Omtaler av hester til start 2. juli

Skrevet av Birger Christensen,  01.07.2009
Artikkelbilde
Årets første hekkløp

Her kan du lese litt om de hestene som starter på Øvrevoll torsdag 2. juli kl 18.00, vi håper det kanskje kan hjelpe deg å finne riktig vinner og ønsker alle lykke til! Last ned programmet gratis her.

Første løp er årets første toårsløp. 10 av 11 hester har kun gått kvalifiseringsløp. Som man skjønner, er det lite å holde seg til. V5A spillet går fra 2.-6. løp og V5 B spillet fra 5.-9. løp. Dagens Dobbel er løp 8 og 9.

 

1.løp:

Ed Hardy: Fint kval-løp på god tid. Virket litt ”grønn” som de fleste i sitt første møte med løpsbanen. Concusion: Vant sitt kval-løp. Stallen har alltid mange gode toåringer. Cute Diamond: Kvalifiserte seg i Gøteborg, vrien å vurdere. Hakuna Matata: Fint kval-løp bak Concusion, vil sikkert være med fremme. July Morning: Spennende norskoppdrettet, trenger muligens et par løp. Habenaria: Stamme med mye fart, kanskje trenger hun et par løp. Vallee de Bois: Helt greit kval-løp, premiesjanse.  Recession Racer: Møtte flere av de startende i kval-løpet, da skilte det ikke stort. Blir god, men umulig å si hvor langt fremme hun er.  Westamericantiger: Fordel av løp i kroppen, trolig et godt trippelobjekt. Lili Marleen: Kvalifiserte seg på sandbanen, ikke lett å vurdere her. Ionius: Står fint til ytterst, vi tror han er helt med i toppen.

 

2.løp:

Rockfonic: Fine flatløp i fjor sommer, favoritt sist på Strømsholm. Regnes tidlig. General Leader: Vant sist i søla i Sverige. Brukbare prestasjoner fra England, regnes. Monfalcone: God jockey og fin vekt. Bør nok med i hekkedebuten. Edvard den Fjærde: Får det nok tøft med å holde farten til de beste.  Red Rumour: Debuterer i Skandinavia, behøver ikke være helt borte. Surfing Bird: Har trolig ikke fart nok til å følge de aller beste.  Buenos Aires: Har ikke startet på over ett år, men var god da. Kan komme til å trenge løpet. Zimon: God flatløper. Hopper han godt i løpet, vil han hevde seg langt fremme. Anchors Away: Suveren på Strømsholm. Det var imidlertid så spesielle forhold, at vi ikke føler oss overbevist om gjentakelse. Barros Jarpa: Kapabel hest, som kan overraske. Slo nr 9 for en drøy måned siden. Negra del Oro: Løpets klare outsider. Har tillit fra stallen, men må selvsagt hoppe bra i løpet for å vinne.

 

3.løp:

 Chopard: Spurtet godt sist til seier. Vi tror på trippel, men tviler på at hun rekker helt frem på 900 meter. Quercus: Mye slått i samme løp i fjor, må forbedre seg mye for å være med her.   Notforloveormoney: I sitt første møte med Øvrevoll, får hun gjelde som løpets outsider. Starfighter: Ikke så mye slått sist, får nok premie med tilsvarende prestasjon. Top Fuel: Trippelkandidat, som får på blinkers. Liten luring. Archer’s Up: Møtte gode hester i siste Øvrevoll-start. På denne distansen er han en outsider. Welsh Dragon: Ikke vist så mye i den senere tid. Kanskje kan gress og blinkers hjelpe? Oro: Rask hoppe, som vi tror vil lede fra start til mål. Kan dog være litt ujevn, men løper hun som sist, tror vi på seier.  Party Booster: Trolig litt sen fra start, henter nok en del på slutten. Er nok litt for kort til å rekke til seier.

 

4.løp:

Aragorn: Fem seire i fjor, nærmer seg årets første. Skummel. Red Dragon: Bra nest sist, her tror vi det kommer til å gå litt for fort. East of India: Toer i fjor på denne løpsdagen bak gode Hornpipe. Luring i et meget åpent løp. Faithful Lad: For langt sist, uheldig i starten før. Helt klart med på kupongen. Richelle: Er sjelden mye slått, premiesjanse.  Bit Noble: Har vært litt bedre på sand, men vi vil ikke avskrive ham i kveldens mest åpne løp. Let’s Do It: Treåring, har skuffet noe. Det ser litt tøft ut, men det skiller lite.  Diamondsandpearls: To sterke løp i år. Skal regnes i fremste rekke.  Ask Thalheimer: Taper ofte fra start. Selv med en god spurt, er det ofte tøft å nå helt frem. Kan blinkers hjelpe? Axe: Gammel og god. Er nok med lenge, vi er litt usikre på finishen. The Bishop’s Joy: Et par bra løp, har han fart nok til å følge de raskeste?  Firefox: Start nummer 18 for året! Men han holder både fart og stil, så dette kan fort ende helt i toppen. Enmore: Viser fin form. Dette burde være en god distanse, og han kan dukke opp på målfotet. Dark Pride: Meget fin sesong så langt. Er formen litt på vei ut, eller gir han svar på tiltale? Gimmelino: Løper bra hver gang. Mangler seier i år, det er ikke utenkelig at den kommer her.

