Hestene til start 16. april

Skrevet av Birger Christensen,  14.04.2009
Artikkelbilde
Gipsy Hall starter i kveldens 5. løp

Her kan du lese litt om de fleste hestene som starter på Øvrevoll torsdag 16. april, vi håper det kanskje kan hjelpe deg å finne riktig vinner og ønsker alle lykke til!

Starthester 1. Løp:

Human Touch: Nykommer på banen, brukbare løp fra Frankrike. Gifted Lass: har løp i kroppen, vant forrige gang han gjestet Øvrevoll. Rapponghi: Imponerte i fjor høst, er normalt litt bedre på 1600 meter. Ticmosic: Elsker distansen og underlaget, nesten alltid på trippel. Mac Dalia: Kommer fra England, ett løp i Sverige, imponerte ikke da. Bien Dicho: Nummer to i fjor på åpningsdagen, vant to løp i fjor, begge i Sverige.

2. løp:

Wood Prince: Gjør sitt første løp i karrieren. Samurai: Har ikke imponert så langt. William Hepburn: Debuterte brukbart i fjor høst, bør ikke glemmes i trippelsammenheng. Medallic: To skapelige innsatser i fjor høst, bør ha et greit løp her. La Reine du Bal: Må forbedre seg mye for å være med. Ziwy Skate: Flere bra prestasjoner i fjor, normalt i trippelkampen. Dalmeny: Ny på Øvrevoll. Blir på sine prestasjoner fra Frankrike en naturlig favoritt.

3. løp:

Romund:  Vant hele fire løp i fjor. Taper fra start, men har ofte en solid finish. Beauchamp  United: Vant sitt eneste løp i fjor nettopp på Øvrevoll. Kanskje er 1100 meter litt kort? Firefox: Har mange løp i kroppen fra Sverige, normalt en klar fordel. Formen virker god. Hattan: Har aldri vært på trippel, ok avslutning i fjor. Delily: Tredje bak bra hester i siste løp i fjor. Et lite uromoment. Axe: Møter litt enklere hester enn han pleier. Har de to siste årene vært et lite hakk bedre på gress. Flying Dutchman: Har aldri vært på trippel. Kanskje er kortere løp resepten? Flashline: Treåring med tre annenplasser. Har mye fart, bør hevde seg her. Dark Pride: Flott sesong i 07, fulgte ikke helt opp i fjor. Skummel om han finner taktene fra i forfjor.

4. løp:

Monfalcone:  Fem ganger på duoen i fjor på ni starter, vant i nest siste start. Soft Pearl:  Fordel av løp i kroppen, har dog ikke imponert i disse løpene i vinter.  Ace a Classic: Seks løp av 11 på trippel i fjor, bør være et bud i toppen også her. No More Fuzz: Tre seire i fjor, opptrer litt ujevnt. Farlig med riktig marsjfart underveis. Eatmydust: Vant på Øvrevolls gress i fjor, et par løp i kroppen er et pluss. Russian Roulette: God i fjor sommer, sliter med å reprousere den formen. Barg: Står distansen, imponerte ikke i årsdebuten i Sverige. Wattan: En av fjorårets positive overraskelser med fire seire. Formtall 65 er nok i grenseland for kapasiteten.

5. løp:

Gipsy Hall: Er ute på rett underlag. Vant for en snau måned siden på Täby. 1750 meter kan være litt kort. Catfight: Imponerte stort ved å bli tredje i Norsk Derby. Vil nok vise seg som en av våre beste hopper i år. Omoto Sando: Fjorårets beste norske hekkeløper, distansen kunne nok med fordel vært litt lenger. Carlos Paz: Starter ikke. Elsker underlaget. Flere gode løp på distansen, men er nok enda litt bedre på 2300 meter. Mekong: Kometsesong i fjor, mestseirende med sine seks gevinster. Møter tøffere selskap enn noensinne, spennende. Artie Bucco:  Fjorårets skandinaviske mester. Annen etter gode Gillsan i sitt hittil eneste løp på Øvrevolls sandbane. Western Prospect: God sesong i Sverige i fjor. Seiret direkte i årsdebuten for et par uker siden, har aldri startet på Øvrevoll. Ladies Unique: Fenomenal sesong i 07. Er satt litt ned i vekt, farlig om han finner 07-formen. Suffolk County: Elsker sandbanen. Vant i årsdebuten i 05, 07 og 08. Alle gode ting er tre, skal vi få en fjerde seier i årets første start?

6. løp:

Robbed in Riga: Aldri vært på trippel, møter noe enklere motstand enn hun pleier. Chopard: Ikke så glad i å vinne, men har mange trippelplasser. Mistet formen i fjor høst, hva nå? Desert Fuse:  Har løp i kroppen. Selv om han ikke har imponert, kan det være avgjørende i dette feltet. Red for Danger: Har aldri vunnet. Ikke umulig at lenger distanse vil være positivt. Jackie Khan: Mye slått i Tyskland i fjor. Svært vanskelig å vurdere i dette selskapet. Totte: Har ikke vært på trippel før. På den annen side er selskapet overkommelig, så dette trenger ikke være umulig. Rose Gate:  Hadde en god periode på sommeren i fjor. Mistet storformen, men motstanden er den rette. Kinky: Vant midtsommers på Täby i fjor, har møtt bedre hester enn dette. Faustino: God i tredje siste start i bra selskap. Ikke umulig i et litt vrient løp.

7. løp:

City Trader: To strake i august i fjor, mistet formen helt. Sjanse hvis augustformen reproduseres. Prince Jonathan: Tredje på åpningsdagen i fjor.  Kan gi Trond Jørgensen seier nummer 500. Tom Fix: Vant i sin andre start i fjor. En litt uberegnelig type, som det kan være skummelt å droppe. Reaching Nirvana:  Positiv avslutning på fjoråret. Kanskje er han enda bedre på 2300 meter? Shotgun Charlie: Overlegen på åpningsdagen i fjor. Har fått løp i kroppen og bør avgjort regnes. Definite Romance: Sørget for dobbeltseier på stallen i fjor, da hun ble annen bak Shotgun Charlie. Har slått stallkameraten flere ganger, senest i årsdebuten. Acafan: 13 år, men still going. Har ofte trengt et par løp i kroppen. Quick Shania: Vinner ikke så ofte. Distansen er normalt i korteste laget. Lan Kwai Fong: Har aldri vunnet, men gått jevnt bra. Bra prestasjon på Øvrevoll i september i fjor.