Hans Petter Eriksen 60 år

Skrevet av Birger Christensen,  16.07.2009
Artikkelbilde
Hans Petter fyller 60 år

Søndag 19. juli fyller Hans Petter Eriksen 60 år. Direktør og sportssjef på Øvrevoll Galoppbane har flere timer enn noe annen i sitt virke for sportens beste.

Hans Petter vokste opp bare et par galoppslag fra søndre sving på banen. Pappa Hasse red løp, satt som banens handicapper og var også i en periode sportssjef. Ikke så rart da at veien gikk raskt til stallene på Øvrevoll for Hans Petter og broren Sven. Særlig var han mye hos den gamle stortreneren Reidar ”Raggen” Johansen. Som mange andre startet det med ponniløp, men allerede som 15-åring fikk han det første ordentlige rittet. Det ble en 7. plass på Best Gold, og mest oppsiktsvekkende var ridevekten på 42 kilo! Senere ble det totalt 11 seire som jockey på rundt 100 ritt, slett ikke dårlig.

Allerede i 1981 fikk Hans Petter jobben som sportssjef. Før det hadde han vært leder i Den Lavere Voldgiftsrett, nyttig og lærerikt. Med snart 30 år som sportssjef parallelt med fire år som direktør, har han vært med både på opp- og nedturer på Øvrevoll.

”Vi må innse at Øvrevoll kommer til å ligge der banen ligger nå. Da må vi gjøre det beste ut av situasjonen der vi er. Sherryhaugen ble rustet opp i vinter, nå står paddocken og nytt vektrom for tur. Bedre fasiliteter også for publikum er nødvendig om vi skal lykkes i å trekke enda flere til vårt flotte, men litt slitne anlegg”, beretter Hans Petter.

Søndagens jubilant bor i naturskjønne omgivelser like ved Vestmarksetra. Sammen med kona Randi og en bråte hunder og katter, har han funnet et sted hvor det er godt å komme til etter en krevende arbeidsdag. Døtrene Camilla og Henriette er også engasjert i galoppsporten, og trolig vil barnebarna Kristiane, Julie og Fredrik følge etter.

Som vanlig feirer Hans Petter dagen på hytta i nærheten av Lillesand.

”I dag fikk vi en torsk og fem krabber, som vi nøt til en herlig lunsj. Et flott sted å samle krefter på før de store oppgavene på Øvrevoll denne høsten” sier jubilanten.

 

Vi gratulerer med de første 60.

 

Sporten han brenner for