 

5.løp:

Some Night: Stallen har slitt litt, men det kan fort snu. Ørliten outsider. Maria Møy: Fikk ingen god start sist, gikk glimrende etterpå. Vi tror på plass i toppen. Curtail: Distanse og underlag passer. Kan være verdt å ofre litt oppmerksomhet. Ticmotor: Knallgod i år. Kjemper om seieren. Classic Encounter: Bra svenske, møter tøff motstand. Kjemper om premie. Massenzio: Veldig god hest rett under eliten. Er dette litt i korteste laget? Rapponghi: Vant på åpningsdagen, bra sist i Gøteborg. Ikke helt umulig.  Yorkshire Lad: Fikk fortjent uttelling sist. I tetbildet også nå. Lam of Mull: Ser ut til å mangle litt speed i sluttfasen. Premie, neppe seier. Fair Flair: Slår noen ganger ned som en bombe, kan derfor aldri utelates. Quanero: Ble fulgt av tips sist, men skuffet. Nå kommer blinkers på, det er noe på gang. Evening Rose: Har økt formtallet med 14 kilo siden siste start i fjor. Imponerer gang på igjen, kan det fortsette videre mot skyene?  Livigno: Fin årsdebut, en av mange som må regnes. Greco Tom: Har skuffet mye, vi vil gjerne se mer før han får vår fulle tillit. Royal Hill: Kjempegod, som henger med i alle tempo. Litt tøft å vinne, men på trippel kan han fort komme.

 

6.løp:

Appel au Maitre: Skandinavias beste hest. Vi tipper ikke i mot. Alpacco: Vant løpet i fjor, helt fremme også i år. Luca Brasi: Meget god hest, som vi tror får litt problemer med de siste 200 metrene på Øvrevolls krevende bane. Volo Cat: Nærmest vår favoritt på 17. mai. Kjemper om trippelplass på ny. Tertullus: Meget god hest, som i våre øyne er enda bedre på distanser rundt 1800 meter. Alnitak: Toer i dette løpet i fjor, kan ta siste trippelplassen.  Alpino Chileno: Med fremme til langt inn i oppløpet. Blir siste 200 litt for tøffe?  Woy Woy: Meget god hest. Muligens blir de siste 200 metrene ikke til hans fordel. Half Pint Bill: Liker seg på Øvrevoll, synes han bør være fornøyd med premie. Simano: Veldig god hest. Dette er en sannsynlig vinner neste gang han starter på sandbanen. Der er han en av de beste i Skandinavia.

 

7.løp:

Fly Away: Brukbar form. Regnes hvis han står 2000 meter. Acafan: En av de få firbente tenåringer i løp. Viser ikke alltid den store viljen, regnes hvis det blir overpace i front. Faustino: Viser ikke så mye for tiden. Må forbedre seg for å være med i toppen. Red for Danger: God i seiersløpet. Kan nok til å være med i toppen. Anaada: To strake i fjor. Viser ikke noe i nærheten av dette for øyeblikket. First Cut: Forbedret sist, skal ikke regnes helt bort. De Luca: Har aldri vunnet, premie er imidlertid innen rekkevidde. Lucky Fantasia: Har ikke tjent en krone, kan få penger med god rytter.  Corcovado: God rytter, men det ser likevel uhyre tøft ut.  Wolver: Fint løp sist på gresset. Bør regnes tidlig. Starski: Årsdebut, trenger nok løpet. Prince Jonathan: Har ikke formen inne. Men feltet er begrenset, så vi gir ham en ørliten sjanse. Billsson: Et par bra løp i fjor. Innsatsen så langt i år er dog ikke den beste.

 

8.løp:

Amazer: Går på det jevne, er oftest en premiekandidat mer enn en vinner. Eatmydust: Flere gode løp på Øvrevoll, ikke helt ufarlig.  Montparnasse: Lenge siden forrige seier, vi tror det blir tøft også her. Another Blues: Bra i seiersløpet, vrien å vurdere i dette selskapet. Great Gambo: Meget god i 2007. Vi vil se litt mer før vi gir ham tillit nå. Mekong: Et par gode løp i det siste. Dropper blinkers, litt skummel. Ilo: Nærmer seg formen. Trippelsjanse. Catfight: Fjorårets Derbytreer er litt på vei mot form. Ikke helt umulig. Aladar: Årsdebutant, som nok trenger et løp i kroppen. Fish Called Johnny: Sikker seier sist i Gøteborg. Kan gjenta med samme jockey som sist. Zababa Sacc: Meget god på Øvrevoll. Er nesten helt sikkert med i striden. Ghorio: Ny polakk, som temmelig sikkert trenger løp i kroppen. Salongold: Trenger nok minst ett løp til i kroppen. Talwandi: Flott seier sist. God sjanse til å legge på til to strake.

 

9. løp:

Espocitio: Går på det jevne, premiesjanse. Romund: En drøy måned siden forrige start, behøver muligens et løp igjen. Anne’s Birthday: Er med fremme lenge, vi tror siste 100 blir de verste. Kansas Gold: Gode løp i Sverige, bør tas på alvor. Tequila Heat: Svak søndag i  Danmark, sliter med å finne storformen. Lucky Lucioni: Får ofte premie, det kan bli en slik her også. Human Touch: Nærmer seg formen hele tiden, regnes fremme. Patalavaka: Klart best på sand i fjor, gleder seg til høsten. Navigation: Ser ut til å mangle det lille ekstra, kjemper om premie. Red Line: Møter et hakk svakere motstand enn hun pleier. Bør med på gardering. Zit Zaid: To seire i år, er litt ujevn. Ikke helt umulig. Apache Run: Best på gress, skal derfor tas litt på alvor her. Cajun Star: Er ofte sen av gårde, spurter muligens til en premie. Kleingeld: Innblandet i uhell i tredje siste start. Gikk bra mot klart bedre hester sist, vi tror på god sjanse. Senora Thatcher: Viste litt av gammel form sist, ørliten luring.