Perledag med Stall Perlen i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  29.06.2009
Artikkelbilde
Appel Au Maitre, Årets Hest 2008

Torsdag får vi kanskje den mest interessante løpsdagen så langt i år. Vi våger den påstanden, selv om vi allerede har opplevd flere fine dager. Men nå er det Valley Chapel Memorial, som selvsagt blir kveldens hovedløp, men også mye mer. Vi får årets første toårsløp, årets første hekkeløp og to spennende oppgjør i Fegentri-serien. Amatørenes serie gir løpene internasjonalt tilsnitt, og det samme gjør besøkene fra våre naboland. 40 svenske og syv dansktrente hester er viktige tilskudd for å gi velfylte og fine felt.

Det står mer om Valley Chapel på annen plass i programmet. Seirene til Stall Perlen, Wido Neuroth og Fredrik Johansson glemmer vi ikke så lett. I fjor skulle Appel au Maitre gi samme konstellasjon den første seieren, men da ble han strøket. Nå blir han storfavoritt, og selv om motstanden består av den skandinaviske eliten, tror vi sterkt på seier. På distanser under 2000 meter finnes det motstandere, men han har hittil vært klart best over denne grensen. Derfor er det trolig at det nettopp blir Appel au Maitre som blir den første til å passere Valley Chapel når det gjelder innredne penger i Skandinavia.

 

Kvelden innledes med årets første toårsløp. Gledelig nok er det hele 11 hester til start. Kun Westamericantiger har gått totoløp, og den erfaringen kan være nyttig. Kvalifiseringsløpene sier litt, men ikke alt. Derfor vil vi la ungdommene få lov til å vise seg frem, og så får vi se om et par måneder hvem som vil bli de dominerende i sesongen.

 

11 hester er det også i årets første hekkeløp. Hele åtte av disse er imidlertid trent i utlandet, og det er veldig få holdepunkter. Noen av disse hestene gikk sammen på Strømsholm, men der var banen blytung. Vi tror det kanskje kan lønne seg å ikke se alt for mye på resultatene derfra. Aller mest spenning knytter det seg til hva Derbyvinneren Negra del Oro kan få til på hekk. Både Lights Out og Mick Jerome har kombinert Derbyseier og hinderkarriere på en flott måte, kanskje vil Lund-hoppa også slå til.

Uansett er det dumt å sitte hjemme torsdag. Torsdag er det på Øvrevoll det skjer.