Liker å være nummer 1

02.07.2009
Artikkelbilde

Han liker å være nummer 1. Selv om det så jevnt ut, vant han kontrollert. Appel au Maitre er en vinnertype, og det er alltid morsomt å ri ham i løp. Jeg skulle ønske at det hadde gått litt fortere underveis, sa jockey Fredrik Johansson etter seieren i Valley Chapel Memorial.

Ja da, det var mer enn startnummeret som var nummer 1 torsdag. Og selv om avstanden ned til positive Woy Woy ikke ble mer enn en halv lengde, fikk Wido Neuroth det svaret han ønsket.

Nå blir det Tyskland. Det er et Gruppe 1 løp i Dusseldorf over 2400 meter den 19. juli, og det burde passe bra.

Bente og Magne Jordanger eide Valley Chapel, og nå fikk de i det femte forsøket muligheten til å glede seg over seier i det hovedløpet de har stått så sentrale bak. Appel au Maitre er fortsatt ubeseiret på Øvrevoll, og vi gleder oss med kretsen rundt den fantastiske galoppøren. Takk for opplevelsen.

 

 

Årets første toårsvinner ble Ionius, ridd av Jan-Erik Neuroth og trent av pappa Wido. I en tett strid om seieren slo han Vallee de Bois, som også gjorde et godt inntrykk.

En fin type, som liker den lette banen vi har i dag. Han er født i Irland, men oppdrettet i Sverige. Så det blir nok noen turer til vårt naboland i øst utover i sesongen, antydet Wido.

 

 

Ikke bare hadde vi det første toårsløpet for året, det første hekkeløpet i 2009 på Øvrevoll ble en severdig affære. Etter et godt beregnet ritt av Josephine Kelly, ble det seier til Barros Jarpa. Positivt for de norske farger var det faktum at de tre norsktrente hestene alle hentet seg premie.

Han hopper som en gud, og det var en fryd å sitte på. Det fungerte veldig bra med de nye hekkene, konstaterte Josephine.

 

De mannlige Fegentri-rytterne hadde en sprint over 900 meter. Det løste Party Booster og Ian Chanin fra England på beste måte.

Jeg har ridd mest point to point (hinderløp for amatørryttere) og vunnet totalt drøyt 60 vinnere over hekk. Fikk følelsen av at Party Booster var klar for oppgaven, og det ble en sikker seier, sa Chanin.

Fegentri-løpet for kvinnene ble en sikker seier for Wolver og Lea Olsen. For Raymond Bechen var det hans første trenerseier.

Jobber som blikkenslager og har en traver i tillegg til Wolver. Nå går turen lett tilbake til Tvedestrand, konstaterte Raymond.

 

Litt gal, men veldig kul. Jeg har alltid likt henne. Det var Merete Rønås’ karakteristikk av Diamondsandpearls, som vant Norsk Rikstoto Cup sprinten i grunndivisjonen med pene 55 000 kroner i førstepremie. Neste oppgave blir en finale om to uker med lav vekt og enda litt bedre motstandere.

 

Fair Flair spurtet som en vind fra de bakre rekker til seier i Øvrevoll Sprint Cup.

Jeg tok rittet, fordi jeg hadde god tro på seier. Nå hadde hun rett distanse, og da var det bare å vente til tethestene hadde løpt fra seg, berettet Espen Ski, som red et nytt godt ritt.

Må bare berømme Espen. Han rir glimrende for tiden, så vi får håpe at han er ledig også neste gang, supplerte trener Pål J Nordbye.

 

Eatmydust tok teten i sitt løp og styrte begivenhetene fra front. Dermed ble det årets første seier for den fine fireåringen, som også har gått gode løp på Øvrevoll tidligere. Dina Danekilde red et vel beregnet ritt fra tet.

 

 

Espocitio tok årets første seier i kveldens siste løp.

1350 meter på gresset har han vunnet to ganger før, så det er nesten en livrett. Neste start blir trolig enten på Täby eller Gøteborg, sa trener Are Hyldmo.

 

Kveldens dobbeltvinnere blant de tobente ble far og sønn Neuroth.

 

IONIUS fint med utvendig hele veien. Klarte akkurat å kaste seg foran i en tett duell. VALLEE DE BOIS også bra med. Kjempet om seieren helt til målstreken. WESTAMERICANTIGER med tidlig i tetbildet, holdt unna i kampen om siste trippel. CONCUSION og ED HARDY fint med til 200 meter fra mål. Ga seg noe.

 

BARROS JARPA midt i feltet, fint frem før siste sving. Hadde kontrollen på oppløpet til sikker seier. ZIMON tok det rolig innledningsvis. Kom frem tidlig på oppløpet til en meget positiv annenplass. God debut også av MONFALCONE til tredje. NEGRA DEL ORO bra med, holdt farten greit. ROCKFONIC og ANCHORS AWAY førte an i første halvdel. I det hele tatt var det mye god hopping med tanke på den relativt lille rutinen.

 

PARTY BOOSTER lynrask av gårde. Hadde egentlig full kontroll hele veien, sikker seier. WELSH DRAGON bra med, holdt unna til knapp annen. ORO ikke heldig fra start, avsluttet greit til tredje. Ellers som vanlig på en 900 meter var det hestene som lå godt an tidlig som dominerte.

 

DIAMONDSANDPEARLS fint med som tredje i svingen. Avgjorde med en solid spurt siste 200. AXE til tet før svingen. Kjempet om seieren til vinneren satte inn rykket, dog flott annen. FIREFOX sen av gårde. Spurtet glimrende til tredje. GIMMELINO bra med, holdt farten greit til fjerde. THE BISHOP’S JOY med til oppløpet, hadde gjort sitt beste da.

 

FAIR FLAIR ventet i baktroppen, satte inn et rykk og fant en fin luke. Sikker seier. MARIA MØY helt sist før svingen. Spurtet glimrende innvendig til annen. LIVIGNO kom frem tidlig på oppløpet, holdt farten bra til tredje. Løpet var nok litt overpacet, for tethestene i svingen, TICMOTOR og ROYAL HILL, ga seg noe.

 

APPEL AU MAITRE fint med som fjerde-femte. Kom frem til lederen, men måtte ta i litt for å knekke denne. WOY WOY tidlig til tet. Gikk et kjempeløp og fikk storfavoritten til å ta godt i. ALNITAK relativt beskjedent plassert, kom med en flott spurt til tredje. LUCA BRASI og ALPINO CHILENO fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

WOLVER fin plassert som fjerde. Fant en luke og satte inn støtet 200 meter fra mål. Vant sikkert. DE LUCA fjerde i svingen, overtok midt på oppløpet og holdt fint til annen. Fin avslutning til tredje av BILLSSON, mens LUCKY FANTASIA og PRINCE JONATHAN styrte løpet til hestene kom ut på oppløpet, begge holdt farten godkjent.

 

EATMYDUST tidlig i tet. Dro unna i front og tok en enkel seier. GREAT GAMBO og AMAZER også langt fremme tidlig, begge holdt meget bra. Flere så skumle ut i angrep, men det hadde ikke gått så fort i front, så tethestene hadde en del å svare med.

 

ESPOCITIO til tet. Så slått ut midt på oppløpet, men kontret flott til seier langs railen. HUMAN TOUCH tredje, fikk et overtak 200 meter før mål, men ble kontret ut. Dog positiv annen. KANSAS GOLD femte, spurtet bra og ble tredje på det. ANNE’S BIRTHDAY og NAVIGATION førte tidlig, begge hadde brukt en del krutt før finishen.