Massenzio førte hver meter

30.04.2009
Artikkelbilde
Imponerende Massenzio

I fjor hadde Massenzio en flott sesong med tre seire. Spørsmålet er om ikke 2009 blir enda bedre. En flott hest, som kanskje har hatt 1350 meter på gresset som sin favoritt.  Resultatlister finner du som vanlig til høyre på siden.

Men han står nok opp til 1750 meter, så det er litt å velge i. Det er en femåring, som ser ut til å være i fortsatt utvikling, sa trener Rune Haugen.

 

Da storfavoritten Light the Fire ble strøket, ble oppgaven enkel for Wood Hill. Fjoråret ble avsluttet med seier, nå ble det minst like greit. Han har vist veldig lovende takter på sanden i trening, så det var godt å se ham fungere i løpet. Han er en ”rå” type, som matches mot de store sprintløpene i Skandinavia, berettet trener Eva Sundbye.

Wood Hill

 

Artistic Light gikk sitt første løp på Øvrevoll. Det endte med sikker seier. Fra før hadde hoppa to annenplasser, men nå viste hun at det kan bli et spennende år for Stall Askim og trener Hallvard Soma som kjøpte hoppen for 800 Guineas på auksjon i fjor høst.

Artistic Light 

 

Knut O Arnesen vant med Tini’s Song på åpningsdagen i fjor. Siden har det gått trått med besøk i vinnerpaddocken. Nå ble det en høyst fortjent triumf med Flying Falk.

Dette var på tide. Her hadde han et fint løp med få hester, og da startet vi. Pengene er jo like mye verdt i april som midt på sommeren, mente Knut. Og det har han jo helt rett i.

Flying Falk

 

Cathrine Engebretsen har utviklet seg til å bli en dyktig rytter. Hun ga Tom Fix en fin reise, og han spurtet inn til enkel seier. Tom Fix er en topp amatørhest, snill og grei å ri. Nå skal jeg til Dusseldorf i helgen, deretter blir det trolig Sveits og Belgia, berettet Cathrine, som er med i Fegentri-sirkuset.

Tom Fix 

 

Zimon har vist kapasitet, men slet en del i fjor høst. Tross godt tempo holdt han helt til mål. Jeg ble veldig imponert, for det gikk litt for fort underveis etter min smak. Men han er god på sitt beste, som da han i fjor ble slått på foto av gode The Pirate (fikk 11 kilo). Dette var oppmuntrende etter en del problemer, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

Zimon

 

Den flotte aprilkvelden i slutten av april ble avsluttet med seier til King. Sprinteren fra Skotterud er ikke alltid så lett å plukke frem på bestilling, men nå klaffet det meste.

King (arkivbilde)

 

Eneste dobbeltvinner ble Manuel Santos. Han vant med Massenzio og Flying Falk.

 

WOOD HILL tidlig til tet. Hadde full kontroll til lett seier. GIANT DRAGON annen hele løpet, så også over mål. IRON LADY med full kontroll på tredje i ett av de mest udramatiske løp på lenge.

 

ARTISTIC LIGHT raskt til tet, kontrollerte til grei seier. LAZY LORD ikke blant de raskeste av gårde. Spurtet meget godt i debuten til flott annen. HANDSOME BOY nærmest lederen det meste av veien. Holdt farten brukbart til tredje. DON RICARDO tredje gjennom svingen. Så ut til å gi seg noe, men kom fint tilbake.

 

FLYING FALK annen, tet før siste sving. Hadde god kontroll. CAJUN STAR fjerde på siste bortre. Søkte mot rail. Forsøkte et angrep, men måtte nøye seg med annen. LUCKY LUCIONI på det jevne til tredje. GALVARINO ledet, holdt bare farten. MY PAL AL langt bak. Avsluttet sterkt.

 

TOM FIX fint frem langs railen. Koblet grepet 100 meter fra mål til sikker seier. NASDAQ rett til tet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt de øvrige greit bak seg. ACAFAN avsluttet som vanlig bra, holdt akkurat unna for RED FOR DANGER i kampen om siste trippel. QUINTA DO LAGO annen i svingen, ga seg noe.

 

MASSENZIO rett til tet. Holdt et godt tempo hele veien og vant sikkert. RAPPONGHI annen hver meter, kunne ikke helt utfordre vinneren. SUFFOLK COUNTY tredje i et løp hvor det var få endringer underveis.

 

ZIMON tidlig fremme, styrte hver meter til sikker seier. ACE A CLASSIC fjerde, annen ut på oppløpet. Angrep helhjertet, men fikk aldri tak i vinneren. RICHARD DANCER i baktroppen, stakk fra denne mot siste sving. Gikk bra til tredje. MONFALCONE avsluttet godt fra de bakre rekker, mens IN THE FLESH og WATTAN gikk på det jevne.

 

KING tet hver meter, holdt sikkert unna. DARK PRIDE bedre med enn sist, holdt sin annenplass inn i mål. GIMMELINO prøvde seg innvendig, måte nøye seg med tredje. God spurt av ASK THALHEIMER, men han hadde for mye å plukke opp. FAUSTINO tredje i svingen, ga seg noe.