Moro med Meridian

Skrevet av Birger Christensen,  20.04.2009
Artikkelbilde
Einar Nagell-Erichsen med Kimola etter seieren i Norsk Derby 2002

Torsdag står løpsdagen i Meridians tegn. Vi vil anbefale leserne av programmet å studere sidene om de fenomenale hestene som har vært og er knyttet til Meridian Racing, om Meridian Stutteri og de flotte forholdene på Semb Hovedgård. Les også om Recession Racing, et spennende og nytt initiativ i regi av Einar C Nagell-Erichsen og Morten Christian Mo.

Programmet kan du laste ned her.

På side 16 i programmet er det satt opp et utvalg av Meridians mest meritterte hester. Det er ikke mulig å bli noe annet enn totalt imponert over den klasse disse hestene representerer. Så langt er Meridians løpshester i alt vesentlig trent av Wido Neuroth, og han har selvsagt også en stor del av æren for den enorme suksessen. Nå er det hjemvendte Roy Arne Kvisla som skal ta hånd om treningen, og vi gleder oss til å følge fortsettelsen. Drømmen om det komplette fullblodsanlegg er i ferd med å bli realisert.

Her kan du lese om Meridian Stutteri

 

Sportslig bærer løpsdagen fortsatt preg av at det er tidlig på sesongen. På åpningsdagen ble det mange flere som klarte å løse V5-rebusen enn hva som har vært vanlig på disse tider. Denne gang tror vi storspillerne kan glede seg over høyere utbetaling. En meget vanskelig V5-rebus står fremfor oss, og vi blir overrasket om det ikke blir langt mer enn de drøyt 900 kronene som var hva man fikk for fem rette sist torsdag. Da klarte fire aviser/tidsskrifter inkludert programmet å prikke inn V5, noe som forhåpentligvis var til hjelp for noen spillere.

Sist torsdag kom tre V5-vinnere fra Sverige med løp i kroppen. Etter hvert vil mange startende ha løp i kroppen fra Øvrevoll, og for de fleste betyr det et steg fremover for formen. Men det er ingen regel uten unntak. Noen går bra på friskhet etter lang pause, for så å gå svakere gangen etter. Det er spillernes dilemma å finne ut av dette, en av flere faktorer som gjør spillet sjarmerende.

Åpningsdagen viste oss at de kvinnelige jockeyene holder godt nivå på Øvrevoll. Torsdag slo de gutta 6-1, og det var seks forskjellige jenter som vant hvert sitt løp. Vi venter spent på fortsettelsen. Fortsatt er Yvonne Durant den eneste kvinne som har tatt et jockeychampionat på Øvrevoll.

 

1.LØP – ROYAL EXPERIMENT’S ÆRESLØP – 1600 DT

 

Kun Medallic har løp I kroppen. Det er imidlertid ofte tøft for en treåring å møte eldre hester tidlig på sesongen. Vi vinnertipper i stedet Flying Falk, som leverte flere fine prestasjoner i fjor høst. Mizar vant rett ut i fjor og gikk bra også på slutten. Dzius gikk sitt beste løp i fjor i første start, kanskje kan han gjenta det. Act Two har ofte en fin spurt, mens Cajun Star vant 1. mai i fjor.

 

Tips:

4 Flying Falk – 1 Mizar – 6 Act Two

Outs: 3 Dzius

 

2. LØP – KIMOLA’S ÆRESLØP – 1100 DT

 

Buen Rumbero var toer I kriteriet bak Handsome Hawk. Bør legge dette feltet på rygg. Har aldri gått løp på Øvrevolls sand, men det tror vi ikke skal være noe problem. Lyonesse har fine prestasjoner fra England, må regnes. Pilgrim, Hunting a Dream og Let’s Do It kjemper om en trippelplass.

 

Tips:

2 Buen Rumbero – 9 Lyonesse – 10 Pilgrim

Outs: 6 Hunting a Dream

 

3. LØP – V5 1 – DECEPTOR’S ÆRESLØP – 2300 DT

 

Etter vår ringe oppfatning er Gipsy Hall bedre på denne distansen enn de 1750 meter han gikk sist torsdag. Slo Simano i siste møte, og vi tror det blir jevnt igjen. Nøyer oss med disse på V5, da det blir vrient senere. Vamp var knallgod toer i St Leger, kan se ut til å være noe bedre på gress. What Budget vant bare ett løp i fjor (Michelets), men er ofte med i fremre treff.

