Inchiline i Dansk Derby

29.06.2009
Artikkelbilde
Bilder Burt Seeger

Da den Wido Neuroth-trente Beluga ble strøket fra Dansk Derby, ble løpet langt mer åpent. En av favorittene var Inchiline, som gikk til topps etter et meget godt ritt av Manuel Martinez. Dette var trener Fransisco Castros første seier i Dansk Derby, en seier som var verdt 400 000 danske kroner. Espen Ski red et flott løp til annen på Fru Heiberg, mens Maddox (Martin Rodriguez) ble tredje. The One and Only var eneste norske hest i feltet etter strykningen på Beluga. Han var med fremme lenge, men falt noe tilbake på slutten.

.

Eneste norske seier kom ved toårige Alyshakeys. Den debuterende toåringen gikk et strålende løp og nådde frem på streken. Wido Neuroth trener og Stall Trick or Treat eier. Espen Ski red et nytt glimrende løp i William Buicks fravær, og den regjerende champion på Øvrevoll vant også med Babs i et rammeløp.

Det sterkeste feltet fant vi i Pokalløb, dog uten norsk deltakelse. Her overrasket Quilboquet ved å holde unna for stallkameraten Peas and Carrots (Lennart Reuterskiold Jr). Fernando Diaz red vinneren.

 Ellers ble det en delt tredjeplass på Our Decision, mens Artie Bucco ble fjerde som de beste av de norske hestene utenom Alyshakeys.