Working Class Hero til topps i Lyches?

02.06.2009
Artikkelbilde
Working Class Hero

Årets eneste mandagsløpsdag finner sted i uke 24. Brukseier Eyvind Lyches Minneløp er hovedoppslaget, og det er de treårige norskoppdrettede hestene som er i fokus. For å friske opp i historietimen, gir vi et lite tilbakeblikk på hvem Eyvind Lyche var. Han var aktiv i Øvrevolls første banekomité, som startet sin virksomhet allerede i 1927, fem år før banen åpnet. Brukseier ble han da han i 1906 startet Hamang Papirfabrikk i Sandvika. Han var i en årrekke sentral i driften av Øvrevoll fra starten av.

Favoritt i årets utgave blir ganske sikkert Working Class Hero. Han imponerte da han fulgte Handsome Hawk til mål på 17. mai. Han har aldri vært dårligere enn nummer to, og det kan fort bli Rune Haugens seier nummer tre i løpet. Tidligere har Skoger-treneren vunnet med overraskelsene In the Flesh og Final Trilogy, i år blir det ingen skrell om det blir seier.

Motbudet er kanskje først og fremst Handsome Broker. Har riktignok aldri startet på lenger distanse enn 1200 meter, mens mandagens løp er hele 2000 meter. Måten han avsluttet på sist til seier, gjør imidlertid at vi tror han skal fikse endringen. Vinner Handsome Broker, blir det Niels Petersens første seier i dette løpet. Jockey Espen Ski har også til gode å vinne Lyches, så en seier skulle sikkert smake.

 

En som har vunnet løpet mange ganger, er Wido Neuroth. Raden startet i 1983 med Vi Menn, og siden har Tarella (85), Quirt (87), Freeman (88), Magic Lover (92), Blue Legend (92), Lyphard Chief (01), No Exit (04) og Ilo (07) gått til topps. Skulle Sheika lykkes mandag, blir det altså seier nummer ti i dette løpet for Wido!

Ser vi på firbente vinnere, må vi trekke frem Firello, Wera Torgersens fantastiske kjempe, samt fjorårets Derbyvinner, Theatrical Award. Dette er unntakshester, som duger i selskap mot de beste.

 

Spillemessig ser løpsdagen mandag temmelig vrien ut. Det er vrient å finne bankere, og det er flere løp hvor det er en krevende jobb å rangere hestene innbyrdes. Vi spår at mandagen vil bli minneverdig for de spillere som klarer fem rette V5-streker.

Til slutt minner vi allerede nå på at påfølgende løpsdag er søndag 14. juni kl 17.00.  Da er det en rekke storløp på programmet, med 2000 Guineas, Norsk Jockeyklubs Sprintløp og Polar Mile Cup som de tre hovedløpene. Det er allerede nå bare å markere den dagen i almanakken.