Omtaler av hestene til start i Norsk Derby

15.08.2009
Artikkelbilde
Favoritten, Handsome Hawk

Velkommen til Lufthansa Norsk Derby på Øvrevoll Galoppbane søndag 23. august kl 13.00.

For bordbestilling Hovedtribunen ring 800 400 03

For bordbestilling Stallkroen og Sherryhaugen ring 67 16 67 16/48 28 78 93

 

Påmelding til hatteparaden mellom kl 13.00-14.00, visning på catwalk fra kl 14.30 og finale/premieutdeling ca kl 16.45

 

Not Welcome

1. Not Welcome (GB)

Fuks vallak e Most Welcome (GB) – Clearwater Lady (IRE) e Nordance (USA)

Eier: Storfjord Stutteri, Norge – Oppdretter: Storfjord Stutteri, Norge

Not Welcome kom ikke til start før 16.juli i år. Da startet han i et maidenløp over 2000 meter og ble femtehest, godt slått av vinneren Lazy Lord. Noe senere vant samme hest Derby Trial og da var Not Welcome uplassert. Etter det startet han i et eliteløp og fulgte bra med, men gav seg på slutten og endte uplassert.

  

Trener: Annike Bye Nunez, Norge

Annike Bye Nunez etablerte seg som trener på Øvrevoll i 1993 og har i alle disse årene hatt et begrenset antall hester i trening. I 2007 vant hun Auksjonløpet med Orkan.

 

Jockey: Kim Andersen, Danmark

Kim Andersen er kanskje den beste danske jockey gjennom alle tider. Han har vært championjockey i Danmark 17 ganger og i tillegg vært det samme både på Jägersro, Täby og på Øvrevoll. Han har vært skandinavisk champion seks ganger.

Kim har vunnet fem Derbyseiere hvorav to i Norge. Han vant på Barrier Reef i 2000 og Harrier i 2001. I tillegg har han vunnet det meste som kan vinnes av storløp i Skandinavia.

 

Lazy Lord 

2. Lazy Lord (GB)

Brun vallak e Fantastic Light (USA) – Yanka (USA) e Blushing John (USA)

Eier: Stall Lazy, Norge  – Oppdretter: A Parker, England

Lazy Lord er halvbror til dyktige hester som Glen Ida og Song of Vala. Han ble kjøpt som åring, men startet ikke som toåring. Han har startet seks ganger i år og alle startene er gjort på Øvrevoll. Lazy Lord kommer til start med to strake seire bak seg. Senest vant han Derby Trial over 2400 meter og før det ble det seier i et maidenløp. Lazy Lord står uten tvil hver meter av Derby-distansen.

 

Trener: Arnfinn Lund, Norge

Arnfinn Lund har vært trener i nærmere 50 år og har en enorm erfaring og er den norske treneren med flest seiere. Han har trent vinnere av over 1600 løp og ikke mindre enn åtte derbies hvorav et dansk med Cassini og med St Remi i Sverige. Hans siste Derbyvinner på Øvrevoll var i 2006 da han vant med Negra Del Oro. Det blir for mye å ramse opp alle andre storløpsseire, for han har vunnet det meste som kan vinnes innen galoppsporten. Årets sesong har vært et eventyr så langt for Arnfinn Lund. Det er nok å nevne hester som Chicken Momo og Entangle med seire i Polar Cup (Gr 3), Norsk 1000 og 2000 Guineas samt Norsk Oaks.

 

Jockey: Manuel Santos, Sverige

Chilenske Manuel har tilbrakt nærmere 20 år i Norge og i Sverige. Han kommer fra en velkjent galoppfamilie og han har fire brødre som alle er eller har vært jockeys. Mest kjent er Jose, en av USAs ledende ryttere gjennom mange år. Manuel har vunnet Derby to ganger, først det danske med norske Parthe i 1997 og i 2006 det danske med Peas and Carrots. I tillegg til det har han vunnet en rekke storløp i Skandinavia og var også championjockey i Norge i 1998.

 

Woodstar 

3. Woodstar (USA)

Fuks hingst e Woodman (USA) – Cordovesa (USA) e Lord at War (ARG)

Eier: Stall Grenerie AB, Sverige – Oppdretter: Stanley Inman, USA

Woodstar debuterte med en andreplass om toåring før han var uplassert i Svealandløpning på Täby. Treårssesongen har så langt vært atskillig mer vellykket.        

