Torsdag på timeplanen

14.06.2009
Artikkelbilde
Maria Møy

Etter en litt turbulent tid, med løpsdager på søndag, mandag og fredag, samt diverse helligdager, er Øvrevoll nå på torsdagssporet. Fra og med kommende torsdag, er det galoppløp ti torsdager på rad. Ja, faktisk er neste dag som bryter det mønsteret selveste Derbydagen. Den går for øvrig 23. august, så har dere den inne på terminlisten også

NFfF løp (Norsk Forening for Fullblodsavl) er hovedoppslaget på en løpsdag som sportslig sett er en liten mellomdag etter den flotte søndagen vi nettopp har avholdt, samt neste torsdags 1000 Guineas. Syv meget gode representanter for vårt oppdrett stiller i boksene, og det er langt fra noe lett løp å finne ut av. Ticmotor har vært best så langt i år, men vi tror at stallkameraten Yorkshire Lad og jevngamle Maria Møy vil gi hard kamp. Sistnevnte har hatt flere tøffe fighter mot Ticmotor, ofte på ganske lik vekt. Nå står Maria Møy syv kilo under Ticmotor, og vi tror det kan gjøre utslaget.

 

Hallvard Soma, som er en av flere som fyller rundt år i sommer, har hele seks starthester torsdag. Vi tar dem i den rekkefølgen som spillerne møter dem i programmet.

-          Quinta do Lago er på rett vei. Det har vært noen problemer, og hun er vrien å vurdere også for meg. En outsider.

-          Zafirah har hatt lang pause. Dette er litt kort, og hun kommer til å trenge løpet. På sikt tror jeg helt klart at hun vil være tilbake der hun var.

-          Lyonesse ble tråkket på i nest siste start. Synes hun har et fint løp her og tilmåler henne i hvert fall en trippelsjanse.

-          Wannabeawarded ble nok ridd litt for defensivt sist. Slet med mavesår i fjor. Har litt forhåpninger til henne etter den fine årsdebuten, tror gress skal gå bra.

-          Home Made og Party Booster møtes i siste løp. Jeg har tro på begge. Sistnevnte vant forrige gang han startet på gresset, og 1750 meter bør være ideelt. Home Made svinger en del i prestasjonene, men god jockey og gress bør være positivt, avrunder Hallvard vår korte stallrunde.

 

Lykkedag for Gluckstag

Banen på Strømsholm søndag egnet seg mer for vannpolo enn galopp. Det hadde regnet i to samfulle dager, og veterinæren var nok ikke langt unna å avlyse.

Grand National ble vunnet av tyske Gluckstag, trent av Elfie Schnakenberg, ridd av Andrew Doyle. Fire lengder bak kom engelske Ormello, mens det var langt ned til Neptune Joly på tredje.

Omoto Sando stilte i Champion Hurdle som eneste norske startende. Det ble et merkelig løp i søla, og for Omoto Sandos del endte det med at Henrik Engblom falt av. Det gikk dog bra både med hest og jockey. Storfavoritten Lavirdan ville ingenting, og i stedet ble det seier til General Leader. I sin andre start i Skandinavia (klart slått av Omoto Sando i Gøteborg for tre uker siden) ble det en overraskende seier. Trener av vinneren er Hanne Bechmann i Danmark, og han eies av Morten Buskop, som har gjort danske av seg. På ryggen satt Jason McKeown.

Førstepremien var 80 000 svenske kroner, mens seieren i Grand National var verdt 120 000.

 

20 norske på Täby

Tirsdag er det stordag på Täby. Da går svenskenes svar på våre 1000 og 2000 Guineas av stabelen. I Sverige heter løpene Dianaløpning og Jockeyklubbens Jubileumsløpning, og i det første løpet stiller vi med Our Decision (Neuroth), McDream (Erichsen), The One and Only (Lund) og Handsome Broker (Petersen). I Diana har vi følgende kvartett: La Zona (Neuroth), Match Point (Kvisla) og Lousiana (Sundbye). Ellers blir det første gang fjorårets norske Derbyvinner Theatrical Award er ute på reise. Hun prøver seg i Bloomers Vase sammen med Fair Flair, Distant Star, Grafitti og Dalmeny.

 

Tiger på tredje

Rune Haugens toåring Westamericantiger var eneste norske hest til start på Klampenborg lørdag. Det ble en tredjeplass for hesten, som ble ridd av Manuel Santos. Løpet ble vunnet av Half Dane, ridd av Jacob Johansen.