Programtips søndag 23 august

17.08.2009
Artikkelbilde

Velkommen til løp på Øvrevoll Galoppbane søndag 23. august kl 13.00. Her er programmets tips for løpene. Last ned programmet gratis her.

1. LØP – BÆRUM KOMMUNES HEKKELØP – 3200 GRESS

I fjor vant Lavirdan seks hekkeløp på seks starter og var suveren i Skandinavia. To av seirene kom på Øvrevoll. Det har ikke gått like bra i år, men den siste starten bar bud om at noe er på gang. Står ti kilo bedre til mot Barros Jarpa enn forrige gang. Omoto Sando vant dette løpet i fjor. Slo Mexican Goldfish tidligere i år og er åtte kilo bedre ute nå. Neptune Joly vant løpet i 2007 og har høy kapasitet. Rock All vant suverent i siste start og kan kanskje blande seg i leken.

 

Tips:

9 Lavirdan – 3 Omoto Sando – 1 Rock All

Outs: 4 Neptune Joly

 

2. LØP –  V5A-1 – LUFTHANSA DERBY MILEN – 1600 GRESS

La Zona er utvilsomt en av sesongens beste treåringer. Tre seire og to tap for topphesten Entangle er fasiten hittil. Vi synes hun hever seg over de øvrige og gir Neuroth-hoppa et klart tips. To hester fra Castros stall på Jägersro er gode. Men verken Key of Danzig eller Viejo Perro har erfaring med gress, og det er ofte et minus at de ikke kjenner Øvrevoll. De norske håpene Our Decision, The One and Only og Tatoosh har fin kapasitet, men normalt er de et hakk under La Zona.

 

Tips:

1 La Zona – 3 Key of Danzig – 11 The One and Only

Outs: 5 Tatoosh

 

3. LØP – V5A-2 – NORSK RIKSTOTO CUP – 1600 GRESS

 

Meget åpent. Vi prøver med Marezzo, som har møtt topphester ved et par anledninger. Enklere i mot nå, og det bør ende i toppen. Curtail går opp i distanse, og vi er ikke sikre på om det er melodien. Men formen er i hvert fall bra. En luring for oss er Zafirah. Har vært en del slått, men det har vært i tøft selskap. Ellers tror vi det kan være nyttig med en del streker i dette løpet.

 

Tips:

7 Marezzo – 10 Curtail – 11 Parthe Celebre

Outs: 4 Zafirah

 

4.LØP – V5A-3 – SKANDINAVISK MESTERSKAP FOR 2-ÅRINGER – 1350 GRESS

Alyshakeys imponerte stort med seier i siste start. På knallgod tid slo hun Symbol of Arch enkelt. En klar bankerkandidat. Nærmest tror vi på Buckham, som var veldig god i debuten. Det er for øvrig stor sjanse for hjemmeseier i dette løpet. 13 av de 14 startende står oppstallet inne på Øvrevolls baneområde.

 

Tips:

6 Alyshakeys – 11 Buckham – 2 Dancing Party

Outs: 4 Whatasurprise

 

5. LØP – V5A-4 – V65-1 – ERIK O STEENS MEMORIAL – 2400 GRESS

Hot Fudge og Distant Star hadde et forrykende oppgjør I Gøteborg for en snau måned siden. Førstnevnte, som var annen i fjor i Erik O Steens Memorial, vant knepent. Miss the Boat leverte en god årsdebut nylig. Kan vinne her med normal fremgang. Novasky er god, men 2400 meter er normalt ingen fordel.

 

Tips:

9 Hot Fudge – 10 Distant Star – 6 Novasky

Outs. 4 Miss the Boat

 

6.LØP –  V5A-5 – V65-2 – FORMUESFORVALTNING LØP – 1200 GRESS

 

I fjor vant Anne’s Birthday dette løpet foran Enmore. Det kan selvsagt skje igjen, men vi synes ikke at de to nevnte har vist like stabil form i år. Vi prøver med Star Quest, som går som en klokke. Bak synes vi at Faithful Lad har en fin oppgave, og fire kilo lettelse på Kansas Gold kan være utslagsgivende. Ellers nevner vi at Firefox gjør sin start nummer 24 i år og holder stilen!

