Chicken Momo knuste gode eldre hester

09.07.2009
Artikkelbilde

Stall Kalas’ 2000 Guineas-vinner Chicken Momo prøvde seg for første gang mot gode eldre hester i Eliteløpet denne kvelden. Han gjorde som han har gjort mot sine jevnaldrende konkurrenter i sine to første starter for året; rett til tet for så stikke fra på oppløpet. Som vanlig satt Pascolina Pinto på ryggen av Pyrus-sønnen som vant med fire lette lengder. – Han er enda bedre nå og vi har fortsatt litt å gå på. Han skal ut i en 1750 meter om tre uker og etter det bestemmer vi oss for om vi skal starte i Marit Sveaas Minneløp (Gr 3) på derbydagen, fortalte en fornøyd trener Arnfinn Lund etter løpet.

Dagens høyst doterte løp var Norsk Rikstotos 2-årsløp med 63.000 kroner til vinneren og stor favoritt var Stall EOS’ egenoppdrettede Distant Beat. Hun hadde ingen problemer med å innfri for Fredrik Johansson som holdt Muthatir-datteren fremme hele veien og paret vant til slutt med 4,5 lekne lette lengder.  – Hun er raskere enn halvsøsteren Distant Star. Hun gikk et ryddig løp og jeg er fornøyd med henne, sa trener Wido Neuroth etter løpet.

Wido Neuroth var ikke snauere enn at han tok seg av Norsk Rikstotos 3-årsløp også. Familien E. Nagell-Erichsens Shaisa med Carlos Lopez på ryggen spurtet inn til en sikker seier foran lenge ledende Ylja.- Hun var heldig og fikk fri bane innvendig noe som er vanskelig etter starttap og hun spurtet bra. Jeg må også berømme jockeyen som aldri gav opp, uttalte Wido

 

 

Noviseløpet ble en grei triumf for Aase Marie Brown’s Wannnabeawarded. – Distansen passet bra. Hun var egentlig avskrevet i fjor som løpshest pga. mageproblemer. Nå er hun i orden og Kristin gjorde en fin jobb i løpet, fortalte trener Hallvard Soma.

Hilton Lady med den dyktige amatørrytteren Cathrine H Engebretsen på ryggen spurtet fort mellom hester og snappet seieren i dagens eneste dirttrack løp. G R Carter eier hoppa som vant sitt første løp for året. – Hun har virket litt slakk i det siste så vi tok av blinkersen og det hjalp, sa trener Merete C. Rønås.

Carlos Lopez tok dagens andre seier da han og Surfer spurtet inn til en sikker seier. – Jeg har sett litt frem til dette løpet her. Nå får vi se hvordan han tar det før vi legger videre planer, fortalte eier og trener Nils Petter Bogen.

 

Også Kristin Arnkværn presterte og vinne to løp. Hun sendte Artistic Light i et frenetisk angrep i V5-finalen og paret rakk akkurat til å vinne med nese.  – Jeg var optimist i dag og dette gikk bra. Kristin rir over all forventning og like bra som proffene, sa trener Hallvard Soma som også ble dobbeltvinner i dag

.

Norbuss Dup – Amatørløp avsluttet dagen og her var det Dickson som trakk det lengste strået. Anna Pilroth red et godt løp på vinneren som eies og trenes av John Nielsen. – Dette var en fin hest, fortalte Anna Pilroth.

 

Omtaler

 

DISTANT BEAT var rask ut av boksene. Var i førersetet hele veien og stakk unna til en lett seier. HIGH DESIRE var litt treg innledningsvis. Var klart best av de øvrige. LADY MORGANA fint med. Klarte ikke henge på til slutt. SUPERFINE var brukbart med, men var sjanseløs på trippelplass.

 

WANNABEAWARDED fint med fremme. Tok teten 500 meter ute og vant greit. WILLIAM HEPURN innledet midt i feltet. Spurte fort, men kunne ikke nå vinneren. MACHO DANCER var blant de fire fem første ned startsiden. Brukbar avslutning. CHARISMA ledet til utgangen av svingen. Kunne ikke svare de beste, men holdt farten brukbart.

 

CHICKEN MOMO stakk rett til tet. Stakk unna på oppløpet og vant lett. PRINCE HAMLET nest sist ned stallsiden. Spurtet bra uten å kunne true vinneren. YORKSHIRE LAD i par med vinneren innledningsvis. Kunne ikke følge denne på oppløpet, men holdt farten bra. MIYASAKI lå på tredje lenge. Hadde ikke noe ekstra å by på.

 

SHEIKA sto igjen litt i starten og møtte oppløpet som en av de siste. Spurtet fantastisk og rakk fram til seier. YLJA stakk til tet i stor fart. Holdt unna for alle unntatt vinneren. VAMOS CATALINA fulgte teten ned startsiden. Kunne ikke følge de to beste, men holdt farten bra. SOLAN innledet i baktroppen. Spurtet bra til fjerde.

 

HILTON LADY var ikke blant de raskeste innledningsvis. Avsluttet best av alle til en sikker seier. RED FOR DANGER bak i feltet lenge. God spurt til annen. ACAFAN lå lenge nest sist, spurtet som vanlig godt. IBRAHIM stakk rett til tet. Ledet lenge, men ble trøtt siste 100.

 

SURFER innledet midt i feltet. Angrep knallhardt siste 200 og slet seg forbi. TOM FIX tidlig fremme. Annen ned stallsiden. Angrep 500 meter fra mål og overtok, kunne ikke svare da vinneren kom. OMINSKY fint fremme hele veien. Holdt bra inn til mål. SOFT PEARL overtok teten med runden igjen. Hadde tidvis en stor ledelse. Kunne ikke stå i mot til slutt.

 

ARTISTIC LIGHT lå midt i feltet innledningsvis. Spurtet som en vind til slutt og rakk fram i tide. HUMBLE STAR tok teten direkte. Holdt seg foran lenge, men måtte gi seg de siste meterne. DUBAI SAMURAI innledet på femte. Datt litt tilbake, men kom glimrende tilbake og klarte tredje. SANG REAL med blant de første ned startsiden. Slåss lenge om seieren på oppløpet, men måtte fire litt til slutt.

 

DICKSON innledet i baktroppen. Kom med et sterkt angrep og rakk frem i en tett finish. PRINCE JONATHAN lå fint fremme hele veien. Hadde litt ekstra til slutt og var ikke langt unna. WOLVER lå i baktroppen. Spurtet meget godt. TOTTE stakk rett til tet. Opparbeidet seg en stor ledelse. Holdt godt til tross for at han var stri underveis.