Sesongdebuten i år kom på Jägersro 26. april da han vant et noviseløp over 1730 meter. Etter et par fjerdeplasser startet han i Voterløpning hvor han møtte blant annet Handsome Hawk og Touch of Hawk. Han endte på en femteplass, men slo gode hester som Key of Danzig og Our Decision. I Svenskt Derby Trial var han annenhest slått med kortest mulig margin av Beluga. I Svenskt Derby gikk han igjen et godt løp og fra startspor 14 endte han som fjerdehest slått med fem lengder av vinneren. Woodstar har kun startet en gang på gress, og det var debutløpet som toåring hvor han kun var slått av Peggy Sue.

 

Trener: Lennart Reuterskiöld Jr, Sverige

Lennart har vært trener i Malmö i 10 år og var Sveriges mestvinnende trener i Sverige i fjor inkludert utlandet. Han har trenet vinnere av fire klassiske løp, Mowerina Løb (Dansk 1000 Guineas), Dansk Oaks, Jockeyklubbens Jubileumsløpning (Svensk 2000 Gunineas) og Svenskt Oaks. Hans beste hest for øyeblikket er uten tvil Peas and Carrots som starter i Marit Sveaas Minneløp. Peas and Carrots er vinner av Gruppe 3 løpene Stockholm Stora Pris og senest Scadinavian Open Championship på Klampenborg.

 

Jockey: Per-Anders Gråberg, Sverige

Per-Anders er regjerende champion jockey på Jägersro og han har vært svensk jockeychampion tre år på rad fra 2006. Han har enda ikke vunnet et klassisk løp og hans største seier så langt var seieren på Equip Hill i Scandinavian Open Championship på Klampenborg i 2007. Per-Anders Gråberg har ridd flere storløpsvinnere på Øvrevoll blant annet Equip Hill i Valley Chapel Memorial og Muskateer Steel i Norsk Jockeyklubs Sprintløp.

 

Hot Chestnut 

4.  Hot Chestnut (USA)

Fuks hingst e Chestnut (SAF) – Pascarina (FR) e Exit to Nowhere (USA)

Eier: Øvrevoll Stutteri, Sverige – Oppdretter: Ponchartrain Stud, USA

Hot Chestnut debuterte på Jägersro som toåring med en andreplass. Deretter var han slått av Inchiline i Vinterfavorittenes på Klampenborg. Deretter ble det vinterferie. Som treåring sesongdebuterte han i midten av mai med en andreplass på hjemmebanen Jägersro. Hans første seier kom i Axel Thorngren løpning over 2200 meter da han var lengden foran Red Cadet i mål etter et offensivt løp. Hans siste start var i Svenskt Derby der han endte som åttendehest etter å ha vært med framme det meste av veien.

 

Trener: Lennart Reuterskiöld Jr, Sverige

Lennart har vært trener i Malmö i 10 år og var Sveriges mestvinnende trener i Sverige i fjor inkludert utlandet. Han har trenet vinnere av fire klassiske løp, Mowerina Løb (Dansk 1000 Guineas), Dansk Oaks, Jockeyklubbens Jubileumsløpning (Svensk 2000 Gunineas) og Svenskt Oaks. Hans beste hest for øyeblikket er uten tvil Peas and Carrots som starter i Marit Sveaas Minneløp. Peas and Carrots er vinner av Gruppe 3 løpene Stockholm Stora Pris og senest Scadinavian Open Championship på Klampenborg.

 

 

Jockey: Espen Ski, Norge

Espen Ski var jockeychampion i Norge i 2005, 2006 og i 2008. I 2007 ble han nr 2 etter Carlos Lopez. I skrivende stund topper han jockeystatistikken i Norge. Han har ridd en Derbyvinner og det var på Mission Possible i Dansk Derby i 2005. Espen vant en rekke storløp i 2007 bl a red han Francis til seier i Gruppe 3 løpet Täby Open Sprint Championship og vant også Pramms Memorial og Nickes Minnesløpning på Salt Track. Sistnevnte har han også ridd i Dubai et par år tilbake. Espen Ski har hatt stor suksess i Tattersalls Norsk Kriterium som han har vunnet tre ganger på henholdsvis Philitagain, Females Fun og Latakia.

