Finnbråtens første da Wido doblet

23.08.2009
Artikkelbilde

Det var sterke følelser i sving da Touch of Hawk holdt unna for stallkameraten Handsome Hawk i Norsk Derby. Aller gladest var trolig Terje Finnbråten. Til tross for et langt liv i galoppen, hadde han aldri hatt hest til start i Norsk Derby. Det ble suksess direkte, på dagen 50 år etter at Terje red sitt første Derby på Parade. Fullt fortjent ble han tildelt hederen som livsvarig æresmedlem i Norsk Jockeyklub tidligere på dagen, så det var glede i flere doser.

Jeg hadde gleden av å se Funny Legend vinne Marit Sveaas’ Minneløp i forfjor. At vi nå fikk oppleve en Derbyseier, var bare helt ubeskrivelig. Jeg må få takke Wido Neuroth for en strålende jobb med hestene jeg har vært med på, og også takke Fredrik Johansson og Lennart Hammer-Hansen for sine innsatser på hesteryggen.

Wido Neuroth, som tok sin sjette Derbyseier på Øvrevoll og 18. totalt, opplevde et nytt stort Derby. Dobbel til Hawk, samt fjerde til Doctor Wango, er en solid fasit.

Jeg visste ikke sikkert hvem som var best av mine. Det jeg var sikker på, var at Touch of Hawk ville ha fordel av gress fremfor dirt track. Nå går vi trolig til St Leger med vinneren, sa treneren med en fantastisk fasit. Selv om det ble nederlag for Appel au Maitre, ga Derbydagen strålende tall.

For Lennart Hammer-Hansen var det Derbyseier nummer tre på Øvrevoll siden 2005.

Det er en sterk følelse hver gang, og jeg føler meg privilegert som får lov til å oppleve dette. Og merkelig nok, det at jeg begynte å kjøre buss for et par år siden, ga meg det nødvendige avbrekket. Jeg fant igjen lysten til å ri, og det er jeg glad for.

Med Sligo Star på tredje, ble det de samme tre hestene på trippelen både i Norsk og Svensk Derby.

Bonusen på 100 000 kroner for beste norskoppdrettede gikk til kretsen rundt Fighting Spirit.

 

BARROS JARPA avventet som sjette. Satte opp farten inn på oppløpet og sprang seg til tet over siste hekk. Vant sikkert. OMOTO SANDO fint plassert hele veien, tredje i siste sving. Overtok teten, men kunne ikke svare vinneren. En tett fight om tredje ble vunnet av GENERAL LEDGER. MEXICAN GOLDFISH førte til oppløpet, ga seg en del. ROCK ALL annen, holdt brukbart. ZIMON kjempet seg til de siste pengene, mens LAVIRDAN må ha vært syk.

 

LA ZONA sjette i svingen, kom midt i banen på oppløpet. Overtok før veien og var i en egen klasse. TATOOSH overtok teten før svingen. Holdt unna for alle med unntak av vinneren. DAYCHAN spurtet meget fint til tredje. BIG MASTER og VIEJO PERRO ledet tidlig på oppløpet, men begge hadde gjort sitt ytterste. MADAME IF misset starten.

 

ORKAN fint plassert bak kvartetten i tet. Gikk frem midt i oppløpet til sikker seier. ZAFIRAH litt lenger bak, avsluttet meget bra til annen. CHECK RAISE holdt best av anførerne. TSARINA BLUE, RIVER HILL og LIKE ME langt fremme ut på oppløpet, men det hadde kanskje gått litt for fort.

 

ALYSHAKEYS tok teten direkte. Parkerte de øvrige de siste 300 metrene til en totalt overlegen seier. BUCKHAM fjerde, annen i svingen. Kjempet helhjertet til mål og klarte annen. DANCING PARTY annen, tredje i svingen. Var nær ved å kapre annen. Fint løp til fjerde av WHATASURPRISE.

