Reprise for Olsen?

08.06.2009
Artikkelbilde
Volo Cat

Bent Olsen har uten tvil en av de beste galoppstallene i Skandinavia. En rekke topphester står sammen med et helt batteri av lovende to- og treåringer. Fem av disse var meldt til Øvrevoll søndag, men dessverre ble Smokey Storm skadet i Århus sist lørdag. Han ble toer i Jydsk Derby foran stallkameraten Red Junior, som kommer til Øvrevoll.

Vinner var Take a Chance, ridd av Mark Larsen.

-          1750 meter kan nok være litt i korteste laget for Red Junior, men den krevende profilen kompenserer en god del. Han er helt klart i bildet, mener Bent, som også tar ut to hester i Polar Mile Cup.

-          Jeg har nok muligens matchet Dan Tucket litt for hardt, med tanke på at det er tidlig i fireårssesongen. Dette ser ut som en mer passende oppgave, og jeg tror på god sjanse. Han viste jo ved seierne i 2000 Guineas og St Leger i fjor at han trives på Øvrevoll.

God sjanse har definitivt også Volo Cat.

-          Han var veldig uheldig sist på Täby, og her skal han være helt oppe i kampen om seieren, mener Bent.

Master Chef starter i Norsk Jockeyklub Sprintløp.

-          Han skuffet meg sist, uten at jeg har noen god forklaring. Han vant VG Sprinten på Øvrevolls Derbydag i fjor og trives der oppe. Han bør regnes, synes Bent.

 

Norsk 2000 Guineas er den første av i alt fem klassikere for treåringene. Wido Neuroth og Arnfinn Lund har til sammen 15 seire i dette storløpet, med 8-7 ledelse til Wido. Han mønstrer duoen Handsome Hawk og Touch of Hawk søndag, mens Arnfinn har den uhyre spennende nykommeren Chicken Momo. Sistnevnte imponerte stort i Norges-debuten nylig, og vi tror vi får se ett av de beste Guineas-løpene på svært mange år. Guineas er for øvrig første steg på veien til å vinne det prestisjefylte Triple Crown; 2000 Guineas, Derby og St Leger. Det er 22 år siden det skjedde sist (Sunorius), og siden løpet fikk navnet i 1960, er det kun Trainer’s Seat (76) og Dalby Jaguar (81) som har klart den bragden i tillegg. Legg for øvrig merke til at årets Guineas går over 1750 meter, ikke som vanlig 1600 meter. Og for de spillerne som spekulerer i store odds i Guineas, vil vi bare nevne at det slett ikke er vanlig. Kun tre vinnere har gitt over ti i vinnerodds på de siste 20 årene, og ingen har vært store skrell i løpet.

 

I Norsk Jockeyklubs Sprintløp har det vært mye svensk, men i fjor lyktes Steve’s Champ å beseire våre naboer. Haugen-hesten kan vinne også i år, men tøff kamp tror vi han i første rekke får av et annet hjemmehåp. Hansinger fra Cathrine Erichsens stall har gått glimrende og slo Steve’s Champ på Täby sist. Vi tror utlendingene skal få nok å gjøre med denne duoen.

 

Vi har nevnt to gode danske kort i Polar Mile Cup. Både Volo Cat og Dan Tucket er med langt fremme, det tror vi Bent Olsen har rett i. Nok en gang setter vi vår største lit til Rune Haugen. Går Tertullus opp mot sitt beste, forsvarer han fjorårsseieren.

-          Steve’s Champ vil ha tørt vær frem til søndag, mens det er helt greit for Tertullus om det regner en del, kommenterte Rune Haugen i sitt forsøk å gå meteorologene i næringen.

 

For øvrig en veldig flott løpsdag med 113 hester starterklært. Skulle man sette fingeren på noe, måtte det være at vi savner et skikkelig stayerløp. Men fart og spenning, det blir det i hvert fall helt sikkert.

 

For kuriositetens skyld tar vi til slutt med Norsk 2000 Guineas-vinnerne til Wido Neuroth og Arnfinn Lund:

 

 

Arnfinn Lund:

71 Maple Leaf

75 Royal Conductor          

78 Really Rosie

87 Sunorius

88 Space Cruiser   

98 Exbourne’s Wish

99 Pistachio

  

Wido Neuroth:                     

77 Greek Song

79 Opatia

93 Simmering

95 Kill the Crab

97 Masterkind

02 Royal Experiment

03 Arlberg

05 Gaston

 

 

 

Ingen dårlig liste for våre trenernestorer!

 

Last ned programmet gratis her.