Håp for Hawk

15.08.2009
Artikkelbilde
Handsome Hawk vant Svensk Derby foran Sligo Star og Touch Of Hawk

Søndag 23. august kan Wido Neuroth legge på sin norske rekke til seks seire: Lorofino – Brown Ale – Valley Chapel – Kimola – Appel au Maitre er vinnerne så langt, og nå settes de største forventningene til to ganger Hawk.

9. august tok Wido Neuroth sin tiende seier i Svensk Derby med Handsome Hawk. En prestasjon som er nesten ufattelig for en trener, særlig når det skjer i et annet land enn der han holder til. På Jägersro vant Handsome Hawk, mens Touch of Hawk ble nummer tre. Begge er i toppen av årgangen, og nå fikk vi også se at de står distansen. Vi tror ikke at det skiller så mye mellom de to og ser ikke bort fra at Stall E & F kan juble som eier av Touch of Hawk. Sistnevnte slo Handsome Hawk i 2000 Guineas, men tapte for Chicken Momo. Ellers har Handsome Hawk gått seirende ut av duellene, selv om det aldri har skilt mye.

 

Sligo Star splittet de to i Svensk Derby og er trolig høyt oppe også nå. Åtte ganger blant de to beste og aldri utenfor trippelen er flotte tall. Minuset kan være at han ikke kjenner Øvrevoll, men topphester går ofte på alle underlag. Vi synes at Sligo Star må tas på fullt alvor.

Wido Neuroth er nevnt. I tillegg til de vi har omtalt, har han både Beluga og Doctor Wango på startstreken. Sistnevnte vant trøsteløpet til Svensk Derby, mens Beluga ble syvende i hovedløpet. Vi har sett mye klasse i Beluga og tror det kan komme en overraskelse fra den kanten.

Av hjemmehåpene for øvrig, synes vi det er grunn til å dvele litt med Lazy Lord og Working Class Hero. Lazy Lord vant enkelt i Derby Trial og har positiv formkurve. Det kan bli Arnfinn Lunds Derbyseier nummer syv på Øvrevoll, men da må nok Lazy Lord heve seg enda et hakk.

 Working Class Hero viste klasse i Fearnleyløpet i siste start. Opprinnelig er han med for å vinne bonusen på 100 000 kromer til beste norskoppdrettede, men det siste løpet ga håp om en premie også i løpet.

Trolig er nå vinneren nevnt, men skal vi anbefale en fidus, må det bli Woodstar. Han forbedrer seg hele tiden og imponerte med fjerdeplass i Svensk Derby.