Nyttig sommerferie

23.07.2009
Artikkelbilde

The One And Only var ikke seg selv etter Dansk Derby. Derfor sendte vi ham på landet. Et par ukers sommerferie i Nittedal var det som skulle til. Jeg trodde aldri vi kunne slå Erroll, men nå står vi her på toppen av podiet.

Trener Arnfinn Lund har hele tiden hatt tro på The One And Only. Blant annet ble han treer både i det norske og svenske kriteriet i fjor. I år ble han tredje i det danske 2000 Guineas. Likevel var seieren i Skandinavisk Mesterskap over forventet.

Jeg trente både faren Pistachio og moren Blizzard Queen, og ekstra artig er det å ha et avkom etter Pistachio som gjør det så bra, la Arnfinn til.

Eier Nils Petter Gill var heller ikke lei seg. Så langt i år hadde han større suksess i trav enn i galopp, men nå snudde det.

All heder til Arnfinn, som ofte gjør de rette tingene, sa Nils Petter.

Nå blir det nok en tur til Malmø. Der går han Sofieroløpning på den svenske Derbydagen, og det kan jo bli spennende, sa Nils Petter.

Til tross for at The One And Only betalte 35 ganger pengene tilbake, er det hele tre vinnere som har gitt høyere vinnerodds de siste åtte årene. Skandinavisk Mesterskap er løpet hvor de store favorittene ofte taper, så også i år.

 

Lovende toåringer

 

De to toårsløpene ga oss strålende debutantvinnere i form av Buckham og Symbol of Arch. Buckham vant på enkleste vis, en meget spennende norskoppdrettet sønn av Academy Award. Han hadde vist så gode takter i trening, at jeg må innrømme at jeg hadde god tro på seier. At han er norsk, gjør at det er mye å velge mellom. Men hvis han fungerer bra de nærmeste dagene etter løpet, sikter vi nok mot Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på Derbydagen, berettet trener Cathrine Erichsen.

Buckham

Arnfinn Lund var full av lovord foran debuten til Symbol of Arch. Optimismen ble ikke redusert etterpå.

Vi kjøpte henne i Kentucky i fjor, og det tror jeg var et særdeles godt kjøp. Det skal bli vrient å slå henne fremover, det føler jeg meg sikker på. Neste oppgave blir Eckbo Legats Vandrepremie, konstaterte en fornøyd trener Arnfinn Lund.

Symbol Of Arch

Gifted Lass 

Per-Anders Gråberg skadet seg stygt i søndre sving 4. juni. Nå var det gledelig å se den dyktige svensken tilbake i vinnerpaddocken.

Herlig å være tilbake. Godt at ikke Media Hora skapte enda større problemer enn han gjorde (kastet av jockeyen), for det kunne fort ha gått verre, sa Per-Anders etter seieren på Gifted Lass. Den meget nyttige sprinteren hos trener Lena Natt och Dag kostet for øvrig 1000 pund i Doncaster, så det går an å få tak i billige og gode hester i England.

Milliondollarbaby 

 

Milliondollarbaby vant to finaler i fjor, nå var hun tilbake og sikret seg en flott premie på 52 500 kroner.

Hun må ha gressbane og distanse, så det er ikke så mye å velge i. Men det er jo stas når det går bra i de viktigste løpene for hennes del, sa trener Hallvard Soma. Seieren var en strålende opptakt for Hallvard, som fylte 50 sist søndag (26. juli).

Singalullaby

 

Singalullaby tok sin andre Øvrevoll-seier på tre forsøk i år. Anna Pilroth red et nytt flott løp og er ledende amatør på Øvrevoll, slik hun var i fjor. Seier ble det også i amatørløpet med Between Friends, så det er ikke feil å si at hun er favoritt til et nytt championat.

Between Friends 

 

Tom Fix har hatt en flott sesong i år. Med seieren torsdag er han oppe i fire triumfer og 113 400 kroner innridd. Det er ingen andre som har fire seire på Øvrevoll i år, så Tom Fix kan fort bli årets mestseirende på banen.

