Programtips til søndag 14. juni

Skrevet av Birger Christensen,  09.06.2009
Artikkelbilde
Programmets bankerforslag Tertullus

Velkommen til løp på Øvrevoll Galoppbane søndag 14. juni kl 17.00. Her er programmets tips for løpene. Last ned programmet gratis her.

1. LØP – MAIDENLØP – 1200 GRESS

Et maidenløp innleder dagen. Dette er altså hester som aldri har vunnet, og flere har veldig få starter bak seg. Strike Command gjør sin første start i Skandinavia, har vist nok til å hevde seg her. Special Summer gikk bra torsdag til annen, god sjanse nå. Amorette gjør en spennende debut, kan hevde seg direkte i dette nokså beskjedne feltet. Kan kortere distanse hjelpe for Parthe Celebre?

 

Tips:

12 Strike Command – 4 Special Summer – 8 Jay Dee Tennesse.

Outs: 13 Amorette

 

2. LØP – V5A-1 KADIMO LØP – 1750 GRESS

Vi har likt Sportschau så godt i sine siste starter, at vi setter henne først på linjen. Dette løpet er imidlertid ikke så enkelt å finne ut av. Chief Eric holdt bra etter press underveis sist. Denne oppgaven ser grei ut. Timtaya var knallgod i fjor høst. Er muligens litt bedre på sand enn gress, men kan være med her uansett. Supergill maktet ikke å følge med i det harde tempoet torsdag. At det nå er 400 meter lenger, hjelper godt.

 

Tips: 3 Sportschau – 7 Chief Eric – 1 Supergill

Outs: 12 Timtaya

 

 

3. LØP – V5A-2 – NORSK JOCKEYKLUBS SPRINTLØP – 1200 GRESS

Vi tipper to norsktrente hester først i sprintløpet. Hansinger og Steve’s Champ er vår favorittduo, begge gikk bra på Täby i siste start. For Steve’s Champ er det et minus om det blir mye regn. Latakia blir også en flott sprinter, skal kanskje ikke glemmes i årsdebuten. Master Chef og Maxim’s bør klare premie i et felt hvor det nok kommer til å være jevnt om de siste pengene.

 

Tips:

5 Hansinger – 10 Steve’s Champ – 3 Maxim’s

Outs: 2 Latakia

 

4. LØP – V5A-3  - KINRADDIE LØP – 2000 GRESS

Hvor god er egentlig Salontyre? Vi tror det kan være litt mer å gå på og vinnertipper på ny. Walk the Plank er kommet til Wido Neuroths sterke stall, spennende. Vi har også tro på Humble Star, men føler at dette er løpet det kan skje noe i V5-A. Derfor dekker vi hele veien på vårt forslag.

 

Tips:

1 Salontyre – 7 Walk the Plank – 4 Medallic

Outs: 10 Humble Star

 

5. LØP – V5A-4  V5B-1 POLAR MILE CUP – 1750 GRESS

Tertullus vant dette løpet i fjor. Må ha en flott sjanse også i år, selv om siste start var ørlite skuffende. Volo Cat er vår hovedutfordrer. Han var uheldig på Täby i siste start og ventes klart bedre nå. Kjempegod her på nasjonaldagen. Dan Tucket møter nå et lag som er litt svakere enn de siste tre gangene, må regnes nå. ”Gamle” Firello trenger ikke være så langt unna på 1750 meter, vi advarer også for Crimson and Gold, som kan mer enn formtallet.

 

Tips:

5 Tertullus – 3 Volo Cat – 2 Dan Tucket

Outs: 1Crimson and Gold

 

 

6.LØP –  V5A-5 V5B-2  NORSK 2000 GUINEAS – 1750 GRESS

Vi synes ikke vi kan gå i mot ubeseirede Handsome Hawk. Men på V5 velger vi å ta med stallkameraten Touch of Hawk, samt Chicken Momo. Lund-hesten imponerte oss stort i Norges-debuten. Vi har sett Timely Production et par ganger på Täby, vi tror formtallet 78 er litt lavt. Light the Fire har jo et veldig høyt formtall, men på den distansen tror vi det kan bli litt tøft. For øvrig et strålende løp, som vi gleder oss til.

 

Tips:

10 Handsome Hawk – 4 Chicken Momo – 3 Timely Production

Outs: 13 Touch of Hawk

 

 

7.LØP –  V5B-3  – KING OF SWEDEN LØP – 1750 GRESS

Northern Pal imponerer oss stadig. Selv med formtall 81 tror vi dette kan gå. Marques var meget god i årsdebuten på Täby, skal regnes her. Gipsy Hall var bra på gresset sist, og What Budget har posisjon til å kunne overraske. Suffolk County tror vi ikke så mye på denne gang, virker klart best på sandbanen.

 

Tips:

6 Northern Pal – 1 Marques – 4 What Budget

Outs: 3 Gipsy Hall

 

8.LØP – V5B-4  DD-1 – KENTUCKY PROSPECT LØP – 900 GRESS

To lynraske sprintløp over 900 meter avslutter den flotte dagen. Enmore får et fint løp i dragsuget bak Anne’s Birthday og kan spurte inn til seier. Juvenlini sviktet torsdag. Har kun en seier, og det var forrige gang det var denne distansen. Et realt longshot kan Zhitomir være. Har gått med solid overvekt mot langt bedre hester enn dette. Vi tror han kan overraske.

 

Tips:

14 Enmore – 10 Juvenlini – 9 Dark Pride

Outs: 3 Zhitomir

 

9.LØP – V5B-5  DD-2 – KAFKIN LØP – 900 GRESS

Løpsdagens mest åpne løp. Vi prøver med Livigno. God i årsdebut tidligere, og nye omgivelser kan ha hjulpet. Human Touch nærmer seg formen hele tiden og er snart klar for vinnerpaddocken. Raise the Rhythm er rask, langt fremme lenge. Blant mange aktuelle outsidere, prøver vi med yttersporets Gifted Lass.

 

Tips:

3 Livigno – 1 Human Touch- 4 Raise the Rhythm

Outs: 13 Gifted Lass

 

V5A-forslag 540 rekker:

2.-6. løp

1.avd:  3-7-12-1-9-4

2.avd:  5-10

3.avd:  Alle

4.avd:  5 Tertullus

5.avd:  10-4-13

 

 

V5B-forslag 468 rekker:

5.-9. løp

1.avd:  5 Tertullus

2.avd:  10-4-13

3.avd:  6-1-3-4

4.avd:  14-10-3

5.avd:  Alle