Rapponghi årets første

Skrevet av Birger Christensen,  16.04.2009
Artikkelbilde
Rapponghi

Marie Fretheim vant fjorårets første løp med Royal Hill. Nå gjentok hun bedriften ved å være først i vinnerpaddocken også i år. Rapponghi spurtet fint og tok en sikker seier. Trener Eva Sundbye var godt fornøyd.

Morsomt å komme godt i gang. Jeg var usikker på hvem som var best av mine to hester i løpet, men Rapponghi var tydeligvis lengst fremme. Har slitt en del med høvene, men da det løste seg, fikk han vist at det var en god hest. Starter om to uker, da på 1600 meter. Han er like god på den distansen, berettet Eva.

Rapponghi og Marie Fretheim årets første vinnere.

 

Dalmeny er et levende bevis på at det går an å kjøpe billig og bra. 800 Guineas, rundt 10 000 kroner kostet hoppa på auksjon på Tattersalls november i fjor, og måten hun vant på torsdag, lover det beste. Pascolina Pinto var full av lovord etter seieren.

Det var bra kraft i de frasparkene. Og jeg føler på meg at dette kan bli en veldig god hoppe. Gleder meg til fortsettelsen, sa Pasco om Arnfinn Lunds nye håp.

Dalmeny tok en enkel seier i Norges-debuten.

 

Western Prospect fikk et brudd i den ene hasen i fjor høst. Årsdebuten på Jägersro ga en sikker seier, nå ble det ny triumf. I vinnerpaddocken dukket Terje Dahl opp. Stortreneren, som herjet på Øvrevoll på 70- og 80-tallet, er fortsatt still going.

Han vant lett i Malmø, og jeg var temmelig sikker på seier nå også. Det går an å reise noen mil når det blir seier, kommenterte Terje, involvert i konsortiet som Einar Vaage er hovedmann bak.

Western Prospect vant som ventet 5. løp.

 

Firefox startet allerede for niende gang i år. I en tett strid ble det seier foran Flashline. Fjorårets amatørchampion Anna Pilroth red et fint løp på vinneren.

Har kamp (uten pisk) mellom de svenske hestene Firefox (vinner) og Flashline. 

 

Monfalcone hadde en bra sesong i fjor og innledet året på beste vis. Med Mari Vaadan, søster av Rune Haugen, ble det seier i det første galoppløpet for Mari på rundt ti år.

Har ridd mye hele tiden, men nå blir det full satsing på galopp. Dette var moro, syntes Mari, som vant tre løp på ti starter i 1998.

Mari Vaadan vant på Monfalcone.

 

Jackie Khan seiret i sin første start på Øvrevoll. Samtidig var det Gunnhild Naustdals første trenerseier på direkten, og dessuten lærling Ismael Da Costas første gevinst som jockey på banen. Da er det all mulig grunn til å gratulere.

Gunnhild og René kunne juble for Jackie Khan

 

V5-finalen ble et sikkert bytte for favoritten Shotgun Charlie. Dermed ble det den laveste utbetalingen på V5 på en åpningsdag på mange år. Men morsomt var det jo at mange dermed fikk gleden av å få fem rette.

Shotgun Charlie kveldens siste vinner.

Bra med folk på åpningsdagen, men spillet var ikke all verden. Neste gang får vi håpe at det blir bedre fart i totoen.

 

RAPPONGHI nest sist i svingen. Fant en fin luke langs railen og spurtet til sikker seier. BIEN DICHO sist gjennom svingen og ut på oppløpet. Fin avslutning ute i banen til annen. GIFTED LASS tredje. Holdt farten og klarte siste trippel på det. Øvrevoll-debutantene HUMAN TOUCH og MAC DALIA var lynraske fra start, klarte ikke helt å fullføre.

 

DALMENY fint plassert på annen. Utfordret lederen tidlig på oppløpet og tok en såre enkel seier. ZIWY SKATE tet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt de øvrige greit bak seg. WOOD PRINCE ikke så rask av gårde. Spurtet flott i debuten til tredje. DON RICARDO tredje-fjerde hele veien, holdt brukbart.

 

FIREFOX tredje, angrep hardt langs railen. Fikk et knepent overtak som holdt helt til mål. FLASHLINE ledet gjennom svingen, svarte på angrepet fra vinneren, men måtte gi tapt. ROMUND litt bedre med enn vanlig. Avsluttet greit til tredje. DARK PRIDE tetpar fra start, ga seg litt på oppløpet.

 

MONFALCONE fjerde, langt frem til tettrioen. Nærmet seg voldsomt tidlig på oppløpet og tok over teten drøyt 100 meter fra mål. Måtte fighte for å beholde seieren. EATMYDUST annen-tredje. Passerte lederen, men ble selv forbigått. Kom tilbake og nådde nesten frem. NO MORE FUZZ dro av gårde i høyt tempo, akkurat litt for høyt. ACE A CLASSIC så skummel ut som annen-tredje, manglet litt på slutten.

 

WESTERN PROSPECT fint med som tredje-fjerde. La press på lederen tidlig på oppløpet og fikk til slutt et sikkert grep. SUFFOLK COUNTY rett til tet fra ytterspor. Holdt godt til annen. OMOTO SANDO fjerde, avsluttet meget godt til tredje. LADIES UNIQUE meget godt gående frem til oppløpet.

 

JACKIE KHAN førte an hver meter. Ble hardt angrepet, men holdt unna i en tett strid. TOTTE fjerde, tredje i svingen. Ga vinneren knallhard kamp. DESERT FUSE femte, avanserte i siste sving. Sikker tredje. KINKY annen, godt med til midt på oppløpet.

 

 

SHOTGUN CHARLIE avventet som sjette. Satte inn et støt midt på oppløpet til sikker seier. REACHING NIRVANA tredje, litt tilbake. Kom fint på slutten til klar annen. CITY TRADER annen, holdt farten godt til tredje. TOM FIX førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.