin i årets første utgave.

Appel Au Maitre

-          Jeg lot Fredrik bestemme det taktiske opplegget, og han gjorde et godt valg. Trolig går vi nå til Stockholm Stora Pris. Deretter kan det bli Valley Chapel Memorial, men jeg har også meldt i et løp i Hamburg på samme tid, fortalte den dyktige treneren som hadde en stor dag på banen.

 

Ett år yngre enn Appel au Maitre er Handsome Hawk. Ellers er det mye likt. Wido Neuroth, Fredrik Johansson, Stall Perlen og best i klassen.

-          Nå venter vi frem til 2000 Guineas 14. juni før vi starter igjen, a Wido. Han har tatt sats mot et nytt championat, og grunnlaget han la søndag var jo ikke noe å utsette på.

Handsome Hawk 

 

Årets første gressløp ble som ventet en sikker seier for Touch of Hawk. Den lovende treåringen fikk riktignok litt motstand av Chief Eric, men kontrollerte det likevel greit.

-          Det ble litt dårligere tempo enn jeg hadde ønsket, for dette er en hest som tåler distanse. Vi skal nok få mye glede av ham fremover, sa Wido Neuroth om en av sine mange gode treåringer.

Touch Of Hawk

Den fjerde seieren på stallen til Wido kom med debutanten La Zona.

-          Min Oaks-hest, som også står i Svensk og Norsk Derby. Vi går kanskje til Diana på Täby, selv om 1600 meter nok er litt kort for henne, mente Wido. Han tok for øvrig dobbeltseier i løpet, da hans egen Beluga ble knapt slått til annen.

La Zona 

 

Supersprint er alltid et populært innslag. Fjerdeparten av en engelsk mile går unna så det griner. Fra ytterspor stakk dyktige Cavorting frem til seier og tangering av banerekorden.

-          En flott hest, som har gitt meg mange gleder. Han er veldig rask, nå får vi prøve å bygge opp kondisjonen så han står litt lenger, sa trener Liz-Marie Åkerberg.

Cavorting 

 

 

Definite Romance har gått flere gode løp på Øvrevoll. Nå ble det seier i V5-innledningen.

-          Det tok litt tid før vi fikk åpning, men hun har en veldig fin speed og avgjorde greit, sa jockey Josephine Chini på vinneren.

Definite Romance

 

Onkel Blaa ledet suverent fra start til mål. Seier nummer 16 kunne bokføres, 13 av dem er tatt med Kristin Arnkværn.

-          Utrolig gøy å kunne vinne på 17. mai. Han går et par slike løp i året, og jeg kjente allerede fra start at dette kunne være en slik dag, sa Kristin om den ti år gamle krigeren. Fornøyd var også eier Heléne Lindsjø, som fikk motta premien av selveste Bjørn Goop. En av verdens beste travkusker brukte fridagen under kuske-VM til et besøk på vårt vakre galoppanlegg.

Onkel Blaa 

 

Favoritten Evening Rose fikk en plundrete reise innvendig. Men som så ofte før, løste det seg langs railen på sandbanen.

-          Dette er bare utrolig moro. Jevn og rolig trening gjennom vinteren har vært oppskriften, og det ser ut til å fungere, sa en fornøyd trener Sigmund Tandberg.

Evening Rose 

 

Hansinger hadde en flott sesong i fjor. Årsdebuten bar bud om at det kunne bli hyggelig også i år.

-          Jeg er faktisk litt imponert over ham. En hovsprekk gjorde at vi måtte stoppe opp litt med treningen, men han var langt nok fremme til å vinne, sa trener Cathrine Erichsen.

Også Carlos Lopez syntes dette var bra.

-          Han har utviklet seg mye. Skal ikke gjøre seg bort mot de beste, mente Carlos.

Hansinger 

 

 

TOUCH OF HAWK tredje i rygg på leder. Gikk frem tidlig på oppløpet og koblet et sikkert grep. CHIEF ERIC tidlig til tet. Fikk vinneren til å strekke på seg. Flott løp. LYONESSE annen, ned på tredje. Holdt til tredje i en tett strid bak de to beste. De øvrige tre var ikke så mye slått fra siste trippelplass.

 

CAVORTING raskt fremme fra utvendig spor. Med tanke på distansen ble det en enkel seier. RAISE THE RHYTHM rask langs railen. Klarte akkurat å holde annen. TICMOSIC bra med fremme hele veien. KLEINGELD rask ut av boksene, kunne ikke forsvare seg. Bra avslutning av ROYAL HILL.

 

DEFINITE ROMANCE avventet til midt på oppløpet. Kom da med en solid spurt til sikker seier. GREY’S ANATOMY fjerde-femte. Koblet grepet på lederne, men ble selv passert av vinneren. RED FOR DANGER fint fremme, tet før siste sving. Holdt farten til tredje. FENDI og DESDEMONA fint fremme, trakk seg litt på slutten.

 

ONKEL BLAA fikk teten uten å ødsle med kreftene. Gikk da strålende til mål og vant overlegent. MILLIONDOLLARBABY tok det rolig i baktroppen. Spurtet meget bra til annen. Samme opplegg for tredjehesten RED TSUNAMI og fjerdehesten ALBINONI. BONNE GENI fremme, holdt greit til femte. NO MORE FUZZ utfordret vinneren i siste sving, ga seg da han ikke fikk overtaket.

 

EVENING ROSE fikk ikke så god start som sist. Fikk det litt trangt innvendig, men åpningen kom tidsnok til seier. GIMMELINO også frem innvendig tidlig på oppløpet. Tok over teten og ledet til vinneren kom. FIREFOX avsluttet bra til tredje. ARAGORN, BIT NOBLE og AARON’S WAY var tettrio i svingen, ingen av dem klarte å svare angrepene bakfra.

 

APPEL AU MAITRE nest sist, snek seg fremover på bortre langside. Ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet, så var det hele over på noen få galoppslag. VOLO CAT også langt tilbake, hadde klart mest spart av de øvrige. Fin toer. FRICOTEIRO kom også et stykke bakfra til tredje, noe som viste at det hadde gått vel fort i front. ALPINO CHILENO og FIRELLO dannet tetpar til oppløpet, men da ble det raskt sceneskifte. DAN TUCKET tredje i siste sving, hadde ikke nok å sette inn. Grei avslutning av ALNITAK og TERTULLUS, selv om de manglet det lille ekstra.

 

HANSINGER fint med fra start, tredje i svingen. Angrep lederen drøyt 100 meter fra mål og nådde frem til sikker seier. YORKSHIRE LAD tredje, fjerde i svingen. Fikk grepet innvendig og holdt meget bra til annen. TUMACO med meget fin spurt bakfra til tredje. FAAHEM og LAM OF MULL førte an til oppløpet, begge hadde gjort sitt ytterste da. Bra spurt av FAIR FLAIR til fjerde.

 

LA ZONA avventet lenge. Kom fort ute i banen til knepen seier. BELUGA også et godt stykke bak. Spurtet enda fortere og hadde nær nådd igjen vinneren. IL CAPO fjerde i siste sving, holdt fint til tredje. THEODERICH, BIG MASTER og SPECIAL SUMMER var tettrio i siste sving, alle hadde gjort sitt på oppløpet.

 

HANDSOME HAWK ledet hver meter. Ble angrepet, da skvatt han lett unna. WORKING CLASS HERO annen hele veien, positiv innsats av norskfødt. MONTE ZUMA litt sen av gårde, spurtet brukbart til tredje.