Glitrende gruppeløp

27.07.2009
Artikkelbilde

Vi har to gruppeløp på Øvrevoll. Det første av dem avholdes torsdag, og årets Polar Cup er blitt en perle av et løp.

Siden løpet fikk gruppestatus i 2001, har kun tre 3-åringer forsøkt seg mot eldre hester. In the Woods ble tredje da Waquaas ble tidenes første gruppevinner på Øvrevoll, mens Shawdon vant som treåring før løpet ble gruppe 3-løp.

I år er det hele tre ungdommer som forsøker seg. I trioen Chicken Momo, Smokey Storm og Light the Fire, er det liten tvil om at det er førstnevnte som tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Chicken Momo har tre seire på tre forsøk i år, inkludert 2000 Guineas. Minst like imponerende var han imidlertid sist gang, da han feide banen med gode eldre hester. Nå er det enda tøffere i mot, men Arnfinn Lund har så absolutt håpet.

Han går knallbra i trening, så dette blir skikkelig spennende. Jeg føler bestemt at han vil være med helt der fremme, beretter Arnfinn. Vår trenernestor har for øvrig til gode å vinne et gruppeløp på Øvrevoll. Han har vunnet løpene, men ikke etter at de fikk gruppestatus.

Steve’s Champ og Hansinger er de kortene vi tror mest på i hjemmelaget i tillegg til Chicken Momo. Calrissian er kanskje den verste anstøtsstenen fra utlandet. Var klart slått i dette løpet i fjor, men er en mye bedre hest nå. Maxim’s og Fujisan er skumle hvis de står hele distansen, og Master Chef går ofte bra på Øvrevoll. Derimot synes vi det ser tøft ut for den franske gjesten Flower.

Derby Trial er spennende tre uker før Derby. Vi tror imidlertid ikke at så mange av torsdagens hester vil hevde seg i selve Derby. De fleste av de beste går til Svensk Derby, og det løpet kommer for tett opp til Derby Trial.

Spillemessig er det vrient. De to siste gangene har det vært utbetaling på fire rette, samt over 200 000 til tre spillere. Det blir neppe småpenger for rett V5 denne gangen heller.