Fenomenale Fredrik i Fearnley

13.08.2009
Artikkelbilde
Working Class Hero

Working Class Hero tok en flott seier i Fearnleyløpet 2009. Treåringen fortjener all heder etter et strålende løp, og trener Rune Haugen skal selvsagt honoreres for en fin jobb. Men vi er nødt for å dvele litt ekstra ved jockey Fredrik Johansson. I august har han vunnet de to største løpene på Klampenborg, vært annen i en jockeymatch med verdenseliten på Ascot og vunnet fem løp på den svenske Derbydagen, inkludert Derby. Torsdag vant han nevnte Fearnleyløp, samt at han satt på Alyshakeys i Eckbo Legats Vandrepremie.

-Det går hyfsad, mente Fredrik og er hva man kan kalle et understatement.

- Dette var moro. Nå går vi til Derby med håp om mer enn bonusen for beste norskoppdrettede. Kanskje jeg kan få Fredrik opp da også, sa Rune Haugen med et smil.

Alyshakeys 

 

 

Wido Neuroth vinner ett og annet løp for tiden, og det er ingen stor nyhet. Men likevel blir vi imponert når stallen tar tredje strake og den sjette seieren i dette milleniet i Eivind Eckbo Legats Vandrepremie.

Alyshakeys er en meget begavet og flott hoppe. Hun lærte mye av løpet på den danske Derbydagen. Nå blir det start i Skandinavisk Mesterskap, og så får vi se fremover, sa den suksessrike treneren.

High Desire 

 

Det andre toårsløpet, som i virkeligheten var kveldens første løp, gikk til High Desire.

Hun var mye finere i galoppen enn sist jeg red henne. Tror dette blir en spennende norskoppdrettet hest å følge, mente seiersjockey Kim Andersen.

Heureux 

 

Heureux betyr på fransk at man er lykkelig, og det var Jens-Erik Lindstøl etter seieren i V5-1. Nesten litt lamslått så Risør-treneren ut etter at Heureux hadde slått gode hester i et sprintløp.

Nei, dette var ikke meningen, sa Lindstøl med et smil.

Han skulle bare ut for å få et løp før Derbydagen, hvor han hadde et bedre løp enn i dag. Så dette var uventet, men selvsagt moro. Vi skulle kjøpe en annen hest, men fikk Heureux med på kjøpet, berettet Lindstøl.

What Budget 

 

What Budget hadde levert flere bra prestasjoner i år, men ikke klart å vinne. Nå ble det en endring på den visa.

En flink hoppe, som alltid kjemper der oppe. Sist var det nok litt før bløtt for henne. Dessuten tror jeg vi tjente på taktikken med å gå innvendig, for det er ofte bra helt langs railen, fortalte trener Arnfinn Lund.

Aramis 

Et bevis på at det kan være grunn til å ta Rune Haugens hester på alvor, fikk vi i sjette løp. Aramis var eneste treåring i løpet og gjorde ikke skam på årgangen. Tina Smith red vinneren og tok sin andre strake seier. Det er ofte slik at når det først løsner, kommer det flere seire på kort tid.

Kvelden ble avsluttet med seier til Shotgun Charlie. Dette var et førstevalg i V5-spillet, men rebusen hadde vært så vrien at det ble over 80 000 til åtte spillere med fem rette. Vi gratulerer.

 

Shotgun Charlie 

Omtaler

 

HIGH DESIRE godt fremme hele veien. Fikk et overtak 100 meter fra mål og holdt stillingen greit til mål. LADY MORGANA måtte jobbes hele veien, fikk belønning med å snappe annen på streken. INGVILD i front hele veien, holdt meget bra til tredje.

 

ALYSHAKEYS fremme i tet hele veien. Ble angrepet, men svarte flott opp til sikker seier. SYMBOL OF ARCH stort sett nærmest vinneren hele tiden. Forsøkte å komme opp på siden, men måtte nøye seg med annen. VICTORIAN ART tredje, holdt plassen og farten upåklagelig. SILMARIS fjerde i et løp hvor det skilte en god del.

 

HEUREUX annen, utfordret lederen tidlig på oppløpet. Dro av gårde i stor stil og vant suverent. LAM OF MULL tet, kunne ikke svare vinneren, men holdt de øvrige greit bak seg. RAPPONGHI tredje i svingen, holdt plassen helt til mål. Vi ventet på angrep bakfra, men det kom liksom ikke noe som skremte de øvrige.

 

WORKING CLASS HERO annen, fremme hele veien. Satte inn støtet ved overgangen og vant suverent. YORKSHIRE LAD i front. Holdt flott til annen. ILO tredje, klarte å holde plassen etter en tett fight med MIZAR. FIRELLO og NORTHERN PAL klarte aldri å hevde seg på oppløpet.

 

WHAT BUDGET femte, pullet seg frem som tredje i siste sving. Gikk helt innvendig langs railen og koblet et sikkert grep. VAMP sist til oppløpet. Spurtet flott og klarte annen på det. DALKEY GIRL midt i feltet, avsluttet fint til tredje. GIPSY HALL og ARTIE BUCCO førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

ARAMIS lenge i baktroppen. Spurtet frenetisk og nådde frem akkurat på målstreken. SURFER fjerde, aldri langt unna der det skjedde. Så ut til å gå mot en grei seier, men klarte ikke å svare vinneren. ARTISTIC LIGHT avanserte innvendig på bortre langside. Kom litt klønete til i svingen, men avanserte videre til tredje i mål. HUMBLE STAR og GREAT GAMBO førte an til oppløpet, til dels sammen med CHIEF ERIC. Bra avslutning av IN THE FLESH og TOPPER.

 

SHOTGUN CHARLIE avventet midt i feltet. Spurtet flott langs railen til sikke seier. QUINTA DO LAGO prøvde seg også innvendig, fin innsats til annen. COOL MATCH avanserte til annen i svingen, holdt farten til tredje. RAINBOW BARREL førte til oppløpet.