Svensk i Skandinavisk?

20.07.2009
Artikkelbilde
Foto Erroll, Stefan Uppstrøm

Torsdag er Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer hovedoppslaget på Øvrevoll. Før vi går inn på dette løpet, som begynner å bli ganske så tradisjonsrikt, vil vi passe på å gratulere noen av navnene i Øvrevoll-miljøet med runde år. Denne uka har vi følgende feiringer:

 

Mandag 20/7: Nils Petter Bogen 70 år

Fredag 24/7: Knut V Rimstad 80 år

Lørdag 25/7: Sigmund Tandberg 50 år

Søndag 26/7: Hallvard Soma 50 år

 

De hjerteligste gratulasjoner til disse fire.

Skandinavisk Mesterskap ble avholdt på Øvrevoll for første gang i 1981, da meget gode Chinatown gikk til topps. Den første som klarte å vinne både som 2- og 3-åring, var Nordligutten. Eier Ragnvald Fjogstad satte opp en flott vandrepokal, et gjevt trofe å ha i sitt eie til neste års mesterskap.

I år tror vi mest på at pokalen vil befinne seg i Sverige et år fremover. Erroll bør på sine meritter være klar favoritt. Etter en annenplass i debuten, er det blitt utelukkende seire. Han går bra både på sand og gress, og de siste seirene er blitt tatt på en imponerende måte. At han mangler erfaring fra Øvrevolls litt spesielle profil, er selvsagt et lite minus, men topphester går som regel godt overalt. Nærmest favoritten tror vi en annen svensk kandidat, Graphiella, har en god sjanse. Hun var veldig god som annen bak Theatrical Award og har hatt en flott utvikling. Hva så med de norske utfordrerne? Jo da, det er bare å ta opp kampen. Det er ingen grunn til å stå med lua i hånden, fest i stedet hjelmen skikkelig og stå på. Favoritter kan ha en dårlig dag, og det kan tenkes at de ikke trives perfekt på Øvrevoll. Det har dessuten vunnet en del outsidere i dette løpet gjennom tidene, og det vil sikkert også skje i fremtiden. Men for all del, Erroll er en topphest og blir nok ikke lett å bryne seg på.

Spillemessig var det ikke lett sist, og det ser langt fra enkelt ut denne gangen heller. Store og jevne felter borger for pen utbetaling. Selv om det kanskje ikke blir like krevende som sist, da ingen løste V5-rebusen, er vi rimelig sikre på at det blir svært gode kroner i dette veddemålet. Det er bare å ønske lykke til.