Entangle igjen

06.08.2009
Artikkelbilde

Årets tredje klassiske oppgjør på Øvrevoll, Norsk Oaks var på forhånd ventet å bli et oppgjør mellom årgangstoppene Entangle og La Zona. Og det var da også disse to det hele dreide seg om, selv om det ikke ble noen duell, til det var KAOKs Entangle for suveren. Pascolina Pinto ba Pivotal-datteren om litt ekstra siste tohundre og da stakk hun unna til en lett to lengders seier. – Dette er en nydelig hoppe og vi vant kjempelett. Taktikken var å følge La Zona, men vi kunne jo ikke følge henne helt inn, fortalte Pasco lykkelig etter løpet. Trener Arnfinn Lund var også fornøyd: - Jeg var litt i tvil angående distanse og litt sugen bane. Nå har hun vist at hun fungerer på alt så dette var kjempebra, konkluderte han om Entangles andre klassiske seier, som for øvrig var både Arnfinns og Pascos tredje klassiker triumf i år.

 

Vinsmak.no Hekkeløpserie II innledet dagen og her ble det en sikker seier til Stall Jenniks Mexican Goldfish som ledet fra start til mål. Tobias Hellgren red et godt løp på vinneren. –Det er en fin hest dette her som kanskje ikke kommer helt til sin rett før han få prøve seg på steeplechase, sa en fornøyd trener Dennis Persson.

Mexican Goldfish

2-årsløpet utviklet seg til å bli en rivende duell mellom Whatasurprise og Dancing Party med førstnevnte som knepen vinner. Niels Petersen både trener og eier vinneren som ble godt ridd av championjockey Espen Ski. - Han var god i prøveløpet og viste nå at han har et godt løpshode. Neste oppgave blir Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, fortalte Niels Petersen.

Whatasurprise

Søren Jensen kom med Sitano som følgehest til Oaks-startende Härkila og TLP Racing’s 3-åring viste at han trives på Øvrevoll. Etter en god avslutning tok han en sikker seier for velridne Lennart Hammer-Hansen. En fin oppvarming foran Lufthansa Norsk Derby 23. august.

Sitano

Sistevalget i V5-spillet Jim Beam gav spillerne noe å tenke på da han med sin eier Nathalie Mortensen i salen tok en sikker seier foran et godt samlet felt i kveldens amatørløp. Henrik Engblom trener Jim Beam.

Jim Beam

Norsk Rikstoto Cup – Miler(Bronse) ble overlegent vunnet av Surfer med Carlos Lopez på ryggen. – Det er bra betalt i disse løpene og vi satser på en ny finale neste uke, sa en fornøyd eier og trener Nils Petter Bogen.

Surfer

I V5-finalen ble det en knepen seier til Stall Scope’s Royal Hil foran megafavoritten Livigno. Marie Fretheim red vinneren som trenes av Jacob Fretheim: - Han er en ærlig og fin hest som går på alle underlag. Nå løp han og kikket litt på dem som kom bak, men han hadde kontroll, fortalte Marie etter seieren.

Royal Hill

Shaisa Eliteløp hadde et par interessante årsdebuter i Miss The Boat og The Pirate. Ingen av disse var helt oppe i seierskampen, det venter større oppgaver på derbydagen for dem. I stedet var det Øvrevoll Stutteris Hot Marta som overrasket med å lede fra start til mål og tok en knepen seier foran Half Pint Bill. Fernando Diaz erstattet Luis Santos og red et godt timet løp. – Dette var deilig, vi trengte det. Hun er en hoppe med mye nerver, men når det stemmer for henne, da er hun god, fortalte trenre Isidro Vergara.

Hot Marta

Den milde sommerkvelden ble avsluttet med en overlegen seier til Ocean Racing’s Soft Pearl. Ismael Da Costa var erstatningsrytter for Mari Vaadan og han gjorde alt riktig. Henrik Engblom tok sin andre seier for dagen.

