Are fyller 50

06.07.2009
Artikkelbilde

Onsdag denne uka, 8/7, fyller Are Hyldmo 50 år. Are har vært en av de dominerende trenerne på banen i drøyt 25 år, og vi vil gi leserne en kort mimrestund om de viktigste begivenhetene i hans karriere.

-          Familien flyttet til Granåsen på Hosle i 1972, og da jeg begynte på Østerås ungdomsskole, kom jeg i klassen til Hallvard Soma. Vi var med faren hans på Derbydagen, og da jeg spilte fem kroner vinner på Abaris, som vant Derby, var det gjort. Det har vært mange fine år, og jeg har hatt gleden av å ha fått lov til å trene en rekke topphester. Den aller beste er jeg likevel ikke i tvil om. Det var Barrier Reef, som dessverre skadet seg alvorlig på høsten som treåring. Jeg er helt sikker på at han hadde løpt inn i den absolutte eliten blant de eldre hestene i Skandinavia.

Vi tar med noen av de store høydepunktene for en trener som har vært ”fem på topp” i mer enn 20 av de 25 siste årene:

 

·         Vant tidenes første V6-løp på Øvrevoll i 1983 med Lawnswood Cutter.

·         Vant Peugeot Pokalløp og sitt første Derby i 1984 med Lots of Skill og Winning Flush. To storløp i løpet av en time.

·         Fem Derbyseire (Winning Flush 84, Duty Time 94, Inchrory 96, Barrier Reef 00 og Harrier 01).

·         Inchrory tok som eneste hest tre seire i Oslo Cup.

·         Trenerchampion i 99, i tillegg mange andre- og tredjeplasser.

·         Rambo Flyer er tidenes hekkeløper, med blant annet fem seire i Champion Hurdle.

·         Martellian vant Marit Sveaas’ Minneløp i 2002, første norskoppdrettede vinner.

 

Av sportslige godbiter torsdag, ser vi aller mest frem til V5-1. Der møter vinneren av 2000 Guineas, Chicken Momo, eldre konkurrenter som beveger seg opp mot eliten.

-          Vi har en tanke om å starte ham i Marit Sveaas’ Minneløp. Da er dette en fin test for ham. Han bør vinne her om storløpet på Derbydagen skal være et realistisk mål, opplyser trener Arnfinn Lund. Dessuten er nok formtall 87 litt snaut for å være sikker på start i årets høyest doterte løp på Øvrevoll.