Arnfinn Lund, Pascolina Pinto og Anne Pilroth ble kveldens dobbeltvinnere på Øvrevoll.

Tom Fix

 

BUCKHAM annen, overtok teten ut på oppløpet. Hadde ingen problemer med å vinne, meget spennende debut. HIGH DESIRE fjerde, avsluttet bra og knep annen. LADY MORGANA tredje, holdt farten fint og var ikke mye slått fra annen. Ellers: DUTCHESS OF BOGSTAD ledet gjennom svingen, ga seg noe på oppløpet.

 

SYMBOL OF ARCH fremme i tetpar. Galopperte uhyre lett, men måtte vekkes litt da angrepet kom. Svarte dog opp til sikker seier. SADDLE THE STORM tok det rolig innledningsvis. Kom med en voldsom spurt og var soleklar annen. Også flott debut. ED HARDY dro av gårde i tet. Kunne ikke følge de to beste, men klarte å holde unna i kampen om tredje. Ellers: VALLEE DE BOIS fjerde, gikk fint helt mål og var ikke langt fra tredje.

 

GIFTED LASS litt sjenert av løshest, men fikk likevel etter hvert sporet ute ved gjerdet. Ble hardt angrepet, men holdt unna. EMPHASIS ikke så rask av gårde. Spurtet storstilt midt i banen og holdt på å snappe seieren. ROYAL HILL rask fremme i tetbildet. Holdt farten fint til tredje. Ellers: LIGHT THE FIRE rask ut, så ut til å bli en del sjenert av løshesten. MEDIA HORA var kun med feltet i noen få meter med jockey, lagde litt røre for flere etterpå.

 

MILLIONDOLLARBABY lå lenge et godt stykke bak i feltet. Ventet med å sette inn støtet til midt på oppløpet, avgjorde da på et blunk. PETIT VERDOT frem som fjerde før siste sving, holdt farten hele veien til sikker annen. PRINCE JONATHAN fremme i tetpar til midt på oppløpet. Holdt farten brukbart og ble tredje på det. Ellers: LUCKY FANTASIA tet til 250 meter fra mål, ga seg en del. BONNE GENI på det jevne til fjerde.

 

THE ONE AND ONLY til front før svingen. Holdt seg siden foran hele veien og vant sikkert. WORKING CLASS HERO femte i svingen, holdt farten veldig bra til fin annen. ERROLL bra med som tredje-fjerde, holdt bare farten til tredje. Ellers: CASTLE STING og RUNNER RUNNER med fremme til oppløpet, intet ekstra å sette inn.

 

SINGALULLABY fjerde-femte, fint frem innvendig. Så slått ut, men kom sterkt tilbake til seier. ESCARPADA tredje, gikk også langt inn i banen. Så ut til å koble grepet, men måtte nøye seg med annen. BONNE EASTER annen, falt litt tilbake. Kom fint igjen og knep tredje. Ellers: LAM OF MULL fint frem i svingen, gikk kun på det jevne. ADIOS MI PLATA ledet til oppløpet, lite å sette inn. Bra avslutning av ORKAN.

 

TOM FIX fint med, satset som eneste hest på å gå innvendig på oppløpet. Tok en enkel seier, den fjerde for sesongen. CHIEF ERIC bra plassert, satte inn støtet 300 meter fra mål. Slo de øvrige utvendig, men kunne ikke stå i mot vinneren. GREY’S ANATOMY avsluttet fint til tredje. Ellers: ESPOCITIO og RICHELLE tetpar til oppløpet, begge ga seg.

 

BETWEEN FRIENDS avventet midt i feltet. Kom frem 100 meter før mål og vant sikkert. RED FOR DANGER frem sammen med vinneren, klarte akkurat å nå annen. IFANNIK SACC frem i tetpar i svingen. Ledet lenge, holdt bra til tredje. ELLERS: LUCKY FLIGHT og STARFIGHTER var tetpar til det nærmet seg oppløp, begge ga seg.