Chicken Momo vant årets første klassiker.

14.06.2009
Artikkelbilde
Jublende Pascolina Pinto på Chicken Momo

Stall Kalas’ Chicken Momo seilte opp som en av favorittene til Norsk 2000 Guineas etter sin overlegne seier i årsdebuten. Pascolina Pinto sendte Pyrus-sønnen rett til tet i det 1750 meter lange løpet da boksene åpnet seg og siden lot paret seg ikke passere selv om Touch Of Hawk ble nærgående på slutten.-

Han var helt fantastisk. Planen var å ta teten da han er veldig skarp fra start. Jeg ble litt urolig da det kom en fort på oppløpet, men han svarte greit, fortalte Pascolina etter løpet. Trenernestor Arnfinn Lund var heller ikke misfornøyd: - Jeg fikk i oppgave i fjor høst om å kjøpe en topphest og det tror jeg at jeg klarte. Det er ikke så mange oppgaver for ham her hjemme nå, så det blir vel en tur utenfor grensene med ham!

Stall Kalas, Arnfinn Lund og Chicken Momo

 

Libra Racing’s Hansinger var favoritt i Norsk Jockeyklubs Sprintløp(L) etter sin gode innsats i Stockholm Stora Sprint og han innfridde med bravur. Han beviste nå at han er vår beste sprinter for tiden, noe også trener Cathrine Erichsen er enig i: - Dette var veldig moro og veldig ønskelig. Nå satser vi på Polar Million, distansen der må jo være midt i blinken for ham, fortalte hun etter løpet.

- Han er en tøffing og en ærlig hest. I dag var han helt på topp og han kjempet fint helt til mål, sa jockey Lennart Hammer Hansen i vinnerpaddocken.

Hansinger vant Norsk Jockeyklubs Sprintløp

 

Tertullus vant fjorårets utgave av Polar Mile Cup(L) og måtte i år ut som tittelforsvarer. Etter noen små trafikkproblemer fikk Monsun-sønnen fritt fram på oppløpet og da spurtet han så fort at han rakk frem til en knepen seier. -Det var veldig spennende og jeg hadde nesten gitt opp. Han viste i dag at han er en veldig god hest når han kan spurte inn til seier etter de problemene han hadde på oppløpet, fortalte trener Rune Haugen om Stall NOR og Lagulise Racing’s gode seksåring. Manuel Santos var enig i at han kunne fått enklere løp: - Det var trangt på oppløpet, men da vi fikk åpningen spurtet han fort. Hadde vi hatt klar bane ville han vunnet lett, fortalte han etter løpet.

Tertullus vant Polar Mile Cup (L)

 

 

Omtaler:

 

STRIKE COMMAND innledet like bak teten. Angrep gjennom hele oppløpet, men fikk ikke koblet grepet før 15 meter gjensto.  SPECIAL SUMMER fulgte samme rute som vinneren. Angrep inne i banen og var ikke langt unna seieren. LAND AHOY kunne ikke følge med teten innledningsvis. Spurtet fort, men hadde for langt frem.

 

 

SINGALULLABY lå bak i feltet lenge. Spurtet fort på oppløpet og rakk frem til seier. SUPERGILL innledet bak teten. Kom godt på oppløpet og så ut til å kunne vinne, men ble spurtet ned like før mål. EL GALLO overtok teten etter en drøy første sving. Holdt fint lenge, men ble spurtet ned. OWNERS BISCUITS befant seg i de bakre rekker til feltet møtte oppløpet. Avsluttet fort til fjerde.

 

HANSINGER innledet i fremre del av feltet. Angrep lederen 400 meter fra mål og var foran ved overgangen. Holdt inn til en sikker seier. STEVE’S CHAMP var litt sen ut av boksene, men var så rask at han kom seg til tet før svingen. Klarte ikke å svare opp da vinneren kom, men holdt bra til annen. MAXIM’S var i fremre del av feltet mesteparten av veien. Spurtet brukbart og hadde nær knepet annen. MASTER CHEF innledet på fjerde. Kom opp på tredje i utgangen av svingen, fullførte bra.

 

HUMBLE STAR stakk rett til tet i et brukbart tempo. Ble hardt angrepet til slutt, men holdt greit unna. SALONTYRE fulgte lederen hele veien. Angrep lederen uten å kunne true denne. SURFER og TOPPER var begge bak i feltet den første runden. Begge kom fort til slutt, men det var for langt frem.

 

TERTULLUS lå lenge midt i feltet. Hadde mange hester foran(og rundt) seg på oppløpet og brukte tid på å finne åpning. Spurtet strålende til knepen seier da han fikk fri bane. WOY WOY innledet bak i feltet. Spurtet bra på oppløpet og holdt nesten til mål. DAN TUCKET fulgte samme løpsopplegg som annenhesten og leverte et fint løp til tredje. VOLO CAT lå nest sist til feltet kom ut av siste sving. Spurtet fort utvendig og klarte fjerde.

 

CHICKEN MOMO stakk rett tilt et. Ble hardt angrepet på oppløpet, men svarte greit opp og vant enkelt. TOUCH OF HAWK lå på tredje lenge. Kom med et godt angrep på oppløpet, men ble svart opp og måtte nøye seg med annen. IL CAPO innledet midt i feltet. Spurter godt innvendig i banen til den siste trippelplassen. MONTE ZUMA lå rett bak teten. Holdt farten bra på oppløpet.

 

ARCHIVED overtok tidlig på oppløpet og stakk unna til en overlegen seier. WHAT BUDGET lå plassert midt i feltet. Spurtet bra innvendig og rakk frem til annen. SUFFOLK COUNTY stakk rett til tet. Ble passert tidlig på oppløpet, men holdt farten bra. BLACK DUKE var bak i feltet innledningsvis. Spurtet godt og snappet fjerdeplassen.

 

JUVENLINI stakk rett til tet. Holdt unna til en lett seier. AXE var ikke så rask fra start. Kom fint innvendig i banen uten å nå helt frem. ARAGORN var fremme sammen med vinneren fra start, kunne ikke følge de to beste til slutt. DARK PRIDE var fint med fremme hele veien.

 

GIFTED LASS var fint plassert hele veien. Var klart best gående til slutt og tok en sikker seier. LIVIGNO lå fremme i tetbildet hele veien og gjorde en godkjent årsdebut.HUMAN TOUCH var rask ut trakk til høyre. Holdt seg fremme hele veien. TICMOSIC var ikke like rask som vanlig. Gikk bra de siste 200 meterne.