Referat fra de øvrige løpene derbydagen

26.08.2009
Artikkelbilde

En av de aller mest imponerende prestasjonene på Derbydagen, sto toårige Alyshakeys for. Hun utklasset gode konkurrenter i Skandinavisk Mesterskap.

Denne hoppa får meg til å tenke på Pretty Girl, berettet Fredrik Johansson og tenkte tilbake på den suverene unghest-stjernen tidlig i millenniet.

Alyshakeys er svært talentfull, for de som ble slått er slett ikke dårlige. Nå går vi enten til danske kriterium eller Amacita-løpning i Sverige, fortalte trener Wido Neuroth.

Også det andre toårsløpet, The Heatherwold Cup, gikk til Wido. Men nå var det sønnen Jan-Erik som red vinneren på Saddle the Storm. Debutanten Giant Sandman får også godkjent som annen.

Han må lære seg å bli litt raskere fra start. Ellers er det ingen tvil om at dette er en lovende hest, som vi venter oss mye av fremover, sa treneren etter at Derbydagens fjerde storløpsseier var et faktum. 1 527 600 ble innridd til stallen, ingen dårlig dagsfasit!

Saddle The Storm

 

La Zona var stor favoritt i Derby Milen, den kortere utgaven for hester meldt i Derby. Og det var ingen grunn til å betvile favorittverdigheten. Tatoosh var positiv som toer, men kunne ikke svare den klare vinneren.

Jeg var kun passasjer, sa Fredrik Johansson, som innledet dagen på beste vis.

En forventet seier av en meget god hoppe, la trener Wido Neuroth til.

La Zona 

Derbydagen ble innledet med et flott hekkeløp. Barros Jarpa ble ridd fornuftig av Josephine Kelly, og den svensktrente vallaken tok seg forbi fjorårsvinneren Omoto Sando. Josephine leder dermed hinderstatistikken på Øvrevoll og kan bli den første kvinnen til å vinne en slik tittel.

Barros Jarpa 

De beste hoppene kjempet om heder og ære i Erik O Steens Memorial. Som i et par tidligere hoppeløp den senere tid med litt overraskende utfall. Novasky var intet sjokk, men at Will Be og Dalkey Girl skulle utgjøre resten av trippelen, var uventet.

En hoppe som har gitt meg mange gleder. Men nå er det siste sesongen, før hun trolig blir avlshoppe i utlandet, sa trener Tommy Gustafsson.

Novasky 

 

I de øvrige løpene gikk seieren til Orkan, Star Quest, Lady Lily, Heureux og Shotgun Charlie. Med seieren til Jens-Erik Lindstøl-trente Heureux i V65-spillets finale, kunne fire spillere juble for en drøy million for seks rette. Været var strålende og omsetningen fantastisk. I det hele tatt en flott Derbydag, som nok vil sitte på netthinnen en stund.

 

BARROS JARPA avventet som sjette. Satte opp farten inn på oppløpet og sprang seg til tet over siste hekk. Vant sikkert. OMOTO SANDO fint plassert hele veien, tredje i siste sving. Overtok teten, men kunne ikke svare vinneren. En tett fight om tredje ble vunnet av GENERAL LEDGER. MEXICAN GOLDFISH førte til oppløpet, ga seg en del. ROCK ALL annen, holdt brukbart. ZIMON kjempet seg til de siste pengene, mens LAVIRDAN må ha vært syk.

 

LA ZONA sjette i svingen, kom midt i banen på oppløpet. Overtok før veien og var i en egen klasse. TATOOSH overtok teten før svingen. Holdt unna for alle med unntak av vinneren. DAYCHAN spurtet meget fint til tredje. BIG MASTER og VIEJO PERRO ledet tidlig på oppløpet, men begge hadde gjort sitt ytterste. MADAME IF misset starten.

 

ORKAN fint plassert bak kvartetten i tet. Gikk frem midt i oppløpet til sikker seier. ZAFIRAH litt lenger bak, avsluttet meget bra til annen. CHECK RAISE holdt best av anførerne. TSARINA BLUE, RIVER HILL og LIKE ME langt fremme ut på oppløpet, men det hadde kanskje gått litt for fort.

