Entangle ordnet Arnfinns og Pascolinas andre Guineas seier.

25.06.2009
Artikkelbilde

Torsdag var det damenes dag på Øvrevoll og Norsk 1000 Guineas for de 3-årige hoppene var dagens hovedløp. Til start stilte bla vinnerne av den svenske utgaven(La Zona) og den danske(Tatoosh). Disse to og lovende Entangle var de tre favorittene i løpet. Tatoosh var ikke god nok denne gangen, men det var til gjengjeld Entangle og La Zona som utkjempet en beinhard kamp om seieren. Det ble til slutt KAOK’s Entangle med Pascolina Pinto på ryggen som knep det lengste strået.

 – Hun er helt fantastisk. Hun er ganske grønn, men hun gjør jobben allikevel. Det ble jo hardt og La Zona gav seg jo ikke, strålte Pascolina. Trenernestor Arnfinn Lund var ikke mindre fornøyd, 40 år etter han vant sitt første Guineas med Carnaby Street: - Hun er en helt spesiell hest og jeg tror ikke vi har sett bunn i henne ennå, jeg hadde god tro på forhånd. Jeg har en mistanke om at hun står lenger distanse enn stamtavlen indikerer, så vi får kanskje prøve henne i Oaks også, fortalte han.

 

Øvrevoll Hesteeierforenings Hoppeløp  fikk en overlegen vinner i Stall Funny’s Escarpada som ble ridd av Lennart Hammer-Hansen. Arnfinn Lund trener vinneren som var sterkt forbedret etter årsdebuten: - Hun hadde en del trøbbel i fjor, men nå ser det bra ut og hun kommer nok tilbake til vinnerpaddocken senere i år, sa Arnfinn.

 

Stall Perlens Doctor Wango var stor favoritt i dagens første løp etter sin gode debut for tre uker siden. han var i litt problemer under veis, men på oppløpet viste han seg som den klart sterkeste da han under Fredrik Johansson spurtet inn til en knepen seier: - Han har en fin stamme, men han er litt sent utviklet. Holder han seg sunn og frisk kan han bli en god hest med tiden. Derbydistansen vil passe ham bra og jeg håper å kvalifisere ham til Svensk Derby hvor jeg tror han kan bite bra i fra seg, fortalte trener Wido Neuroth etter løpet.

 

Archived tok sin andre rake seier under Kim Andersen da paret tok en knepen seier i Subaru Sølvdivisjon. – Det går bra med ham nå. Litt tøffere løp på papiret i dag, men det gikk og det er hyggelig at det er litt forbedring i ham. Vi prøver å få ham med i Marit Sveeas Minneløp på Derbydagen og da må han nok forbedre seg ytterligere, sa trener Are Hyldmo.

 

For øvrig overrasket Rainbow Warrior med en overlegen seier i Petite Frisørene Amatørløp for sin velridne eier og trener Charlotte Ericsson og Chopard tok en sjelden seier med Tina Smith på ryggen. Avslutningsløpet ble vunnet av Head Above Clouds etter et meget spennende oppløp hvor flere hester passerte mål nesten samtidig. Fredrik Johansson tok sin andre seier for dagen.

 

 

Omtaler:

 

DOCTOR WANGO litt treg ut av boksene. Lå midt i feltet til de kom ut av siste sving. Spurtet fort utvendig og rakk akkurat fram. DUBAI SAMURAI lå som femtehest det meste av veien stakk tilt et ved 400 meters merket og holdt nesten helt inn. LAZY LORD lå i baktroppen første del. Avanserte innvendig mot siste sving og møtte oppløpet som annen. Kunne ikke følge de to beste, men holdt fint inn. BIG MASTER innledet på annen. Tok teten på bortre langside. Ble passert tidlig på oppløpet, holdt farten brukbart.

 

RAINBOW BARREL var ikke blant de første innledningsvis. Satte opp tempoet på stallsiden og avanserte til tet. Holdt siden unna for resten og vant lett. TOM FIX lå på femte/sjetteplass. Prøvde å ta nærme seg vinneren til slutt, men var sjanseløs. QUINTA DE LAGO ikke blant de fremste innledningsvis, spurtet fort til tredje. TOTTE var hele veien fremme i feltet. Holdt farten brukbart.

 

ESCARPADA innledet på annen. Gikk til angrep på oppløpet og overtok 400 meter ute. Stakk unna til lett seier. ARTISTIC LIGHT lå bak i feltet. Spurtet bra og knep annen i en tett kamp. SPORTSCHAU var rask ut og tok teten. Ledet til vinneren kom. Holdt farten bra. BONNE EASTER par med vinneren lenge, kunne ikke følge denne på oppløpet, men var ikke langt unna trippelen.

 

ARCHIVED lå midt i feltet. Spurtet fort og tok en knepen seier. QUINT ESSENTIALS fint med fremme i feltet. Tok teten ut på oppløpet og holdt nesten hjem.  HALF PINT BILL var som vanlig treg fra start. Nest sist ut av svingen, men spurtet friskt og rakk nesten frem. KAISER SUZEK var heller ikke blant de raskeste innledningsvis. Fin avslutning.

 

CHOPARD klarte ikke følge teten fra start. Spurtet fort innvendig og tok en sikker seier. FIREFOX tok teten inn i svingen. Kjempet bra til slutt, men kunne ikke stå i mot vinneren. GUCCI PINO var i baktroppen innledningsvis. Spurtet fort, men hadde for langt frem. UNREAL WONDER traff starten best og tok teten. Ble overfløyet mot svingen. Hadde ikke noe ekstra på slutten.

 

ENTANGLE sist ut av boksene. Avanserte til fjerde på stallsiden. Gikk resolutt til angrep ut på oppløpet. Kjempet en knallhard kamp om seieren og holdt til slutt unna med nese.  LA ZONA var like bak teten til de kom ut på oppløpet. Gav vinneren kamp helt til mål.  TIGER GODDESS femte det meste av veien. Spurtet bra til tredje. RISKY LADY stakk rett til tet fra ytterspor. Holdt et brukbart tempo. Ble passert tidlig på oppløpet, men holdt brukbart til mål

 

HEAD ABOVE CLOUDS lå plassert like bak de fremste. Bra avslutning ute i banen og rakk akkurat frem. SILVER SHADOW var aldri å se der fremme. Spurtet meget bra på oppløpet og hadde nær snappet seieren. ACE A CLASSIC innledet like bak teten. Var raskt fremme på oppløpet og holdt nesten hjem

SWEET SOUL DIVA midt i feltet den første runden. Bra avslutning.