Sydney og Mark lurte alle!

Skrevet av Morten Friis,  16.07.2009
Artikkelbilde

Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp (L) fikk en overraskende vinner i danske Sydney. Lone og Jens Westh eier vinneren som ble smart ridd av Mark Larsen. Mark lot Sydney følge med lenge ledende Hot Marta fra start. På oppløpet overtok paret tidlig og siden så de ikke mer til de øvrige konkurrentene og vant til slutt sikkert med to og en halv lengde.  – Hun er tøff hoppe. Dagens distanse er max for henne. Jeg måtte være frekk og det fikk bære eller briste, og det holdt jo hjem, fortalte Mark Larsen fornøyd. Trener Sandie Kjær Nortoft var ikke mindre glad: - Dette er min første seier som trener, fortalte hun.

Tradisjonsrike Major Chr F Michelets Minneløp ble en knepen triumf for Fam. E. Nagell-Erichsens Vamp. Mette Hanssen red et godt løp på vinneren.- Han har ikke vært helt i orden før nå. Vi har hoppet ham inn og lærer han seg det skikkelig kan det jo hende vi prøver ham i hekkeløp, hvis ikke blir det litt lengre løp, uttalte trener Jacob H Fretheim.

 

 

Lazy Lord slet lenge før han la seg ned og galopperte skikkelig i Maidenløpet. På oppløpet viste han at er en bra hest da han spurtslo Like Me med en halvlengde. Fernando Diaz red et godt løp på vinneren som eies av Stall Lazy. - Han var bra i dag og han er derbyhesten min, så jeg har forhåpninger, sa trener Arnfinn Lund.

 

Indian Well avsluttet forrykende for Jacob Johansen og tok en sikker seier i 3-årsløpet. Bent Olsen trener vinneren for Stald Spitco og Amanda Fritjof Bonde.

Bent Olsen og Jacob Johansen ble dobbeltvinnere da Henrik Villadsens Arabian Word tok en knepen seier foran Fair Flair og Quint Essentials i et spennende oppløp.

Indian Well

3 årige Giant Dragon spurtet godt og vant overraskende V5-innledningen knepent foran lenge ledende Livigno. Championjockey Espen Ski red et fint løp på vinneren som eies av Oslo Racing Stables.  – Dette var litt overraskende. Jeg har hatt sykdom på stallen og det er deilig å se at ting fungerer igjen, sa en lettet trener Niels Petersen.

Giant Dragon

Årets første seier ble det på Stall Modumstuas Faithful Lad som ble ridd av Kjetil Kjær. Sigmund Tandberg trener vinneren. –Kjetil har ridd ham en gang før og da ble det tredje så de fungerer fint sammen, fortalte Sigmund etter løpet.

Faithful Lad

 

Omtaler

LAZY LORD innledet på tredje. Avanserte til annen runden igjen. Slet med å få opp farten på oppløpet, men samlet seg glimrende og kjempet seg inn til seier. LIKE ME lå på femte fra start. Opp på tredje mot siste sving og avsluttet bra uten å kunne svare vinneren. BIG MASTER stakk rett til tet. Klarte ikke å svare da de beste kom. ARAMIS holdt plassen sin hele veien. Fin avslutning av debuterende NOT WELCOME.

 

INDIAN WELL ikke av de raskeste fra start. Avsluttet lynrask sist 200 og vant lett. SHEIKA var også forsiktig fra start. Avanserte til fjerde i svingen. Angrep innvendig og var en stund foran, men hun var sjanseløs mot vinneren. MADAME IF innledet på annen. Holdt farten fint til tredje. BUEN RUMBERO ledet lenge, holdt ikke helt inn. SHARAV angrep lederen tidlig på oppløpet og var oppe på siden, men ble trøtt til slutt.

 

GIANT DRAGON lå bak i feltet ned startsiden. Spurtet meget bra innvendig og rakk fram i tide. LIVIGNO stakk rett til tet. Så ut til å ha det hele under kontroll, men klarte ikke svare opp. HUMAN TOUCH innledet midt i feltet. Spurtet brukbart uten å kunne røre de to beste. AXE var brukbart med hele veien. Hadde ikke noe ekstra å gi til slutt.

 

ARABIAN WORD innledet på femte. Avanserte til fjerde i svingen. Spurtet godt og knep seg foran til slutt. FAIR FLAIR tok teten og holdt et brukbart tempo. Forsvarte seg hele veien, men matte se seg slått. QUINT ESSENTIALS lå på annen lenge. Angrep lederen, men klarte ikke å komme forbi. AMAZER lå på fjerde stort sett hele veien. Kunne ikke nærme seg til slutt.

 

SYDNEY lå på annen ned startsiden. Overtok teten tidlig på oppløpet og stakk unna til en lett seier. DISTANT STAR innledet i baktroppen. Spurtet flott og rakk fram til andreplass. THEATRICAL AWARD lå midt i feltet innledningsvis. Avsluttet bra, men mistet sølvplassen på de siste meterne. NOVASKY var forsiktig fra start. Spurtet brukbart.

 

FAITHFUL LAD fint med rett bak teten. Angrep ved veien og stakk unna til lett seier. JUVENLINI dro rett tilt et, hadde ikke sjanse mot vinneren, men holdt unna for resten. UNREAL WONDER fint med fremme hele veien. ARCHER’S UP ikke så rask fra start. Avsluttet fort siste 200.

 

VAMP lå lenge på femte. Datt litt av mot siste sving. Kom kruttsterkt tilbake på oppløpet og rakk frem til seier. EATMYDUST innledet på annen. Lå hele veien langt fremme og holdt farten fint på oppløpet. MONFALCONE lå på fjerde lenge. Avsluttet bra midt i banen og var ikke langt unna de beste. COME ON DEER midt i feltet. Avsluttet godkjent. GREAT GAMBO ledet med mange lengder. Hadde fått nok 300 meter fra mål.