Dagen før D-dagen

Skrevet av Birger Christensen,  13.08.2009
Artikkelbilde
Beaucham United

Torsdag 20. august er det dagen før den store Derbydagen på Øvrevoll. Tre dager før årets desiderte høydepunkt, er det selvsagt ikke de helt store oppgjørene vi blir møtt med. Alle løpene går på sandbanen, dette selvsagt for å spare gressbanen mest mulig før søndagens fantastiske stevne.

Sportslig befinner vi oss stort sett i de lavere klasser. De beste møter vi i fjerde løp over 1100 meter, og det er slett ikke noe dårlig løp. Vamos Catalina, Ticmotor og Patalavaka er alle hester som har prestert på sandbanen, og vi anbefaler litt ekstra oppmerksomhet på denne trioen. Her er det imidlertid mange som er kjappe i galoppen, så vår trio skal nok få en del å bestille.

Er løpsdagen relativt enkel sett med sportslige øyne, trenger den ikke å bli det sett med spillebriller på. Vi hadde store problemer med å finne en alenestrek, og det tror vi mange av spillerne også vil oppleve.

Til slutt endte det opp med Beauchamp United. Han har vist fin form i provinsen i Danmark, og fjorårets eneste seier tok han omtrent på dette tidsrommet. Men det er ikke en hest vi vil kalle et sikkert kort, så vi spår meget brukbar utbetaling og spillepenger til Derbydagen.

 

Vi tar det for gitt at alle som kommer på Øvrevoll torsdag, gjentar besøket tre dager senere. Det er neppe noen tvil om at det blir årets løpsdag i Skandinavia. Derbydagen 2009 blir noe utenom det vanlige. Men til dere som kommer torsdag, eller i det minste har en liten bong: Det er like moro å vinne penger også på en vanlig torsdag.