Soft Pearl

 

Omtaler

 

MEXICAN GOLDFISH tok teten direkte. Ledet med 10 lengder ned bortre langside. Svarte greit opp når angrepene kom til slutt. ZIMON innledet midt i feltet. Avanserte mot siste sving og avsluttet fort uten å kunne hente vinneren. ANCHORS AWAY fulgte nærmest lederen. Holdt farten fint på oppløpet. NEGRA DEL ORO lå lenge på tredje. Hadde ikke noe å sette inn til slutt. MONFALCONE styrtet på siste hinder, men det gikk bra med både hest og rytter.

 

WHATASURPRISE lå på femte ned stallsiden. Avsluttet best av alle og tok en knepen seier. DANCING PARTY innledet på annen. Overtok teten inn i svingen og ledet til vinneren kom. TIGER FOR TWO var treg fra start. Avsluttet sterkt til tredje. HABENARIA lå lenge på tredje, fin debut. Hadde ikke mye å gi til slutt.

 

SITANO lå på tredje ned stallsiden. Spurtet fort etter å ha hoppet over veien og tok en lett seier. MADAME IF hardt pullende som annenhest innledningsvis. Overtok i teten og ledet til vinneren kom. MEDALLIC avsluttet feltet fra start. Spurtet fort til tredje. ELEKTRON tok teten direkte og ledet til midten av svingen. Hang brukbart med på oppløpet.

 

JIM BEAM misset starten. Avanserte sakte, men sikkert før han satt inn støtet siste 200. vant lett. DARK PRIDE og FIREFOX var de toneangivende foran i feltet kom. Ingen av dem kunne svar da Jim Beam angrep. SHOTGUN CHARLIE innledet på 7. Angrep midt i banen på oppløpet og var ikke langt fra den siste trippelplassen.

 

SURFER innledet på sjette. La inn overgiret ved veien og stormet unna til en overlegen seier. CHIEF EIRC lå på femte ned startsiden. Avanserte til tet ut på oppløpet. Holdt ikke helt inn men berget så vidt andreplassen. BONNE EASTER og ENMORE lå begge langt bak i feltet innledningsvis. Gode spurter gav dem fine plasseringer.

 

ENTANGLE lå som en klegg etter La Zona som femte første halvdel av løpet. Avanserte mot siste sving og ut av denne. Fulgte lederen lett på oppløpet til hun satt fart på ved overgangen. Stakk unna til lekende lett seier. LA ZONA lå på fjerde første 1000 meter. Avanserte mot siste sving og ut på oppløpet var hun i tet. Prøvde å svare da vinneren kom, men var sjanseløs. TIGER GODESS stakk rett til tet. Hadde ikke sjanse til å svare de to beste, men holdt unna for resten. HÄRKILA lå bak den første runden, avsluttet fort, men kunne ikke klare bedre enn fjerde.

 

RED HILL var raskest ut. Holdt seg foran hele veien og tok en knepen, men sikker seier. LIVIGNO holdt seg sammen med vinneren hele veien, prøvde et angrep, men det bet ikke skikkelig. TEQUILA HEAT holdt seg rett bak tetduoen hele veien. HUMAN TOUCH var ikke av de raskeste fra start. Spurtet bra uten å kunne rekke frem til trippelplass.

 

HOT MARTA stakk unna i høyt tempo fra start. Fikk en liten pust tidlig på oppløpet og svarte fint da angrepene kom. HALF PINT BILL lå nest sist ned startsiden. Hentet stadig meter på oppløpet, men satt ikke på turboen før de to sist hundre meterne. Rakk nesten frem. MISS THE BOAT fulgte lederen lenge, holdt farten bra på oppløpet. SNOW RUNNER fulgte samme vei som annenhesten.

 

SOFT PEARL innledet på fjerde. Avanserte til annen med runden igjen å galoppere. Tok teten i siste sving og stakk unna til lekende lett seier. ONE TO REMEMBER og DE LUCA lå på tredje/fjerde det meste av veien. Avsluttet brukbart. CORCOVANDO innledet midt i feltet hentet mange trøtte konkurrenter til slutt.