Appel Au Maitre fikk revansj

Skrevet av Birger Christensen,  02.06.2009
Artikkelbilde
Bilder Kanal 75 og Stefan Uppstrøm

I fjor tapte Appel Au Maitre for Peas and Carrots i Stockholm Stora Pris. Siden den gang har han slått svensken både på Øvrevoll og Täby. Nå fikk han en skjønn revansj i dette storløpet. Etter et vel timet løp av Fredrik Johansson, tok Appel Au Maitre en sikker seier foran nettopp Peas and Carrots. Luca Brasi hadde sørget for tempo underveis og holdt bra til tredje. Fricoteiro var ikke så mye slått, men havnet i det slagne felt. Grafitti var strøket.

         Han slet med å få feste, og 600 meter fra mål trodde jeg ikke på seier. Men jeg søkte litt lenger ut i banen, og da skjøt han fart. Hvilken herlig kjempe, kommenterte Fredrik rett etter at seieren var et faktum.

Appel Au Maitre ble kåret til årets hest i Norge i 2008, uansett kategori. Nå har Stall Perlen og Wido Neuroths stjerne vunnet Walter Nilsens Minneløp og Stockholm Stora Pris i år, og med det er allerede millionen passert. Det ser hyggelig ut for kretsen også i år.

 

I Täby Vårsprint ble det en herlig fight. Som i sprintløpet på Pramms-dagen, tok den nye chileneren Alcohuaz en klar ledelse. Steve’s Champ fikk en fin reise et par lengder bak lederen, og også Hansinger var godt med. Bakfra kom imidlertid Calrissian, fjorårets vinner av Täby Open Sprint. Rafael Schistl hadde timet løpet perfekt, og Calrissian nådde mål som relativt sikker vinner. Hansinger (Lennart Hammer-Hansen/Cathrine Erichsen) gikk strålende til annen, mens Alcohuaz holdt bra til tredje. Steve’s Champ (Rune Haugen/Manuel Santos) holdt farten til premie. Calrissian trenes av Fredrik Reuterskiold, og førstepremien var verdt 250 000 svenske kroner. For annenpremien til Hansinger ble det 125 000 svenske. Miyasaki var strøket. Rafael Schistl vant for øvrig også dette løpet i fjor, da med Relampago Plus.

Løpsdagen for øvrig ble dominert av Jacob Johansen. Han vant med trioen Peggy Sue, Queen Anne og Mount Alexander.

 

 

Resultater finner du her