 

Touch Of Hawk 

5. Touch of Hawk (FR)

Sort vallak e Hawk Wing (USA) – Touch of Class (GER) e Be My Guest (USA)

Eier: Stall E og F, Norge – Oppdretter: Dieter M Burkle, Frankrike

Touch of Hawk startet tre ganger som toåring uten å vinne, men viste stort potensial med en fjerdeplass i Tattersalls Norsk Kriterium og andreplass i Vinterfavoriternas Pris i Stockholm. I begge løpene var han bak Handsome Hawk. I årsdebuten som treåring ble det en enkel seier over 2000 meter på Øvrevoll. Han bekreftet formen i midten av juni da han etter et godt løp ble annenhest etter Chicken Momo i Norsk 2000 Guineas. Deretter var han tredjehest igjen etter Handsome Hawk på Jägersro i Voterløpning. I sin siste start var han nestfavoritt i Svensk Derby og endte på tredjeplass etter Handsome Hawk og Sligo Star.

 

Trener: Wido Neuroth, Norge

Wido Neuroth har vært ledende trener i Skandinavia i en årrekke. Han har vunnet Svenskt Derby hele 10 ganger og det er rekord for en trener. Hans siste Derbyseier kom 9. august i år da Handsome Hawk vant Svenskt Derby. I Norge har han fem Derbyseiere og to i Danmark. I 1999 vant han både Dansk, Svensk og Norsk Derby med Stall Perlens Valley Chapel, Skandinavias mestvinnende galopphest gjennom alle tider. Hans siste norske Derbyvinner var Appel Au Maitre som vant 2007 og som også ble kåret til årets hest i Norge i 2008.

 

Jockey: Lennart Hammer-Hansen, Danmark

Lennart Hammer er en av de mest framgangsrike danske ryttere gjennom alle tider. Mesteparten av karrieren har han tilbrakt i Tyskland hvor han gjennom mange år var en ledende rytter med hele 16 seire i gruppeløp. Lennart har vunnet Norsk Derby to ganger, første gang på Bye Bye Loev i 2005 og Negra del Oro året etter.

 

Handsome Hawk 

6 Handsome Hawk (IRE)

Brun vallak e Hawk Wing (USA) – She is Zen (FR) e Zieten (USA)

Eier: Stall Perlen, Norge – Oppdretter: B og N Ferrand og J Derise, Irland

Handsome Hawk har startet syv ganger i karrieren og har seiret i seks av startene. I sin siste start vant han Svensk Derby og blir dermed en soleklar favoritt til å vinne Lufthansa Norsk Derby. Han var ubeseiret i tre starter som toåring og vant blant annet Tattersalls Norsk Kriterium på Øvrevoll og Vinterfavoriternas Pris på Täby i Stockholm. Som treåring debuterte han med seier på Øvrevoll 17. mai før han ble slått i Norsk 2000 Guineas etter et noe uheldig løp. Deretter gikk turen til Malmö og Voterlöpning hvor han igjen var på topp og vant løpet. 9.august startet han i Svensk Derby og etter et velberegnet ritt av Fredrik Johansson ble det nok en seier og ytterligere en million svenske kroner på konto.

 

Trener: Wido Neuroth, Norge

Wido Neuroth har vært ledende trener i Skandinavia i en årrekke. Han har vunnet Svenskt Derby hele 10 ganger og det er rekord for en trener. Hans siste Derbyseier kom 9. august i år da Handsome Hawk vant Svenskt Derby. I Norge har han fem Derbyseiere og to i Danmark. I 1999 vant han både Dansk, Svensk og Norsk Derby med Stall Perlens Valley Chapel, Skandinavias mestvinnende galopphest gjennom alle tider. Hans siste norske Derbyvinner var Appel Au Maitre som vant 2007 og som også ble kåret til årets hest i Norge i 2008.

 

Jockey: Fredrik Johansson, Sverige

Fredrik Johansson har vært den mest framgangsrike skandinaviske jockey gjennom alle tider. Han og Wido Neuroth har hatt et fruktbart samarbeid gjennom mange år og sammen har de vunnet det som er å vinne i Skandinavia. Fredrik Johansson hadde sitt internasjonale gjennombrudd med seier i Tysk Derby på Adlerflug. Også i år vant han tysk Derby, denne gang på Wiener Walzer som han også har ridd senere. I tillegg til å ri i Skandinavia rir også Fredrik en del løp i Hellas. Senest 8. august vant han løp på Ascot i England som kaptein på det europeiske laget i en internasjonal jockey konkurranse. Fredrik Johansson har vunnet svensk Derby seks ganger, senest i år med Handsome Hawk. Den danske utgaven har han vunnet en gang og i Norge har han vunnet Derby tre ganger med henholdsvis Valley Chapel, Kimola og Appel Au Maitre.