 

Tips:

2 Gipsy Hall – 5 Simano – 4 What Budget

Outs: 6 Vamp

 

4. LØP – V5 2 – NORBUSS CUP – AMATØRLØP – FINAL CARE’S ÆRESLØP – 1100 DT

 

I en meget åpen V5 setter vi vår lit til Dark Pride. Viste stor fart, men trengte nok løpet sist. Her er motstanden relativt svak, og finne hun tilbake til 07-formen, spør hun ingen om seieren. Tøffest motstand kan komme fra Sverige. Både Rainbow Barrel og Fly Away har vist litt fart. De øvrige har rom for fremgang og kan dukke opp hvis de viser litt mer enn de har gjort i seneste starter.

 

Tips:

8 Dark Pride – 5 Rainbow Barrel – 6 Lucky Flight

Outs: 1 Fly Away

 

 

 

5. LØP – V5 3 – BLUE CANARI’S ÆRESLØP – 1100 DT

 

En veldig jevn sprint for klassen ikke så langt under de beste. Some Night vant på denne løpsdagen i fjor, også da fra utvendig spor. Ticmotor vant NM, er normalt enda bedre på denne distansen. Human Touch gikk godt lenge sist, trengte nok løpet. For øvrig er det ingen vi vil avskrive helt i dette feltet.

 

Tips:

7 Some Night – 6 Ticmotor – 3 Patalavaka

Outs: 4 Human Touch

 

6. LØP – V5 4 – DD 1 -  ORGANIZER’S ÆRESLØP – 2300 DT

 

Vi satser på noen av hestene som startet sist. Trengte trolig lungeåpneren. Reaching Nirvana var god toer bak Shotgun Charlie, skal være minst like god på denne distansen. Nordbye-hestene No More Fuzz og Tom Fix ledet lenge i hvert sitt løp, med rett marsjfart holder det fort helt til mål. Vi nøyer oss med disse tre på V5, men skulle gjerne hatt råd til flere.

 

Tips:

1 Reaching Nirvana – 2 No More Fuzz – 5 City Trader

Outs: 11 Tom Fix

 

7. LØP – V5 5 – DD 2 – ARLBERG’S ÆRESLØP – 1600 DT

 

Romund og Flashline gikk begge bra på åpningsdagen. Tror førstnevnte kan få revansj på denne distansen, men sikre er vi langt fra. Bonne Easter hadde en flott sesong i fjor, og hester som Gimmelino og Directa Lubeca kan også vise seg frem. Carius vant med 77 kilo i sin siste start i fjor, en av de høyeste vektene på en vinner på mange år. Strek i vei, det er mange om beinet.

 

Tips:

10 Romund – 4 Flashline – 6 Gimmelino

Outs: 2 Bonne Easter

 

V5-forslag 540 rekker:

1.avd: 2-5

2.avd: 8 Dark Pride

3.avd: Alle 9

4.avd: 1-2-11

5.avd: Alle 10

 

 

Åpning på Klampenborg

Lørdag var det sesongstart på Klampenborg. Rune Haugen hadde tre hester til start, med Salontyre som den som klarte seg best. Han ble nummer to, slått med to lengder av vinneren Action Time (Jacob Johansen). Både Greco Tom og Big Master gikk uplassert i løp som ble vunnet av henholdsvis Lady Lily (Kim Andersen) og Fru Heiberg (Marc Stott). Manuel Santos red Greco Tom, mens Mari Vaadan satt på de to andre Haugen-hestene.

 

Overdose vant igjen

Den ungarske sprinteren Overdose sesongdebuterte med å ta sin 12 strake seier da han vant Hungarian Grand Prix i Budapest. Den 5-årige vallaken er fremdeles ubeseiret og neste oppgave blir mest sannsynlig en start i England. Overdose ble ridd av Christophe Soumillion som har gjort en avtale om å ri hesten hele sesongen 2009. Overdose er etter samme hingst som Appel Au Maitre, Starborough og kostet småpenger som unghest. I følge Racing Post lyder han nå kallenavnet ”Budapest Bullet”.

 

To seiere til William Buick

William Buick var tilbake I sadelen lørdag etter en liten pause og det endte med en seier på Doncaster lørdag da han vant på Aphrodisia for trener Ian Willams. Søndag ble det nok en seier, denne gang på Lingfield med Manshoor trenet av Mrs L Wadham.