Fantastiske Theatrical Award

23.08.2009
Artikkelbilde

Hun var feltets eneste hoppe, og hun var feltets eneste norskoppdrettede. Theatrical Award gjorde det svært få trodde skulle være mulig. Vi har riktignok aldri vært i tvil om at den flotte hoppa har hatt kapasitet, men å vinne Marit Sveaas’ Minneløp, det var sterkere enn vi hadde forestilt oss. Så ærlige skal vi være.

-          Jeg hadde drømt om å slå Appel au Maitre, men i våken tilstand var jeg realist nok til å være fornøyd med premie. Det jeg håpet på, var at vi skulle være med og sette farge på løpet. Fikk en del kritikk for at vi ikke startet i Erik O Steens Minneløp i stedet, men jeg ville teste henne mot de beste. Og at vi satte farge på løpet, må vi vel kunne si at vi gjorde, sa en glad trener Marianne Tveter.

Carlos Lopez var kjempeglad da han vant Norsk Derby med fantomhoppa i fjor. Gleden var ikke noe mindre nå. Å bli den første hesten som slo Appel au Maitre på Øvrevoll var en del av bonusen.

-          En fantastisk og ikke minst veldig sterk hest. Hun viste på den svenske Derbydagen at formen var god, og galoppen tirsdag før løpet ga meg optimisme. Men dette var kanskje litt i overkant, sa Carlos.

Deleier Michael Taylor, som har vært aktivt med i treningsopplegget, var også glad.

-          Formen var god, det visste vi, men jeg sa på forhånd at en trippelplass ville være bra. Nei, dette var utrolig.

 

Theatrical Award er den tredje hoppa som vinner Marit Sveaas’ Minneløp. Kun fenomenene Kill the Crab og Funny Legend har klart den bedriften før, så vinneren føyer seg pent inn i en eksklusiv rekke.  Ellers er det er et lite poeng at Theatrical Award har startet på tre Derbydager i karrieren. Det har endt med tre seire.

Vi synes Appel au Maitre ikke skal skamme seg for tapet. Vinneren var meget god, og 1800 meter er litt for kort for favoritten. Treårige Chicken Momo gikk også godt til fjerde. I det hele tatt et flott løp med en litt overraskende, men desto mer gledelig vinner.