 

Sligo Star

7 Sligo Star (USA)

Brun hingst e Sligo Bay (USA) – Last Supper (USA) e De Niro (USA)

Eier: U S Star Racing, Sverige  - Oppdretter: Adena Springs, USA

Sligo Star er helamerikansk og går jevnt som en klokke. Han har aldri vært dårligere enn tredje i noen av sine ni starter. Som toåring var han annenhest både i Malmø Stads Pris på Jägersro og i Svealand på Täby.  På samme bane ble han tredjehest i Vinterfavoriternas Pris slått av de to norske hestene, Handsome Hawk og Touch of Hawk. I år har han kun startet tre ganger. Først vant han Open Mile på Jägersro hvor han delte seieren med Key of Danzig. Deretter så han lenge ut som en vinner av Voterløpning på samme bane, men ble tilslutt slått av Handsome Hawk. Det samme gjentok seg i Svenskt Derby hvor også Handsome Hawk ble for god. Uansett er Sligo Star en meget god hest.

 

Trener: Fredrik Reuterskiöld, Sverige

Fredrik er regjerende trenerchampion på Jägersro etter en flott sesong i 2008 og har startet 2009 på lignende måte. Han har trenet vinneren av svensk Derby tre ganger, henholdsvis i 2004 med Zenato, 2006 Mad Dog Slew og i 2008 med Swing That Cat. I tillegg til Derbyseierne har han vunnet åtte klassiske løp i Skandinavia. I Norge har han vunnet Marit Sveaas Minneløp med Jubilation.

 

Jockey: Rafael Schistl, Sverige

Brasilianske Rafael er 21 år gammel og kom først til Norge i 2008 etter å ha vært lærlingchampion i hjemlandet. Totalt red han 115 vinnere i Brasil. Har hatt meget stor suksess i Sverige siden han flyttet dit og var bare en seier bak Per-Anders Gråberg i kampen om championatet i fjor. Da hadde han en imponerende seiersprosent på hele 37. Han har vunnet seks ”listed” løp i Sverige.

 

El Miracle 

8.  El Miracle (SWE)

Brun vallak e Funambule (USA) – L’Arc de Ciel (DEN) – Bay Comeau (FR)

Eier: K/S Race and Breed, Sverige – Oppdretter: K/S Race and Breed, Sverige

El Miracle startet åtte ganger som toåring og var plassert i seks av løpene inkludert en tredjeplass i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer. I år har han vunnet to av fire starter, blant annet Derby Consolation i Danmark. I sin siste start var han tredjehest i Breeder’s Trophy Trial på Täby knepent slått av Mirona og Valley’s Pride.

 

Trener: Ole Larsen, Sverige

Ole Larsen er en av de som har vært med på det meste i skandinavisk galoppsport. Som rytter har han vunnet 10 derbies i Norge, Sverige og i Danmark. Som trener har han trenet fem Derbyvinnere så langt i karrieren. Chinatwon i Svenskt og Dansk Derby, og Fabulous, Russian og Farandole i Dansk Derby. Ole Larsen har vært trener både i Danmark og i Frankrike og er nå vel etablert i Sverige. Som jockey vant han over 2000 løp og som trener har han vunnet stort sett det som er å vinne i Skandinavia i tillegg til gruppeløp i Tyskland.

 

Jockey: Dina Danekilde, Sverige

Danske Dina er en av de mest framgangsrike kvinnelige jockeys i Skandinavia. Hennes største triumf så langt i karrieren var seieren i Täby Open Sprint Championship (Gr 3) med Bellamont Forest. I år har Dina hatt en meget bra sesong og ligger på annenplass på den danske jockeystatistikken. Hun har vunnet Dansk Breeder’s på Itsagroom og Klampenborg Classic med Marron.

 

Fighting Spirit 

9. Fighting Spirit

Skimmel hingst e Troon (GB) – Crystal Light (SWE) e Lotus Pool (USA)

Eier: Stall Fighting Spirit, Norge – Oppdretter: Margareth Bøhn, Norge

Fighting Spirit startet seks ganger som toåring og var plassert i fem av løpene, bl a i Auksjonsløpet og i Norsk Mesterskap for 2-åringer. I år har han startet fire ganger og viste en flott prestasjon i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp som han vant overlegent foran Handsome Broker og Working Class Hero.

