Chicken Momo ble historisk

30.07.2009
Artikkelbilde
Pascolina Pinto jubler for seier i Polar Cup (Gr3)

Chicken Momo ble torsdag tidenes første treårige gruppevinner på Øvrevoll. Ikke bare vant han, den Arnfinn Lund-trente stjernen utklasset de eldre topphestene. Vi trodde helt klart at han kunne vinne, men dette gjorde oss nærmest målløse. Siden midt på 60-tallet er dette uten tvil noe av det råeste vi har vært med på. Takk for oppvisningen. Samtidig var dette Arnfinn Lunds første gruppeseier på Øvrevoll. For Pascolina Pinto var det også hennes første, og det er kun Yvonne Durant av kvinnelige jockeyer som har lykkes med dette tidligere.

Jeg følte aldri at vi var truet. Han danset oppå den tunge banen som om han gikk på parkett, mens de andre tråkket gjennom. Det er veldig morsomt å få lov til å ri en slik hest, konkluderte en svært glad Pascolina Pinto.

Arnfinn Lund er inne i sitt 74. år, men tar for seg av storløpsseire som i sine glansdager. I år har han vunnet begge Guineas-oppgjørene og blitt Skandinavisk Mester. Men denne seieren gledet nok litt ekstra.

Den tunge banen gjorde oss litt usikre. Vi håpet, men kunne ikke være sikre. Så går han bort og utklasser eliten, det er stort! Nå får vi samles på kammerset for å bli enige om planene fremover. Han er meldt i Marit Sveaas’ Minneløp, banens andre gruppeløp. Det er 1800 meter, men han viste jo egentlig i 2000 Guineas, at han nok klarer distansen. Nei, dette blir spennende, avrundet en litt opprømt Arnfinn Lund. Vi forstår ham, for dette løpet går inn i historiebøkene. Dette var rått!

Lazy Lord

 

Derby Trial ble en sikker triumf for favoritten Lazy Lord. Det så ut til å være mer å gå på. Så absolutt. Han har ikke helt bydd seg til, og selv om det ble seier i forrige start, var vi ikke helt fornøyd. Med blinkers var han en helt annen hest, og vi har ikke sett bunnen i Lazy Lord, advarte trener Arnfinn Lund.

Det er ikke mer enn tre uker til Norsk Derby, så det er nok tvilsomt om det blir flere starter før den store søndag i august, sa Arnfinn om de nærmeste planene.

In The Flesh

 

Kveldens første vinner ble In the Flesh, som tok sin første seier for året. Ikke mange satte pris på regnværet før løpene, men det gjorde In the Flesh.

Det er en lett og fin hoppe. Jo mer regn og søle det er, desto bedre. Dessuten står hun hver meter av distansen. Så jeg må innrømme at jeg hadde en litt god følelse før denne starten, sa en av banens veteraner, Jenny B Hansen.

Milliondollarbaby 

Milliondollarbaby vant forrige torsdag etter et løp på vent. Nå brukte Madeleine Haugland samme oppskrift, og resultatet ble like positivt.

En fin hoppe, som står hver meter. Hun hopper strålende i trening, så det er slett ikke umulig at vi prøver oss på hekk etter hvert, sa trener Hallvard Soma.

Juvenlini 

Ytterspor på 900 m gress har aldri vært noe minus. Med en så startrask hest som Juvenlini er det et klart pluss. Hun vant lett og viste at dette er hennes favoritt. Tre seire i karrieren har alle vært 900 meter på Øvrevoll.

Archived 

Archived er blitt en vinnertype. Tre strake seire etter at blinkers kom på, tyder på at det ikke var så dumt.

Trenere pleier ofte ikke å ønske at hestene deres skal øke formtallet. Men vi har meldt Archived i Marit Sveaas’ Minneløp, og da må formtallet opp om vi skal komme med, forklarte trener Are Hyldmo. Uansett var han glad for at seiersappetitten er blitt betydelig større.

Greys Anatomy 

 

Grey’s Anatomy hadde startet 13 ganger uten å vinne. Nå stemte det meste, og han var kveldens tredje V5-vinner med positivt utfall av å sette på blinkers.

