Firello mot sin andre Fearnley-seier

09.08.2009
Artikkelbilde

Det tradisjonsrike Fearnleyløpet har ni hester til start og ser ut til å bli en bra oppgave til Stall Solbergs Firello. 9-åringen har ikke imponert så langt i år, men så har han da også møtt de beste hestene i Skandinavia. Nå møter han betydelig enklere selskap og står også klart best til i feltet. I et normalt løp vinner han dette greit, det eneste som kan stikke kjepper i hjulet for ham er vel om banen skulle bli søkktung, det liker han ikke. Værmeldingene for uka ser positive ut for Muhab-sønnen da det er meldt minimalt med nedbør.

Dagens andre hovedløp er Eivind Eckbo Legats Minneløp for de 2-årige hoppene. Trener Wido Neuroth har som vane å vinne dette løpet, han har fem seirer i løpet av de ni siste årene. I dag har championtreneren to hester med. Stall Trick or Treat’s Alyshakeys ser sterkest ut av dem. I debuten på den danske derbydagen leverte Sendawar-datteren en flott opphenting etter å ha rotet bort flere lengder i startboksene. Widos andre deltager Silmaris har heller ikke startet på Øvrevoll. Hun har imidlertid to godkjente løp bak seg i Sverige og kan være med helt i toppen her. Trener Arnfinn Lund har hatt en fantastisk sesong hittil i år og det kan fortsette her. I Symbol Of Arch ser det ut til at trenernestoren har en ny topphest på gang. I debuten vant Arch-datteren lekende lett og gav løfter om en flott fremtid i løpsbanen.

 

For øvrig avholdes det to avdelinger av Norsk Rikstoto Cup og to avdelinger av Subaru Sølvdivisjon samt Norsk Rikstotos 2-årsløp, så galoppentusiastene har en flott løpsdag og se frem til.