 

Et løp hvor det skjedde mye underveis. NOVASKY tok det lenge pent, men satte inn støtet midt i oppløpet. Så klar ut, men måtte kjempe for å holde unna. WILL BE sist, spurtet flott inne ved railen til annen. DALKEY GIRL kom sammen med annenhesten innvendig, overrasket med fin tredje. NEGRA DEL ORO og CATFIGHT førte an lenge, begge ga seg. Deretter kom MISS THE BOAT og WHAT BUDGET frem, og ved veien så sistnevnte ut som en vinner. Et morsomt løp å se på.

 

STAR QUEST tidlig fremme. Ga fra seg teten, men var aldri lenger ned enn tredje. Spurtet flott til sikker seier. FIREFOX midt i feltet, avsluttet flott til annen. AXE tidlig i tet. Holdt lenge, men måtte nøye seg med tredje. TEQUILA HEAT og DESERT RALLY så skumle ut, men det holdt ikke helt inn.

 

THEATRICAL AWARD fint plassert hele veien. Gikk frem til APPEL AU MAITRE ved veien og avgjorde duellen på en fantastisk måte. Helt utrolig. APPEL AU MAIUTRE midt i feltet. Så ut som en vinner 200 meter fra mål, men måtte gi seg for vinneren. Sterk avslutning av SMART ENOUGH til tredje. CHICKEN MOMO og QUILBOQUET førte an, men det ble for tøft de siste 200, selv om de holdt bra.

 

TOUCH OF HAWK fint med som fjerde-femte. Avanserte tidlig, enda nærmere teten ut på oppløpet. Spurtet flott og vant Norsk Derby på en suveren måte. HANDSOME HAWK litt lenger tilbake, sjette i siste sving. Nærmet seg vinneren, men måtte nøye seg med en fin annenplass. SLIGO STAR midt i feltet, holdt unna i kampen om tredje. HOT CHESTNUT førte an, tidvis med en stor ledelse. LAZY LORD annen ut på oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste.

 

LADY LILY fint fremme, valgte et spor langt inne i banen. Holdt unna til sikker seier. MASTER CHEF fremme hele veien, holdt godt til annen. GIFTED LASS ikke av de raskeste ut, avsluttet greit og var nesten blitt annen. CAVORTING fremme til veien, hadde ikke ork til en spurt.

 

HEUREUX anne- og tredje hele veien. Trakk utover i banen på oppløpet. Overtok 300 fra mål og viste seg siden sikker. CHIEF ERIC tredje ned starsiden. Fremst kort inn på oppløpet og sto siden på som toer. MEDALLIC blant de siste. Solid avslutning. Ellers: Low Tide hadde også langt fram, men kom meget raskt de siste 100 meterne. Vivat femte- sjette i svingen. Holdt posisjonen innvendig helt inn.

 

SADDLE THE STORM tredje sist ut. Midt i feltet. Satte fart midt i banen 200 fra mål, hentet inn GIANT SANDMAN og vant knepent, men sikkert. Sistnevnte avanserte i svingen, opp bak de fire fremste og overtok så raskt. Holdt godt. TIGER FOR TWO også i køen, men bra til slutt. Ellers: Gulapa avsluttet også fint mens Concusion var eneste av de fremste innledningsvis som greide penger. Westamericantiger og Home Straight innledet best, havnet utenfor premierekken.

 

SHOTGUN CHARLIE femte- sjettehest rundt første sving. Smøg med bak de fremste rundt siste kurven. Raskt fram mellom hester og ovetok før overgangen. Soleklar. MILLIONDOLLARBABY blant de siste. Avansert innvendig i svingen. Litt slalåm så løste det seg. God spurt innvendig. OMINSKY tredje- og fjerde hele veien. Holdt plassen. Ellers: Tom Fix bak lederparet. Holdt farten bra. Carius avsluttet solid fra køen. Maximus ledet, men ble sliten siste 200. Soft Pearl utvendig leder. Måtte strekke våpen ved overgangen