 

Trener: Lisette Olai-Olssen, Norge

Lisette har vært trener på Øvrevoll siden 1996 og har trent vinnere av over 50 løp med et lite antall hester i trening. En av hennes større seiere var selvsagt da Fighting Spirit vant Brukseier Eivind Lyches Minneløp. Lisette har også hatt en karriere som rytter.

 

Jockey: Martin Rodriguez, Sverige

Martin er fra Argentina og har vært bosatt I Sverige siden 2006. Han begynte å ri som amatør, men tok ut lisens som lærling i 2007. Både i 2007 og i 2008 var han svensk lærlingchampion. Hans største seier så langt er seieren i Jägersro Sprint på Jägersro på Completo. Han har også vunnet Gøteborgs Stora Pris på norske Hansinger. 

 

McDream 

10.  McDream (DEN)

Brun vallak e Cajun Cadet (GB) – Wings of a Dove (GB) e Hernando (FR)

Eier: Libra Racing, Norge – Oppdretter: Stutteri Hjortebo, Danmark

McDream innledet sin karriere som en drøm. De tre første startene endte med seiere  på Øvrevolls dirt track bane på distanser fra 1100 meter til 1600 meter. Deretter var han klar for en velfortjent vinterpause. I denne sesongen har han så langt ikke svart  opp til forventningene. Han sesongdebuterte på Klampenborgs gressbane med en brukbar annenplass etter Smokey Storm i 2000 Guineas Trial. I hovedløpet Dansk 2000 Guineas endte han på den utakknemlige sjetteplassen og det samme oppnådde han i Jockeyklubbens Jubileumsløpning på Täby. Hans siste start var i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll, og det resultatet er det bare å glemme. Han kan bedre.

 

Trener: Cathrine Erichsen, Norge

Cathrine har virket som galopptrener siden 1990. Hun har stall på Øvrevoll og har vunnet en rekke storløp inkludert tre Derbyseiere. Hun vant Dansk Derby med The Khamsin i 2002 og med Mission Possible i 2005. Norsk Derby vant hun i 2003 med Lights Out. Hun har også trenet vinnere av fem gruppe 3 løp. Albaran i Stockholm Cup International og to ganger vinner av Scandinavain Open Championship. Mortens Prospect vant Täby Open Sprint Championship og med Hovman i Polar Cup på Øvrevoll. I tillegg har hun vunnet Norsk 1000 Guineas og både den danske og norske utgaven av St Leger.

 

Jockey: Mark Larsen, Danmark

Mark Larsen er dansk og har vært en av de ledende ryttere i Skandinavia gjennom en årerekke. Han har også en solid internasjonal erfaring fra blant annet England, Canada og Macao for å nevne noen land han har ridd i. Han har vært champion jockey både på Klampenborg og på Jägersro i Sverige.

 

Cup Cake 

11 Cup Cake (IRE)

Fuks hoppe e Singspiel (IRE) Gold Mark (GB) e Mark of Esteem (IRE)       

Eier: Stall Rio, Sverige – Oppdretter: Queenway SA, Irland

Cup Cake er feltets eneste hoppe og det var stilt store forventninger til henne som unghest. Hun debuterte med en fjerdeplass i Amacita löpning som toåring. Deretter endte hun uplassert i Vinterfavoriternas som ble vunnet av Handsome Hawk. I år var hun ubeseiret i sine to starter før starten i Svenskt Derby. Der fikk hun det hardt og endte på tiendeplass.

 

Trener: Yvonne Durant, Sverige

Yvonne Durant ble trenerchampion på Täby i fjor og nummer tre totalt i Sverige. Hun begynte sin trenerkarriere i Norge for 10 år siden. Hun har trenet vinnere av en rekke storløp som Pramms Memorial, Jockeyklubbens Jubileumsløpning, St Leger, Zawawi Cup og Breeders Trophy to ganger for å nevne noen. Mest kjent er Yvonne for sin fantastiske jockey-karriere. Hun har vært jockeychampion i Norge fire ganger og vunnet alle de klassiske løp bortsett fra Derby. Hun har ridd løp i en rekke land i tillegg til i Skandinavia og har uten tvil vært en av verdens beste kvinnelige jockeys.

