En knallgod Lad

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2009
Artikkelbilde
Yorkshire Lad

Yorkshire Lad er en fantastisk hest. Torsdag vant han i flott stil mot flere av banens beste norskoppdrettede.

-          Han går på alle underlag, alle baneforhold og er i det hele tatt en super hest. I fjor vant han Fearnleyløpet, som nok er grensen for ham når det gjelder distanse. Dette var moro, sa trener Jacob Fretheim, som også fikk tredjeplassen med Ticmotor i Norsk Forening For Fullblodsavl Løp.

Arve Kjelberg mottok premien på vegne av Stall Patchwork.

-          Første seieren fikk vi for 35 år siden, sa Kjelberg om en av de største eier- entusiastene på banen.

I fjor sto Hot Marta i Sverige. Nå har Isidro Vergara overtatt ansvaret fra sin stall på Østerås. Det gikk ikke så bra i årsdebuten, hvor det var flere forstyrrelser underveis, men nå klaffet det.

-          Jeg ville ikke kjempe med henne underveis, men lot henne gå der fremme. Det tror jeg var riktig taktikk, og på oppløpet var jeg sikker på seier, sa en velridende Espen Ski.

Hot Marta

 

Amatørløpet ble en herlig fight mellom Petit Verdot og Tom Fix. To av banens beste amatørryttere, Anna Pilroth og Johanna Grindal, kjempet iherdig hele oppløpet ned. Til slutt kunne Anna og Petit Verdot vinne.

-          Hun fikk sin siste sjanse forrige gang, og nå har hun tatt to strake. Nå blir det definitivt ingen ridehest, sa Anna om en av sine favoritter. Det er neppe noen som tar veddemål på om hun gjentar fjorårets championat?

Petit Verdot

 

Talwandi hadde ikke vunnet på tre år, men nå var det på tide. Etter et fint ritt av Tina Smith, ble det en ganske grei seier.

-          Vi har kastrert ham, og det var nok ikke så dumt. Han har ikke startet så tett, for han har trøblet med et ben. Nå får vi se fremover og håpe det beste, sa en fornøyd eier og trener Inger Skrede.

Talwandi (foto H Døvle) 

 

Tempura er en av mange meget gode treåringer på stall Wido Neuroth.

-          En veldig fin hoppe, som har den rette innstillingen. Fikk ikke noe enkelt løp, men hest og jockey (Diaz red for en skadet Fredrik Johansson) ga ikke opp. Jeg tror vi satser mot svensk Oaks med henne, funderte Wido etter seieren.

Tempura 

 

Orkan var innblandet i det stygge uhellet i svingen for to uker siden. Nå gikk alt som det skulle, og da spurtet han nettopp som en orkan.

-          Han har vært uheldig to ganger, men nå gikk heldigvis alt som vi hadde håpet, sa en godt fornøyd trener Annike Bye Nunez.

Orkan

 

 

Kveldens siste løp ble en spennende affære. Indian Drive holdt unna til en knepen seier. Dermed ble veien hjem til Risør grei for Jens Erik Lindstøl. Trond Jørgensen fikk dermed seier nummer 501.

Indian Drive

 

PETIT VERDOT annen, overtok tidlig på oppløpet. Ble angrepet, men fightet helt inn til en knepen seier. TOM FIX fjerde, opp på tredje. Kom frem innvendig og var ytterst nær ved å vinne. QUINTA DO LAGO tet, holdt bra til tredje. De øvrige var i realiteten aldri inne med sjanse.

 

HOT MARTA tidlig til tet. Dro friskt unna til sikker seier. SHAREHOLDER femte, avanserte innvendig. Spurtet bra til annen. NEGRA DEL ORO fjerde, greit opp på tredje. GREAT GAMBO annen i siste sving, ga seg en del.

 

YORKSHIRE LAD i tetpar, ned på delt annen i svingen. Satte i gang for fullt tidlig på oppløpet og vant enkelt. MARIA MØY sist ut av boksene. Spurtet meget bra til annen. TICMOTOR helt foran, overtok teten i svingen. Holdt fint til tredje. TICMOSIC og MIZAR med i kampen til litt inn i oppløpet, ga seg noe.

 

TALWANDI lå lenge i baktroppen. Kom frem innvendig til sikker seier. MEKONG syvende, krøp oppunder teten. Spurtet fint til annen. NAJA annen, overtok i siste sving. Holdt fint og var ikke mye slått fra annen. GALAHAD førte til siste sving, ga seg. AMAZER bra med til oppløpet. Bra avslutning av VIVAT.

 

TEMPURA litt sen av gårde, avanserte forsiktig fremover. Fjerde inn i siste sving, tredje på oppløpet. Gikk utvendig og tok en sikker seier. AQUILA FLYER tredje-fjerde. Frem sammen med vinneren, sikker annen. WOOD TOP annen, holdt fint til tredje. SOLAN ledet til oppløpet, gikk greit inn til fjerde.

 

ORKAN blant de siste ut fra start. Ventet relativt lenge med å sette inn støtet, men det gikk desto fortere da angrepet kom. Sikker seier. ENMORE femte-sjette. Opp på tredje i siste sving, holdt farten fint. Sterk spurt av TOPPER, klarte nesten å kapre annen. WANNABEAWARDED og EAST OF INDIA førte an til midt på oppløpet. Hadde da gjort sitt beste. DARK PRIDE annen i svingen, fant nok løpet litt langt.

 

INDIAN DRIVE frem til tet rett før siste sving. Holdt seg fremme hele veien til mål og vant, dog knepent. FENDI litt tilbake, avsluttet flott og var nær ved å knipe seieren. PARTY BOOSTER tidlig med i tetbildet. Gikk ut på oppløpet sammen med vinneren, ikke mye slått. Flott spurt av FIRST CUT, mens LUCKY FLIGHT ga seg noe fra front.