 

Tips:

5 Star Quest – 7 Faithful Lad – 11 Firefox

Outs: 6 Kansas Gold

 

7.LØP –  V65-3 – MARIT SVEAAS’ MINNELØP – (GR3) – 1800 GRESS

Årets utgave av Marit Sveaas Minneløp er for oss uten tvil årets galoppløp i Skandinavia. Appel au Maitre og Chicken Momo stjeler det meste av oppmerksomheten, men det må gjøres oppmerksom på at her er det kun topphester. Hjemmefavorittene må gjøre alt riktig for å stikke av gårde med heder og ære. Vi føler at det i hvert fall er seks-syv hester som med perfekt reise er i stand til å vinne. Men våre to topper er begge ubeseiret på Øvrevoll, og vi velger å sette dem et ørlite hakk foran resten.

 

Tips:

8 Appel Au Maitre – 1 Chicken Momo – 13 Smart Enough

Outs: 14 Quilboquet

 

 

8.LØP – V65-4 – LUFTHANSA NORSK DERBY – 2400 GRESS

Vi tror at de tre som utgjorde trippelen i Svensk Derby, har en god sjanse til å være helt fremme i Norsk Derby også. Handsome Hawk får et knepent tips, men her er det ikke så mye som skiller. I kampen om den siste plassen på tipslinjen valgte vi Beluga, en tredje Neuroth-hest. Men både Lazy Lord og Working Class Hero var kandidat til den plassen.

 

Tips:

6 Handsome Hawk – 5 Touch of Hawk – 14 Beluga

Outs: 7 Sligo Star

 

9.LØP – V65-5 – DD-1 – VG SPRINTEN – 900 GRESS

Det pleier å være jevnt i sprintløp, og det blir neppe noe unntak her. Cavorting starter lite, men hevder seg bra når han kommer til start. Steve’s Champ har et fint løp. Litt kort, men står fint til ellers. Nassau Style gikk et bra løp i Danmark lørdag, de fire dansktrente hestene ser veldig jevne ut. Light the Fire er et uromoment. Da han endelig kom ut på 900 meter, som vi tror er hans favoritt, ble løpet ødelagt av en løshest.

 

Tips:

8 Cavorting – 7 Steve’s Champ – 1 Nassau Style

Outs: 6 Light the Fire

 

 

 

10.LØP – V65-6 – DD-2 – WABA GRUPPEN CUP – 1600 GRESS

Heureux overrasket de fleste sist. Har en flott oppgave her, og vi lot oss friste til å prøve en singelstrek. Mizar har møtt tøffe hester, dette ser ut som en bedre oppgave. Fair Flair har vært god i år, men 67 kilo er mye å bære på. Catching the Storm var god i fjor, nå får vi svaret på om hun skal følge opp også i år.

 

Tips:

2 Heureux – 13 Mizar – 5 Catching the Storm

Outs: 7 Fair Flair

 

11.LØP – THE HEATHERWOLD CUP – 1350 GRESS

Mange spennende toåringer møtes i The Heatherwold Cup. Giant Sandman har imponert i trening, men tre strykninger på rad gjør oss litt betenkt. Her får han trolig kamp av Saddle the Storm, og Tiger for Two er temmelig sikkert forbedret fra debuten. Gulapa er en klar outsider. To meget gode løp på gress beretter nok litt om at dette er det beste underlaget.

 

Tips:

8 Giant Sandman – 5 Saddle The Storm – 7 Tiger for Two

Outs: 4 Gulapa

 

12. LØP – COMTE AUDOIN DE DAMPIERRE LADIES CUP – 2000 GRESS

De kvinnelige amatørrytterne får æren av å avslutte den flotte løpsdagen. Her møtes mange hester med god form, så dette kan bli severdig. Soft Pearl, Shotgun Charlie, Milliondollarbaby og Ominsky kommer alle fra seier i siste start, og vi satser på at en av dem plusser på seierskontoen. Grey’s Anatomy vant også sist i suveren stil, men vi er litt spente på om hun makter 2000 meter.

 

Tips: 6 Soft Pearl – 3 Shotgun Charlie – 9 Milliondollarbaby

Outs: 15 Ominsky

 

V5A-forslag 630 rekker:

 

1.avd:  1 La Zona

2.avd:  Alle 14

3.avd:  6 Alyshakeys

4.avd:  9-10-4

5.avd:  Alle 15

 

V-65-forslag 600 rekker:

 

1.avd:  9 Hot Fudge

2.avd:  Alle 15

3.avd:  8-1

4.avd:  6-5-7-14

5.avd:  8-7-6-1-5

6.avd:  2 Heureux