 

Jockey: Carlos Lopez, Norge

Carlos er fra Chile, men har bodd i Skandinavia i mange år. I Chile vant han et år over 60 løp og ble lærlingchampion. Carlos Lopez vant i fjor Norsk Derby på Theatrical Award og etter Derbyseieren har de to feiret flere triumfer blant annet i Breeder’s Prize, Bloomer’s Vase og Margareta Wettermarks Minnesløpning.  Og på Alpino Chileno vant han Walter Nilsens Minneløp, Valley Chapel Memorial og Scandianvian Open Championship.

 

Working Class Hero 

12. Working Class Hero

Brun vallak e Deceptor (USA) – Folita (GB) e Lomitas (GB)

Eier: High Time Racing, Norge – Oppdretter: Fam E Nagell-Erichsen, Norge

Working Class Hero er en av de to norskoppdrettede hestene som starter i Lufthansa Norsk Derby. Han har vunnet tre løp på sine 10 starter så langt i karrieren. Som toåring vant han Norsk Mesterskap for 2-åringer og var annen i Auksjonsløpet. Han viste en god prestasjon da han ble annenhest bak The One and Only i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll 23. juli. Den siste finpussen før Lufthansa Norsk Derby var starten i Fearnleyløpet 13. august, som han vant overlegent og imponerte stort.

 

Trener: Rune Haugen, Norge

Rune Haugen har i de siste årene markert seg som en av de mest framgangsrike trenere i Skandinavia. Han begynte trenerkarrieren i 1995 etter å ha vært ledende hinderrytter gjennom mange år. Rune Haugen har vært trenerchampion på Øvrevoll i 2004, 2005 og i 2006. I tillegg har han vært champion hindertrener flere ganger. Rune har en norsk Derbyseier og det var i 2004 med Mick Jerome. Ellers har han hatt stor suksess med blant annet Alpino Chileno og ikke minst Tertullus som starter i Marit Sveaas Minneløp (Gr 3).

 

Jockey: William Buick, England

William Buick er 20 år og var inntil i fjor lærling hos trener A M Balding i England. Han hadde stor suksess og i 2008 ble han engelsk lærlingchampion. I vinter red han i Dubai og ble annenmann på jockeystatistikken i Emiratene. Av engelske aviser blir han karakterisert som det nye stjerneskuddet på jockeyhimmelen i England.

William er født og oppvokst i Norge like ved Øvrevoll, men er dansk statsborger. Han er sønn av Walter Buick som fremdeles er mestvinnende jockey på Øvrevoll med hele 844 seiere, inkludert fire Derbyvinnere.

 

Henrik 

13. Henrik (DEN)

Brun hingst e Enrique (GB) – Victory Mill (GB) e Ron’s Victory (USA)

Eier: Rasmus og Bent Olsen, Danmark – Oppdretter: Ib Larsen, Danmark

Henrik startet fire ganger som toåring og var annenhest i to løp på Klampenborg. Som treåring ble det først en annenplass over 2200 meter på hjemmebanen Klampenborg i begynnelsen av mai. Hans første seier tok han tidlig i juni da han vant Derby Trial på samme bane. I Dansk Derby ble han noe skuffende syvendehest i mål. Dirt tracken i Malmø passet han ikke i Svenskt Derby Trial, derimot gjorde han en god prestasjon på Øvrevoll 30. juli da han var annenhest etter Lazy Lord i Derby Trial. 

 

Trener: Bent Olsen, Danmark

Bent Olsen er regjerende trenerchampion i Danmark og hadde en flott sesong i 2008. Han vant blant annet Dansk Derby med Master Kid, Norsk 2000 Guineas med Dan Tucket og Øvrevoll Mile Handicap med Volo Cat. Hans første klassiske seier fikk han med Kronhjort da han vant Dansk 2000 Guineas. Bent Olsen har vært trener i mange år, først på de danske provinsbaner og har vunnet det som er å vinne. I år har han også hatt store framganger. I Walter Nilsens Minneløp på Øvrevoll ble Volo Cat annenhest kun slått av Appel Au Maitre.

 

Jockey: Jacob Johansen, Sverige

Jacob er dansk, men har bosatt seg i Malmö. Han har mange år tilhørt den skandinaviske jockeyelite. I 2008 vant han Dansk Derby på Master Kid og Norsk 2000 Guineas på Dan Tucket. Totalt har han tre Derbyseiere på merittlisten. I tillegg til seieren på Master Kid vant han både Dansk og Norsk Derby på Brown Ale i 1998.

