Koselig og kaos på Kick Off

Skrevet av Liv Kristiansen,  06.04.2009
Artikkelbilde
Bilder: Thea Hofossæter, www.hestefoto.no

Lørdag 4. april ble det arrangert Kick Off på Øvrevoll. På grunn av en dobbeltbooking ble den flyttet fra Galoppen til Derbystuen/Noble Dancer – dette var noe som ikke ble sett på som et problem da det var ventet at en del var bortreist i forbindelse med påsken.

Bordet stod dekket til ca 80 personer oppe, men da nærmere 130 personer kom måtte det til en kriseløsning. Rundt 40 personer måtte sitte nede i peisestuen – og Peppes ble tilkalt for å dekke sulten til alle gjestene. Alle tok det hele veldig bra og stemningen var hele tiden god til tross for panikk i kulissene. Gjestene rundt bordet opp fikk se opptak fra Hestegallaen mens det ble jobbet med å få fordelt maten på kjøkkenet slik at rundt 100 fikk middagen med det samme. God hjelp fra noen gjester gjorde at vi fikk ut all maten.

 

Etter middag ble gjestene sendt ned mens bordet ble ryddet og da fikk alle plass oppe selv om en del måtte stå langs veggene. Premier ble delt ut til trampeklapp fra et feststemt publikum.

Victoria Allers delte ut NoARKs reisestipend til Cathrine Engebretsen som fortalte om reiseplaner til Chile.

 

Ola Jakobsen delte videre ut pris til beste avistipper 2008, Bjørn Erik Lobben fra Trav & Galoppnytt.

 

Så var det de kategoriene som ikke fikk premien sin på Hestegalla, Stall NOR og Lagulise Racings Steve’s Champ og Tertullus ble henholdsvis Årets Sprinter og Årets Miler. Trener Rune Haugen representerte eierne.

 

Årets Stayer ble selvfølgelig Appel Au Maitre – verken Stall Perlen eller Wido Neuroth var tilstede så Line Akselsen representerte stallen.

 

Årets Hoppe ble derbyvinneren Theatrical Award, Karl Hanssen og Michael ”Dusty” Taylor tok i mot prisen.

 

 

Til slutt kom Pascolina Pinto opp og mottok premien som Omoto Sando/Stall Bonne Nuit fikk for Årets Hinderhest.

 

Til slutt delte Tattersalls representant Lennart Jarven ut Årets Bragd prisen som i år gikk til amatørrytteren Maren Dahl.

 

Festen fortsatte så nede til de sene nattetimer.

 

Juryens begrunnelse for prisene:

Sprinter: Gamlingen var avskrivet av mange, men treneren hadde enda ett ess i ermet: Kniven! Uten edlere deler kom 8-åringen grusomt tilbake i eliten. I Täby Vårsprint ble det et knepent nederlag for en smygridd konkurrent, men så kom triumfene. Både i Listed-løpet Norsk Jockeyklubs sprintløp og i Gr 3-løpet Polar Cup, på en distanse som er litt lang til å være optimal, ble det seirer. STEVE’S CHAMP.

 

Miler: En hedershest som hadde en mellomsesong for to år siden, men i fjor utviklet seg meget positivt. For tre år siden fikk han Derby-drømmen knust av en jordklump, men i Listed-løpet Polar Cup var det lite som tydet på at synet hemmet. Det ble suveren triumf med fire lengder. Han var også beste miler i Gr 3-løpet Marit Sveaas Minneløp da han ga umulige Appel au Maitre litt å bite i. TERTULLUS.

 

Stayer: Han var i egen divisjon i klassen. Triumfer i Listed-løpet Walter Nilsens Minneløp og Gr 3-løpet Stockholm Cup. Ned i distanse ble det også seier i Gr 3-løpet Marit Sveaas Minneløp. 2.4 millioner kroner innløpt i fjor. Behøver vi si mer? Ja, han ble så visst kåret til Årets hest i Norge også, uansett kategori! APPEL AU MAITRE.

 

Hoppe: Årets hoppe hadde ikke mye å vise til før fjorårets sesong, men etablerte seg raskt i årgangseliten. Hun viste tidlig at hun ikke bare var en norskoppdrettet hest av klasse, men også var god nok til å kjempe med, og slå, importene. Seieren i 1000 Guineas var en bragd, men da hun ble den første norskoppdrettede hoppe til å vinne Derby siden 1951, sikret hun seg også dagens premie. I tillegg ble det seier i Breeders Prize Classic. THEATRICAL AWARD.

 

Hinderhest: Var suveren blant de norske i fjor. Åpnet hinderåret med annenplass i svensk Champion Hurdle. Vant Bærum Kommunes Hekkeløp og ble toer i Øvrevoll Champion Hurdle. Ble ikke slått av en eneste norsk hinderhest i fjor og da falt valget selvsagt på:

OMOTO SANDO.

 

Bragd: Alle som driver med hest vet hvor vanskelig det er å komme i vinnerpaddocken. Årets bragd går til en som har funnet ut hvordan dette skal gjøres. Faktisk ble det seier i halvparten av årets løp, et tall det ikke er mange forunt å matche. At seirene er tatt på hester som med andre ryttere har seiersprosent 4,7, gjør det til en bragd: Tattersalls Årets Bragd går til MAREN DAHL.

 

Årets avistipper Bjørn Erik Lobben, Trav og Galoppnytt 691 poeng

(VG 2. plass 679 poeng)