Orkan 

 

ALYSHAKEYS tok teten direkte. Parkerte de øvrige de siste 300 metrene til en totalt overlegen seier. BUCKHAM fjerde, annen i svingen. Kjempet helhjertet til mål og klarte annen. DANCING PARTY annen, tredje i svingen. Var nær ved å kapre annen. Fint løp til fjerde av WHATASURPRISE.

 

Et løp hvor det skjedde mye underveis. NOVASKY tok det lenge pent, men satte inn støtet midt i oppløpet. Så klar ut, men måtte kjempe for å holde unna. WILL BE sist, spurtet flott inne ved railen til annen. DALKEY GIRL kom sammen med annenhesten innvendig, overrasket med fin tredje. NEGRA DEL ORO og CATFIGHT førte an lenge, begge ga seg. Deretter kom MISS THE BOAT og WHAT BUDGET frem, og ved veien så sistnevnte ut som en vinner. Et morsomt løp å se på.

 

STAR QUEST tidlig fremme. Ga fra seg teten, men var aldri lenger ned enn tredje. Spurtet flott til sikker seier. FIREFOX midt i feltet, avsluttet flott til annen. AXE tidlig i tet. Holdt lenge, men måtte nøye seg med tredje. TEQUILA HEAT og DESERT RALLY så skumle ut, men det holdt ikke helt inn.

Star Quest 

 

THEATRICAL AWARD fint plassert hele veien. Gikk frem til APPEL AU MAITRE ved veien og avgjorde duellen på en fantastisk måte. Helt utrolig. APPEL AU MAIUTRE midt i feltet. Så ut som en vinner 200 meter fra mål, men måtte gi seg for vinneren. Sterk avslutning av SMART ENOUGH til tredje. CHICKEN MOMO og QUILBOQUET førte an, men det ble for tøft de siste 200, selv om de holdt bra.

 

TOUCH OF HAWK fint med som fjerde-femte. Avanserte tidlig, enda nærmere teten ut på oppløpet. Spurtet flott og vant Norsk Derby på en suveren måte. HANDSOME HAWK litt lenger tilbake, sjette i siste sving. Nærmet seg vinneren, men måtte nøye seg med en fin annenplass. SLIGO STAR midt i feltet, holdt unna i kampen om tredje. HOT CHESTNUT førte an, tidvis med en stor ledelse. LAZY LORD annen ut på oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste.

 

LADY LILY fint fremme, valgte et spor langt inne i banen. Holdt unna til sikker seier. MASTER CHEF fremme hele veien, holdt godt til annen. GIFTED LASS ikke av de raskeste ut, avsluttet greit og var nesten blitt annen. CAVORTING fremme til veien, hadde ikke ork til en spurt.

Lady Lily

HEUREUX anne- og tredje hele veien. Trakk utover i banen på oppløpet. Overtok 300 fra mål og viste seg siden sikker. CHIEF ERIC tredje ned starsiden. Fremst kort inn på oppløpet og sto siden på som toer. MEDALLIC blant de siste. Solid avslutning. Ellers: Low Tide hadde også langt fram, men kom meget raskt de siste 100 meterne. Vivat femte- sjette i svingen. Holdt posisjonen innvendig helt inn.

Heureux 

SADDLE THE STORM tredje sist ut. Midt i feltet. Satte fart midt i banen 200 fra mål, hentet inn GIANT SANDMAN og vant knepent, men sikkert. Sistnevnte avanserte i svingen, opp bak de fire fremste og overtok så raskt. Holdt godt. TIGER FOR TWO også i køen, men bra til slutt. Ellers: Gulapa avsluttet også fint mens Concusion var eneste av de fremste innledningsvis som greide penger. Westamericantiger og Home Straight innledet best, havnet utenfor premierekken.

 

SHOTGUN CHARLIE femte- sjettehest rundt første sving. Smøg med bak de fremste rundt siste kurven. Raskt fram mellom hester og ovetok før overgangen. Soleklar. MILLIONDOLLARBABY blant de siste. Avansert innvendig i svingen. Litt slalåm så løste det seg. God spurt innvendig. OMINSKY tredje- og fjerde hele veien. Holdt plassen. Ellers: TOM FIX bak lederparet. Holdt farten bra. CARIUS avsluttet  Solid fra køen. Maximus ledet, men ble sliten siste 200. SOFT PEARL utvendig leder. Måtte strekke våpen ved overgangen.

Shotgun Charlie