 

Beluga 

14. Beluga (SWE)

Brun vallak e Ballingarry (IRE) e Sayonara (SWE) e Vettori (IRE)

Eier: Stall Trick or Treat, Norge – Oppdretter: Eva Mustad, Sverige

Beluga var ustartet som toåring og debuterte først 17. mai i år. Da ble han knepent slått av La Zona og i det viste seg snart at det var en meget bra prestasjon. I sin andre start tok han en overlegen seier over 2000 meter foran Doctor Wango og Lazy Lord. I slutten av juni reiste han til Dansk Derby som stor favoirtt, men fikk dessverre transportsyke og ble strøket fra løpet. Etter en liten pause startet han i Svenskt Derby Trial på Jägersro hvor han tok karrierens andre seier. I Svenskt Derby viste han at han ikke satte veldig pris på dirt track bane, og endte som syvende hest og fikk de siste pengene i tillegg til bonus.

 

Trener: Wido Neuroth, Norge

Wido Neuroth har vært ledende trener i Skandinavia i en årrekke. Han har vunnet Svenskt Derby hele 10 ganger og det er rekord for en trener. Hans siste Derbyseier kom 9. august i år da Handsome Hawk vant Svenskt Derby. I Norge har han fem Derbyseiere og to i Danmark. I 1999 vant han både Dansk, Svensk og Norsk Derby med Stall Perlens Valley Chapel, Skandinavias mestvinnende galopphest gjennom alle tider. Hans siste norske Derbyvinner var Appel Au Maitre som vant 2007 og som også ble kåret til årets hest i Norge i 2008.

 

Jockey: Jan-Erik Neuroth,Norge

Jan-Erik er sønn av trener Wido Neuroth og begynte sin karriere som amatørrytter i 2003. Han ble amatørrytter champion på Øvrevoll i 2007. fra og med 2008 rir han som lærling og har så langt i år ridd 6 vinnere på Øvrevoll og en i Sverige. Hans største triumf som lærling kom på den svenske Derbydagen ifjor da han vant Sofiero Löpning på Jägerso på Simian.

 

Doctor Wango 

15. Doctor Wango (IRE)

Fuks vallak e Okawango (USA) – Logica (IRE) e Priolo (USA)

Eier: Stall Perlen, Norge – oppdretter: Glending Bloodstock, Irland

Doctor Wango er halvbror til Doctor Dino som på sine tretti starter vant ni løp og red inn i overkant av 21 millioner kroner. Han vant blant annet Hong Kong Vase to ganger og Man of War Stakes i USA. Doctor Wango gjorde sin første start 4. juni og ble annenhest etter stallkameraten Beluga. Deretter vant han et maidenløp over 2000 meter også på Øvrevoll. Sine to siste starter har han gjort på Jägersro. Først som femtehest i Derby Trial som ble vunnet av Beluga, og på Derbydagen vant han Svenskt Derby Consolation. Doctor Wango er en hest som mest sannsynlig vil forbedre seg med alderen.

 

Trener: Wido Neuroth, Norge

Wido Neuroth har vært ledende trener i Skandinavia i en årrekke. Han har vunnet Svenskt Derby hele 10 ganger og det er rekord for en trener. Hans siste Derbyseier kom 9. august i år da Handsome Hawk vant Svenskt Derby. I Norge har han fem Derbyseiere og to i Danmark. I 1999 vant han både Dansk, Svensk og Norsk Derby med Stall Perlens Valley Chapel, Skandinavias mestvinnende galopphest gjennom alle tider. Hans siste norske Derbyvinner var Appel Au Maitre som vant 2007 og som også ble kåret til årets hest i Norge i 2008.

 

     

Jockey: Fernando Diaz, Norge

Fernando Diaz har ridd i Skandinavia i snart 20 sesonger og har stort sett vært basert på Øvrevoll. Han har vært en ledende jockey i hjemlandet Chile i hele denne perioden og har vunnet en rekke storløp inkludert Derby i hjemlandet. I Norge har han vunnet Norsk Derby to ganger, første gang på danske Reflection i 1992 og deretter på Mick Jerome i 2004.

 

Bilder www.hesteguiden.com og www.cavok.se