Hun har vært nær ved et par ganger, så det var deilig at det endelig stemte, sa trener Niels Petersen.

I kveldens siste løp vant Antarktis et noviseløp, en seier Roy Arne Kvisla har ventet lenge på.

Det har vært mye trøbbel på stallen, men nå begynner vi å komme i orden. Nå har det imidlertid løsnet, mente Roy Arne.

Antarktis

Omtaler

IN THE FLESH nest sist, avanserte rolig mot siste sving. Satte inn støtet 300 meter fra mål og avgjorde i løpet av få meter. ACE A CLASSIC annen, ned på tredje. Litt tilbake før siste sving, men kom tilbake og sikret annen. TOPPER ikke med i fremre treff før midt på oppløpet. Avsluttet fint til tredje. Ellers: GREAT GAMBO førte hele veien til det gjensto 200 meter. DR MCDREAMY godt med til ut på oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

MILLIONDOLLARBABY var med ikke på tetkjøret. Kom frem midt på oppløpet og vant etter behag. GUCCI PINO tok det også pent lenge. Avsluttet riktig bra til annen. TOM FIX en av to som lagde løpet i front. Holdt slett ikke dårlig til tredje. Ellers: SOFT PEARL dro av gårde, ga seg noe på oppløpet. ZHITOMIR fulgte nærmest lederne, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

 

JUVENLINI lynrask av gårde, holdt stilen til lett seier. FIREFOX midt i banen, vant striden om annen med knapp margin. FAITHFUL LAD gikk sammen med annenhesten, var bare lite slått. Ellers: ANNE’S BIRTHDAY helt fremme, gikk årets beste løp. PATALAVAKA gikk i gjerdet, men det gikk bra med hest og jockey.

 

ARCHIVED fint plassert hele veien bak lederparet. Smatt frem midt på oppløpet og vant sikkert. FAIR FLAIR overrasket med å trekke av gårde i front. Holdt meget bra til annen. WHAT BUDGET fikk en fin reise som fjerde-femte. Spurtet brukbart til tredje. Ellers: QUINT ESSENTIALS fint med til oppløpet. Valgte å gå ut i banen fra indre sving og tapte nok en del på det. FIRELLO fin fjerde på upassende bane.

 

LAZY LORD fremme hele veien som annen-tredje. Overtok tidlig på oppløpet og vant sikkert. HENRIK relativt beskjedent plassert. Avsluttet meget bra til klar annen. SALONTYRE lenge godt plassert bak. Avsluttet veldig bra til tredje. Ellers: WOOD TOP og BIG MASTER med fremme til 200 meter fra mål, hadde da gjort sitt ytterste. Brukbart løp til fjerde av WOOD PRINCE.

 

CHICKEN MOMO tet innvendig, ledet gjennom svingen. Gikk ut på gjerdet og var fullstendig overlegen. For en hest! MIYASAKI fint med hele veien, aldri lenger bak enn tredje. Holdt farten ypperlig til annen. CALRISSIAN pent plassert som femte. Spurtet meget bra til tredje. Ellers: STEVE’S CHAMP og FLOWER fremme til ut på oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste. HANSINGER så skummel ut i angrep, men hadde ikke sin vanlige finish.

 

GREY’S ANATOMY tet rett før svingen. Foran hele oppløpet og tok sin første seier i suveren stil. PARTY BOOSTER fjerde i svingen, avsluttet bra og tok en klar annen. UNREAL WONDER tredje i svingen, holdt farten bra og klarte tredje på det. Ellers: DARK PRIDE tet fra start, annen i svingen. Har muligens mistet noe av formen.

 

ANTARKTIS frem som fjerde i svingen. Tok plass ved gjerdet og hadde full kontroll. VASU tet i svingen, holdt farten fint til annen. LYONESSE rask av gårde. Falt litt tilbake, men spurtet fint til tredje. Ellers: MOUNTAN annen i svingen, overtok for en stakket stund, men ga seg litt på slutten. REQUESTED rask av gårde, ga seg.