Revansjmøte i Oaks

03.08.2009
Artikkelbilde

For en drøy måned siden fikk vi se årets duell på Øvrevoll så langt. Entangle slo La Zona i 1000 Guineas med nese, og vi fikk oppleve en duell som sitter en stund på netthinnen. Torsdag møtes de to igjen, nå i Norsk Oaks. Distansen økes fra 1750 meter til 2400 meter.

Jeg er ikke hundre prosent sikker på at Entangle står distansen. Hun er stor, og jeg vil i hvert fall ikke ha regn frem mot løpet. Men det er en god hoppe, så vi håper selvsagt på å være med i striden, beretter Arnfinn Lund.

La Zona er en topphoppe. Hun står 2400 meter, og jeg synes det er grunn til å være optimist, sier Wido Neuroth. Som statistikken viser, har Wido vunnet løpet flere ganger de siste årene. Arnfinn har også en del seire, men har ikke lykkes i Oaks siden Nijsha i 1986.

Den beste utfordreren er trolig Tiger Goddess, en meget god hoppe. Men denne gang har vi bestemt oss, det blir norsk seier. De to trenerne på Øvrevoll med flest storløpsseire kjemper om mer heder og ære.

De to mest spennende løpene ved siden av Oaks, er utenom V5-rammen. I første løp får vi årets andre hekkeløp, og det er en liten perle av et løp. Trioen Monfalcone, Negra del Oro og Zimon debuterte med mersmak, og nå møter de flere gode svenske utfordrere. I tillegg har Jens Erik Lindstøl skaffet to hester fra England, så dette blir uhyre spennende.

Spente er vi også foran åttende løp. Miss the Boat, som la opp i fjor, gjør som mange tobente come back, drektig med Deceptor. Tilbake i løpsbanen dukker også The Pirate opp. Han vant for øvrig på denne løpsdagen i fjor, kanskje et godt omen. Det er god grunn til å avlegge Øvrevoll et besøk torsdag.